Probao sam ja oba u vipu, i to nekoliko puta, L9 ima ips ali verovatno najlosiji IPS od preko 4,3''
🙂 Aj sto je rezolucija smesna za 4,7'' nego sto je prikaz smesan i u odnosu na XP a da ne pominjem u odnosu na samoled neki. Pogledaj uostalom podatke za kontrast na gsm areni :
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l9_p760-review-868p3.php
Bukvalno na nivou najjeftinijih telefona, u prevodu kao da si isprao XP displej i povecao dijagonalu na 4,7''
🙂 XP ima Led LCD i braviu, bolju belu od L9, prikaz crne je malo bolji na LG-u i prednost je 0,7 '' veca dijagonala ali je u sustini XP displej jasniji, bolje osvetljen i sa zivljim bojama
🙂
GPU im je tu negde, mali 400 iz XP nije isti kao mali 400 MP iz SGS II koji ima 4 jezgra, ovaj iz XP je single ili dual core.. nemam pojma, postoje oba podatka na netu. Na osnovu testova tu su negde sto se tice procesora i gpu, bukvalno su isti SGS III Mini, L9 i XP.
Što se samog hardvera tiče, cenim da je L9 jači.
Nema sanse
🙂 Izrada kucista - bolji je XP, kamera, kamkoder, prikaz na ekranu i gustina piksela takodje, zvuk na osnovu mog poredjenja sa Wave-om totalno uporediv sa Wolfsonom (Sennheiser in ear slusalice) i L9 je tu nema sta da trazi pored Sony-a. Zato sam ga i kupio :d
L9 ima bateriju veceg kapaciteta ali treba nahraniti 0,7'' veci displej.. Gizmo napisa u bench testu da je autonomija relativno losa (ali je svakako bolja od XP). Takodje L9 ima micro sd slot i to je prednost.
L9 je zamisljen kao jeftin polu-phablet i sto se toga tice odlican je, tesko da postoji jeftiniji dual core/1Gb Android sa tolikim ekranom i sa ovim relativno povoljnim cenama kod operatera se odlicno prodaje. Ali jednostavno nije zamisljen kao XP, iako su slicni po cpu i gpu snazi namenjeni su totalno drugacijim korisnicima.
Kada sam video da se L9 prodaje i po 280e u pocetku hteo sam da uzmem za smesnih 110e u vipu i da probam da prodam L9 sa sto vise kesa da bih imao za Acro S ali mnogo je to cimanja jer je L9 cena brzo opala a Acro S nije zvanicno prisutan kod nas..