Šta je novo?

koji TFT za CAD/CAM?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X 12GB
dakle 2x17" ili 1x19"?
koji modeli?
koji imaju najrealniju boju?
odaziv mi nije bitan

Najrealnija boja ? Pa sta ce ti to za CAD/CAM ? 🙂
Najbolje boje uz los odziv ima Samsung 173P i 193P, samo sto kostaju mnogo.

Kapiram da je tebi dovoljno da je ostar, sto je svaki TFT u principu.
Mozda da se ide na DVI jer je tako slika malcice ostrija, tj. pixel bolje naleze na pixel, ali je to odlicno i na VGA interfejsu.

Shto vechi da bude, da ti ostane shto vishe korisnog prostora.

Kao sto je Sasa rekao. Samsung P serija ili u najgorem slucaju T serija koja ima dosta veci odziv. Jeftiniji su od konkurencije, a odlicni. Mada sada ima fenomenalni ViewSonic 19" sa odzivom od 4ms. Ja bi dobro razmislio. Mada na kraju bi mi bilo presudno da monitor ima DVI, bez toga ga sigurno nebi uzeo. :wave:

ma boja samo toliko da nije bas krs totalni
a sta je bolje, ako je probao neko, 2x17 ili 1x19?
ovo prvo je skuplje a jel vredi toliko?
(i na 19-ci opet imam 1280*1024)

Pa vredi utoliko da na jednoj 17 drzis radnu povrsinu a na drugoj drzis alate i sve ostalo sto ti treba...dobro je za sve CAD/CAM, Photo...programe nije bas ok za web, office...ali ima svakakvih fanatika..neki naprimer na jednom monitoru rade dok na drugom pustaju film....mada je to na nekim konfiguracijama pravo mucenje...
Primer: ja na jednoj 24" wide drzim samo blanko radnu povrsinu....dok na 17" drzim palete sa alatima....muziku i dodatne programe....koji mi mogu trenutno zatrebati u radu....(rec je o CRT monitorima princip je isti za dual screen mod...) ajde da banalizujem izracunaj povrsinu ekrana 19 i povrsinu 2x17 pa vidi ....meni na primer treba
da je povrsina crteza bar u A4 1:1 a to ti moze dati monitori koji imaju mogucnost rotacije ekrana..pivot...

Poslednja izmena:
mozda je ipak bolje 2x17, jeste skuplje (cca 150e?) al je neuporedivo komfornije

3D max je ko stvoren za dva monitora, na jednom drzis geometriju (4way prikaz) a na drugom prozor sa renderingom, alate za meterijale, graph-ove...!
na jendom monitoru (21") nikako nisam uspeo da poslazem 3D max tako da bude isto toliko funkcionalan kao na dva monitora.
prava dilema bi bila: 2 x AppleCinema 20" ili 1 x AppleCinema 30" :> (gde je drugo resenje skuplje za 1000e.)

zendraqla je napisao(la):
Kao sto je Sasa rekao. Samsung P serija ili u najgorem slucaju T serija koja ima dosta veci odziv. Jeftiniji su od konkurencije, a odlicni. Mada sada ima fenomenalni ViewSonic 19" sa odzivom od 4ms. Ja bi dobro razmislio. Mada na kraju bi mi bilo presudno da monitor ima DVI, bez toga ga sigurno nebi uzeo. :wave:

Sasa uopste nije tako rekao.

Tj. P jeste najbolji, to sam rekao, ali upravo on ima uzasno velik odziv.
T serija ima 8ms odziv, dakle dosta bolji. I uopste nisu jeftini, P Samsunzi su preskupi tj. najskuplji Samsung monitori, a za njima ide T serija i novi BF.

Ne znam sta ti citas, ali uporedi sada naknadno, nisi ni blizu ponovio moje misljenje 😉

A naravno da je bolje 2x17 jer je to mnogo vise korisnih pixela.
Bolje je i 2x17 od 1x21, bez obzira sto je to samo malo manje pixela.
Bolje je imati dva manja ekrana nego jedan veci.

Ji 4Tze je napisao(la):
aj jos jednom.... i 19" i 17" TFTovi imaju istu radnu povrsinu - 1280x1024
Tvoja tvrdnja je delimicno tacna. Tacno je da se u toj varijanti vidi isti deo crteza ali mu je fizicka velichina vecha i samim tim je malo pregledniji tj. chitljiviji.

Video sam choveka koji na 17" monitoru drzi rezoluciju 1600x1200. Moda da ima ochi kao soko.

P.S. Ja drzim moj 21" monitor na 1024x768 !

Pa za to sto govoris ( CAD ) je mnogo bolje 2x17. Probano, ali sa 19" HP TFT-ovima :d

da, ja naprimer 21" drzim na 1450x1088 (opake li rezolucije)
sa 1600 je premalo i mutnije, a sa 1280 mnogo gubis)
ali tft su ko stvoreni za 2 komada
(2540x1024 😉

khm, Okmijume, sine Nebojsa, uzmi 2 tft viewsonic 🙂
nuf said

Wele je napisao(la):
khm, Okmijume, sine Nebojsa, uzmi 2 tft viewsonic
nuf said

Da mu ne bude mnogo. Da se vratimo na zemlju. Retko ko ima pare za to, a jos redje neko hoce da da pare za to.

Po mom misljenju, nema CAD-a bez 1600x1200 pa na vise. Svoj 17" Samsung 750P drzim konstantno na 1600x1200...poceo je da gubi kontrast pa me to pomalo brine...🙁

Postavljao sam ranije pitanje u vezi panning-a na TFT monitorima, i mislim da je to resenje da se neki TFT sa rezolucijom 1280x1024 koristi za CAD, inace slaba vajda...

Paning radi preko DVI-a, po defaultu. Nateraj rezoluciju na 1600 i 17/19" monitor koji je tako nakacen ce da prikazuje prozor velicine 1280x1024 u okviru 1600x1200 radne povrsine.
Meni se ne dopada, mada moguce da se moze navici.

okmijun je napisao(la):
da, ja naprimer 21" drzim na 1450x1088 (opake li rezolucije)
sa 1600 je premalo i mutnije, a sa 1280 mnogo gubis)
ali tft su ko stvoreni za 2 komada
(2540x1024 😉

Koju graficku karticu imas i kako je natreas u 1450x1088?

ogi je napisao(la):
Koju graficku karticu imas i kako je natreas u 1450x1088?

ti4200
preko riva tunera

(tamo gde su podesavanja za mionitore, dodas novu rezoluciju iresetujes komp)

Nazad
Vrh Dno