Šta je novo?

Koji tablet do 300$?

pois0n

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poena
345
Moja oprema  
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10 5G
Pametni uređaji
Sat
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sestra mi je u USA i planira da kupi tablet za poklon. Zanima me koji je best buy za te pare jer se ja bas slabo razumem u tablete.

Pa nije napisao da li je za njega poklon ili nekog desetog [emoji2] Vise bih se obradovao iPad-u u mint stanju za taj novac,nego nekom novom. Ali to je druga tema sad. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sestra mi je u USA i planira da kupi tablet za poklon. Zanima me koji je best buy za te pare jer se ja bas slabo razumem u tablete.

Shvatam da se slabo razumeš u tablet uređaje, ali bi ipak trebalo da znaš šta očekuješ od uređaja. Na taj način bi dobio preciznije i korisnije savete.

Koja veličina bi ti najviše odgovarala (najčešće su 7, 8, 10, 9.6 inča, a postoje i veći, mada retko kome to treba)? Koji odnos stranica (neki su "izduženiji" i pogodniji za gledanje filmova dok su drugi više "kvadrasti" i bolji za surf, posebno kod uspravnog držanja tableta)? Najčešći odnosi stranica su 16:9, 16:10 i 4:3.
Da li bi tablet koristio "za po kući" ili bi ga često nosio van? Za koju vrstu sadržaja ti tablet pretežno treba - knjige, stripovi, navigacija, filmovi...? Da li ti je bitan kvalitet kamere ili nije? Treba li ti podrška za internet preko mobilnih mreža ili je dovoljan samo wi-fi? Koliko ti mesta na tabletu treba (tj. koliko ćeš filmova da trpaš na njega - neki imaju mogućnost proširenja memorije SD karticama, neki nemaju)?
Da li si razmišljao o operativnom sistemu? Android je najraširenije rešenje, Apple Ipad uređaji imaju svoj zatvoreni sistem (iOS), postoje i odlični Windows tableti, pa i jako dobri Windows+Android dual boot uređaji.
Itd, itd...
Kao što vidiš, mnogo je pitanja. Razmisli i probaj da odgovoriš na njih i pomoći ćemo ti. Bitno je da je izbor ogroman i da ima za svakog ponešto, pogotovo što se kupuje u SAD.

Moj savet samo Ipad, meni se stvarno pokazao kao najstabilniji tablet.Odlicna baterija, radi brzo bez ikakvog seckanja, gomila odlicnih aplikacija.......

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Hvala svima na pomoci. Tablet koji sestra planira da kupi bi bio tati za poklon. Njemu tablet treba da cita vesti, malo yt i ponekad film.

Za sad je prvi izbor Asus ZenPad 3s 10 jer sestra moze na nekoj akciji da ga kupi za 269$. Koliko sam ja mogao da vidim za te potrebe to uopste nije los izbor...

Editi: Tek sad vidim da iPad moze da se kupi za 329$ na zvanicnom sajtu...

Da li je bolje resenje iPad u odnosu na ZenPad?

Poslednja izmena:
Ja mislim da se iPad jedino i isplati po toj ceni. Svaka druga cena (recimo kod nas) je preskupa i ima opravdanje samo ako se koristi u poslovne svrhe. iPad je kvalitetan uredjaj i samo vodi racuna (ako nisi upoznat) da nema mogucnosti prosirivanja memorije SD karticom niti se fajlovi prebacuju na uobicajen nacin (kroz Win Explorer). I servis je dosta skup (imas ovde na forumu temu o tome pa baci pogled).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno