Šta je novo?

Koji telefoni imaju najbolju primopredaju signala ?

sasa022

Znamenit
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
1,015
Da li neko ima podatak / testove koji aktuelni modeli telefona imaju najbolju primopredaju signala ?
( Mislim na podrucja sa losom pokrivenoscu )

Koji su to modeli koji sigurno bolje rade od ostalih kada ste udaljeni i / ili imate prepreke u odnosu na BS operatera ?

Kod mene se Oppo najbolje pokazao, Xiaomi takodje dobar.

Žena i ja oboje mts, na putu od CG primorja do Vojvodine nekoliko puta ona bez signala (A51), a kod mene 4 crte na Realme 7 pro.

Mislim da ni jedan telefon ne može da se poredi sa Huawei p30pro što se tiče signala, nisam imao ni oppo ni realme ali od xiaomija je sigurno bolji.

Nekad je to bio ubedljivo Sagem, a danas je po mom iskustvu Huawei.

bogami note 20 ultra 95 od 100...not bad, not bad... :cool:

Poslednja izmena:
Motorola International 8900, nosio sam ga uvek uz Symbian na planinarenje po zabitima 😃 . Imao je primopredajnu jedinicu da ti mozak proključa, pržio tumore. A jedan koji mi stoji u dnevnoj sobi za ukras a ima izlaznu snagu 1.25W zove se Motorola International 3200. Taj je sa Kopaonika vatao signal Grčkog mobilnog operatera, šala.

Nesto mi je sumnjiva ova lista, je l' moguce da Samsung sa Exynosom ima toliko jaci signal od iP? Neka se javi neko ko je imao oba telefona (ima ih par), da cujemo iskustva...
Sto se tice mog iskustva u zadnje vreme: S9+, S10, S10lite, lite SD ima dosta bolji signal od prva dva Exynosa...

Ha ha ha... Ne prima samo čipset signal. Lepo piše u tekstu:

Often, poor mobile coverage and slow internet is experienced since the antennas in mobile phones are, basically, of a very poor quality.

Mobile phone manufacturers often sacrifice a good mobile antenna in favour of a small, attractive design. Neither are mobile phone manufacturers required by law to inform consumers about antenna quality.

Naravno da su antene veoma bitne, ali ima nesto i do modema (koji je obicno integrisan u cipsetu).

Tacno. Bavi se obradom signala koji "dohvata" antena ;)

Nađi na Youtube teardown neko od uređaja koji te interesuju ,pogledaj antene kakve su, kolike, kakva su kućišta telefona.

Nazad
Vrh Dno