Šta je novo?

Koji tablet kupiti

djolew

Cenjen
Učlanjen(a)
29.05.2012
Poena
169
Koji tablet mi preporucujete da kupim a da ima 3g(mogucnost ubacivanja sim kartica), gps navigaciju, do jedno 200 evra. Hvala.

Prestigio PMP7074B3G mislim da se uklapa u to sto ti treba

Jel moze njegov android 2.3 da se update-uje do 4.0?

Uf nisam siguran, doticni tablet sam koristio kad se tek pojavio......

Jel neka prevelika razlika izmedju andorid 2.3 i 4.0? Ako mozes da mi nadjes neki tablet sa 4.0, naravno da ima sve sto sam gore nave. Hvala.

Razlika postoji, zavisi zasta ces ga koristiti, ali d ima 3g android 4.0 i nov u radnji tesko za 200e

Znam da je trazeno da ima 3g, ali ako vec imas telefon koji ima mogucnost da bude wi fi hotspot, onda mozda nije potreban 3g na telefonu.
Inace moj tablet (lenovo A1) je prosto progledao od kako sam na ICSu i stvarno mnogo je ugodniji za rad u odnosu na stock 2.3. Slicne komentare sam citao i za ostale sto telefone sto tablete, uglavnom je sve mnogo brze i udobnije (pa cak i lepse) za rad sa ICSom.

Cena je 500 evra za ipad. Jedino sam hteo taj 3g da koristim za internet, jer gde da nadjem wi-fi gde se ne trazi lozinka?

Covek ti je rekao za Ipad 1, i za njega cena nije zasigurno 500 evra ;-) Inace, predlog je na mestu.

Kakvi su huawei tableti, jel ima neko iskustva sa njima?

Potpuno se slazem. Huawei tableti su nepravedno zapostavljeni a osim prvog, Ideosa S7, sa kojim su tek usli na trziste, svi naredni modeli donose za manje novca sve ono sto i premium brendovi nude za mnogo vise.

Slazem se sa tim da ne treba zapostavljati huawei, zte itd... Ali opet, nisu im dobri tableti, ovog 7" mediapad sam probao i posle 2 minuta sam ga ostavio zato sto jednostavno odaje utisak da ga pokrece 56MB Rama i 100MHz procesora koji je overclockovan na 110MHz pa se pregreva, i uz to ga pokrece android 3.0.0.0.56 beta. Sve baguje kao ludo, ono jos nisam video a specifikacijev su mu daleko od impresivnih za taj novac.... U ovaj 10 stavili quad core, fhd i 6000mAh bateriju... I na bench testu mu je dosta kritikovana baterija..

Da li uzeti Nexus sada ili čekati novi??

To i mene zanima. Imace S4 pro koji je samo za nijansu jaci od tegre, ali i kameru sa zadnje strane i 1920x1200 rezoluciju. Ako bude imao i 2gb rama mislim da se isplati cekati. Opet nisam siguran, i ovaj nexus 7 prve generacije je dobar i radi posao...

Isto sam u dilemi da li da cekam ili ne.

I ja se dvoumim,ali i pitanje je kada će to tek moći da se kupi kod nas :))

Jedino ako starom možda još malo padne cena...

Poslednja izmena:
Još uvek nije sigurno da li vredi čekati sledeći Nexus 7, ali svakako vredi čekati Googlovu I/O konferenciju na kojoj će biti predstavljen. Nakon toga će se znati koliko je napredniji od sadašnjeg modela.
Ja mislim da će biti itekako bolji i da će biti apsolutni best-buy tablet ikad, kad se uzmu u obzir cena, mogućnosti i kvalitet izrade.
Glasinama ne vredi mnogo verovati, ali mislim da će se najavljena rezolucija 1920x1200 pokazati kao tačna jer će tako biti zadržan odnos ekrana 16:10 kao i na aktuelnom modelu. Za sve ostalo videćemo. Danas se javljaju još neke "insajderske" informacije, pored onih koje su ranije objavljane kao pravi bum i koje govore o rezoluciji, S4 Pro procesoru itd. Ali te novije informacije kažu da neće biti procesor S4 Pro, već Snapdragon 600 ili čak 800!!! Živi bili pa videli. Znaće se već sledeće nedelje. U svakom slučaju, biće to izuzetan tablet.

Poslednja izmena:
Bice sigurno dobar. Tako su najavljivali nexus 7, pa evo pogledajte ga kakav je. Najbolji tablet na trzistu.

U tom cenovnog rangu neces naci nista bolje. :)

Nazad
Vrh Dno