Šta je novo?

Koji TFT uzeti?

manicic

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo bih neki TFT, ali nemam iskustva sa istim...
takodje i dual head graficku da bi koristio i stari CRT u isto vreme (nisam siguran da li je moguce).
Znaci potrebna mi je pomoc oko izbora TFT-a 15'
oko 350-400e.
Takodje me zanima da li je kod TFT-a vidljiva dijagonla tacno 15' ili kao kod CRT-a ~14'.
I jos ako bi mi neko razjasnio sta je pivot i Dvi, vezano za iste, bas pojma nemam.

Unapred zahvalan
pozdrav Milos

Pivot je najjednostavije receno mogucnost da slika bude prikazana kada je ekran okrenut za 180 stepeni . DVI je skracenica za Digital Video In . Ne znam sta da ti preporucim , sem da pogledas monitor prije kupovine i uvjeris se da nema dead pixels , bitan je i odziv ekrana , ostalo je manje-vise slicno . Oko velicine dijagonale stvar je cista , nema varanja kao kod CRT tehnologije . I sam sam u dilemi da prodam 19`` , dodam nesto novca i kupim jeftiniji 17`` lcd ...

Srecno :wave;

Ako imas poverenja u Bahatog (sa foruma :)) lepo skoknes do kioska i kupis najnoviji digital. Ima ultra mega giga tekst TFT monitora.
Ja sam bio u nekim limitima od 800e (znaci maximalna 17ica), ali cu izgleda ipak uzeti najjeftiniji model koji se isporucuje u crnoj boji, a za neko vreme kada se odziv svima spusti jos malo da izaberem nesto za duze staze....

PJ , pratim forum i vidim da jos uvijek nisi uzeo monitor :)

Koje modele si uzeo u obzir i sta kazu u Digitalu , onako na blic ...

cheers

Takodje preporuchujem da pogledash test digitala...Samo da dodam da je mene odushevio onaj wide samsung...Ako se bude imalo dovoljno kinte kinte na leto...hmmmm...:D

Matador je napisao(la):
Pivot je najjednostavije receno mogucnost da slika bude prikazana kada je ekran okrenut za 180 stepeni . DVI je skracenica za Digital Video In . Ne znam sta da ti preporucim , sem da pogledas monitor prije kupovine i uvjeris se da nema dead pixels , bitan je i odziv ekrana , ostalo je manje-vise slicno . Oko velicine dijagonale stvar je cista , nema varanja kao kod CRT tehnologije . I sam sam u dilemi da prodam 19`` , dodam nesto novca i kupim jeftiniji 17`` lcd ...

Srecno :wave;
Ipak mislim da je to rotacija za 90 stepeni (pi/2:D).

Uzecu digital....
A za karticu, ima li nekih preporuka znaci dual head mi treba, jer bi zadrzao i CRT. ~100eur
pozdrav

manicic je napisao(la):
Uzecu digital....
A za karticu, ima li nekih preporuka znaci dual head mi treba, jer bi zadrzao i CRT. ~100eur
pozdrav
Za te pare imas lep izbor ATI grafickih, ne znam tacno cene ali moze da se nadje i 8500/9100 ili 9000 pa jos i da ustedis neki dinar. U displays meniju konfigurises monitore i uzivas.

Matador je napisao(la):
PJ , pratim forum i vidim da jos uvijek nisi uzeo monitor :)

Koje modele si uzeo u obzir i sta kazu u Digitalu , onako na blic ...

cheers

Najvise kaze tabela ... ponuda jeste dosta sira nego ranije ...
Sve u svemu ja sam za sada pri onome iz gornjeg posta, ali videcemo.....

Nazad
Vrh Dno