nisi naveo cenovni rang koji te zanima i koje uslove imas za box.
Bez obzira na trenutne potrebe, ja svima kazem da uzmu nesto sto ima google sertifikat da bi netflix i ostali servisi radili, ali i da uzmu box koji podrzava dolby vision.
Licno me trenutno ne zanima nijedan streaming servis jer sam komplet na pirateriji, ali bez dolby vision mi je box neupotrebljiv.
Mi box s3 je prvi po redu kao preporuka. sve gore navedeno, niska cena od oko 6k na popustima, 7k redovna, domaci trgovci, laka dostupnost i garancija, google playstore, klasican google dozivljaj i lako navikavanje za prosecnog korisnika.
Moj licni favorit su amazon firetv uredjaji jer mislim da su dosta upeglaniji. sertifikat, dolby, slicna cena za stick uredjaje, box je skuplji, nema zvanicno u domacim radnjama pa mora snalazenje i samim tim i nema garancije, nema playstore vec svoj koji je ogranicen pa se dosta app instalira kao sideload sto zahteva malo ucenja za prosecnog korisnika. Amazon se bas trudi da izgubi sto vise musterija pa svasta nabiju na njega i launcher im je postao uzas, ali i dalje mislim da je generalno upeglaniji od mi box s3.
cela ta grupa ima wifi i 2gb rama. to je standard i radi sasvim lepo i ne muci se ni sa velikim filmovima
neki korisnici preferiraju kabl i 1gbps port, usb prikljucke, vise rama... validni zahtevi za 2026, ne svima neophodni.
Za te zahteve postoje uredjaji poput homatics, ugos... Cene su jace, dobavljanje je uglavnom iz kine, garancije nema, os je google tv (ima razlika izmedju android tv i google tv i jedan je popularan, a drugi ne, ja nikada ne zapamtim koji je koji).
TLDR, kreni sa mi box s3, to je klasican safe choice.