Šta je novo?

KOJI TABLET?

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Pozzz svima. Sestra mi uskoro krece na master studije i bice joj potreban neki laptop ili tablet. ja sam je nagovorio da uzme tablet, cini mi se da je prakticniji za rad i ima vvecu autonomiju sto je njoj bitno. Moze li mi neko pomoci u izboru,slabo sam pratio i stavrno ne znam sta uzeti, ona bi veci ekran i bateriju pre svega. Gledam na kimovil, ima nekoliko zanimljivih modela, teclast chuiwi ako sam dobro potrefio ime sa solidnim konfiguracijama. E sada, ono sto mene zanima da li se ovi uredjaji moraju rutovati kako bi se doveli na neko dobro upotrebno stanje, i da li im se moze prikljucivati hardverska tastatura po zelji,

ZNaci ekran od 10" sa kvalitetnim prikazom i vise, sto bolja baterija. Budzet za uredjaj nismo odredili precizno, moze i 200EUR-a. Ima li neko neki predlog?

Ako je za fax, obavezno uzmi tablet sa Windowsom. Imas polovne u garanciji tipa Lenovo Miix 3 ili Asus Transformer. To su tkz. hibridi, odnosno tableti sa odvojivom tastaturom. Imas ih na KP po ceni pd 100 do 200eu. S tim da za 200 mozes naci i nove mix 3.

Poslednja izmena:
Nisam napisao, ja bih najradije narucio nesto iz Kine, teclast ili chuwi. Vidim da imaju odlicne specifikacije, ona bi htela bar 10" a cini mi se da chuwi ima par odlicnih modela. Gledam na kp, ja ne vidim neki veliki izbor, mislim ds mi je pametnije da uzmem nesto iz Kine. Samo ne znam kakva je podrska i da li je potrebno instalirati neki custom ROM? Vidim da vwcina ima dupli OS, pa se moze koristiti i win i android.

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

Nije ti pametnije da uzmeš nešto iz KIne. Jeste novo ali šta ćeš raditi sa garancijom. Kako ćeš nju realizovati? Plus navedeni tableti ne mogu da se porede sa Lenovo Miix 3 ili Asus Transformer, barem ne za namenu koju treba da rade. U njima je klasičan Windows na kojem rade i klasičan office i svi programi za windows. Plus baterija na Transformeru drži 10 i više časova pravog rada. Najbolje uzmi sa KP nešto što ima garanciju godinu i jače. Imaš i nove da nađeš za 200eu.

https://www.youtube.com/watch?v=ca6H3b8Du8g

https://www.youtube.com/watch?v=nJ0HUsSiF3I

Poslednja izmena:
Ja imam T100ha i slažem se sa postom iznad. Samo gledaj da ima 4GB rama iako radi korektno i sa 2GB.

Mislim da nema verzija sa 4gb. I to namerno kako ne bi ugrozili prodaju jacih modela. Plus 2gb je max sto dozvoljava ms za jeftinu verziju original windowsa.

Nije ti pametnije da uzmeš nešto iz KIne. Jeste novo ali šta ćeš raditi sa garancijom. Kako ćeš nju realizovati? Plus navedeni tableti ne mogu da se porede sa Lenovo Miix 3 ili Asus Transformer, barem ne za namenu koju treba da rade. U njima je klasičan Windows na kojem rade i klasičan office i svi programi za windows. Plus baterija na Transformeru drži 10 i više časova pravog rada. Najbolje uzmi sa KP nešto što ima garanciju godinu i jače. Imaš i nove da nađeš za 200eu.

https://www.youtube.com/watch?v=ca6H3b8Du8g

https://www.youtube.com/watch?v=nJ0HUsSiF3I
Teclast i Chuwi imaju aktuelne dual boot modele koji šiju taj miix i transformer po svim parametrima za isti novac. Garancija je jedina prednost, to stoji.

Prepostavljam da cura ima vec smart fon. Pored njega apsolutno bespotrebno je da uzme android tablet. Dva gore navedena sam nabrojao jer su najuspesniji hibridi. Moze bilo koji slican.

Nisam znao da postoji. U svakom slucaju to je tek masina.

Ma ima ona smartfon, ali nema tv, verovatno ce malo i multimediju da koristi. Gledan na KP nasao sam samo jedan lenovo, slaba ponuda, mada nisu lose masine, ali mislim da ne mogu da se nose ni u jednom paramatru sa ovim kinezima, isim garancije. Dual boot opvija je takodje zanimljiva i to me je iskreno prvo privuklo kod ovih Kineza. Imaju otg, moze im se prikljuciti tastatura, sa druge strane ne znam koliko je kvalitetno odradjen softver i to mi je najveca nedoumica, ako neko koristi ove kineske tablete, mogao bi da napise koji red o njima cisto i za druge ljude koji bi da pazare taablet, cisto da znaju na cemu su i sta mogu da ocekuju.

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

Koristim ja Chuwi Vi10 dosta dugo a više mi ih je prošlo kroz ruke, pisali smo o pojedinim na forumu a ima gomila rivjuova po YT.
Na ovom konkrerno, nešto lošija rezolucija što je ispravljeno na aktuelnim modelima, svakako više smeta na androidu nego na windowsu. Inicijalno je došao sa W8.1, regularno ažuriran na W10, 2GB rama je dovoljno za normalno korišćenje bez zahtevnih taskova, 4GB bi svakako preporučio.
Za 30eur više dobijaš originalnu tastaturu koje su dosta udobne za korišćenje s'obzirom na veličinu.
Moj ti je savet da gledaš Chuwi, Teclast i eventualno Onda tablete što se kineza tiče, prati ponudu na KP, nema ih mnogo al ume da naleti dobra ponuda.

Ja sam pre par dana naručio chuwi hi10 plus. Odgledao mnogo testova i izgleda mi skroz ok. Ima windows 10 home a ne wp10. Android je 5.1 ali nisam siguran da li je remix verzija koja se pojavljuje u pregledima na youtubu. Remix je zgodan zato što mnogo aplikacija može da radi u prozorima (po meni malo zgodniji multitasking). I na testovima kažu da baterija (8000mah) ide i do 8 sati aktivnog korišćenja, a na Androidu oko 6. Ima 4gb rama i 64gb ssd.
Ja sam ga uzeo na banggoodu jer je sa case tastaturmo uz neki kupon bio 160 dolara. Razmišljao sam i o hi12 (ima dva full usb porta i naravno veći ekran) ali bi on sa tastaturom izašao dosta više.
A carina je uvek lutrija.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno