Sestra mi je u USA i planira da kupi tablet za poklon. Zanima me koji je best buy za te pare jer se ja bas slabo razumem u tablete.
Shvatam da se slabo razumeš u tablet uređaje, ali bi ipak trebalo da znaš šta očekuješ od uređaja. Na taj način bi dobio preciznije i korisnije savete.
Koja veličina bi ti najviše odgovarala (najčešće su 7, 8, 10, 9.6 inča, a postoje i veći, mada retko kome to treba)? Koji odnos stranica (neki su "izduženiji" i pogodniji za gledanje filmova dok su drugi više "kvadrasti" i bolji za surf, posebno kod uspravnog držanja tableta)? Najčešći odnosi stranica su 16:9, 16:10 i 4:3.
Da li bi tablet koristio "za po kući" ili bi ga često nosio van? Za koju vrstu sadržaja ti tablet pretežno treba - knjige, stripovi, navigacija, filmovi...? Da li ti je bitan kvalitet kamere ili nije? Treba li ti podrška za internet preko mobilnih mreža ili je dovoljan samo wi-fi? Koliko ti mesta na tabletu treba (tj. koliko ćeš filmova da trpaš na njega - neki imaju mogućnost proširenja memorije SD karticama, neki nemaju)?
Da li si razmišljao o operativnom sistemu? Android je najraširenije rešenje, Apple Ipad uređaji imaju svoj zatvoreni sistem (iOS), postoje i odlični Windows tableti, pa i jako dobri Windows+Android dual boot uređaji.
Itd, itd...
Kao što vidiš, mnogo je pitanja. Razmisli i probaj da odgovoriš na njih i pomoći ćemo ti. Bitno je da je izbor ogroman i da ima za svakog ponešto, pogotovo što se kupuje u SAD.