Šta je novo?

Koji stativ za kameru?

• Začetnik teme Začetnik teme bojsa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojsa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
695
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav,

Treba mi stativ za kameru, trebalo bi da snimam neke utakmice u hokeju za klub, da bi oni posle analizilari tekme i sta vec. E sad, nabavicu verovatno Canon HV30, a do tada ide isto neka Canon miniDV kamera. Kakav mi stativ preporucujete za tu vrstu namene tj. za snimanje tekme? Finansije su mi za stativ prilicno ogranicene u smislu, ne preko 10-11k dinara.

Pozdrav i unapred hvala,
bojsa
:wave:

Poslednja izmena:
Nazalost, znam da je premalo, ali se ne finansiram za to iz svog budzeta, tako da sta dobijem to mi je sto mi je. Dovoljno je sto ce mi pazariti HV30 🙂

Enivej hvala puno za savet, taj stativ cu potraziti.

Btw informativno, koliko bi mi minimalno trebalo za fluid head stativ?

Poz i tnx jos jednom

Poslednja izmena:
Nazalost, znam da je premalo, ali se ne finansiram za to iz svog budzeta, tako da sta dobijem to mi je sto mi je. Dovoljno je sto ce mi pazariti HV30 :banana:

Enivej hvala puno za savet, taj stativ cu potraziti.

Btw informativno, koliko bi mi minimalno trebalo za fluid head stativ?

Poz i tnx jos jednom

I ovo je fluid head samo prilicno jeftina varijanta. Ja inace pored svih novih stativa ipak preferiram proverenu i tesku Manfrotto kombinaciju 351/501 ona je oko 350 eur.

imam ovaj tripod u rezervi za fotoaparat, ali mi je za snimanje igre koja ima nagle promene (hokej je li🙂) potpuno neupotrebljiv... Za slikanje hardware-a koji nigde ne bezi 🙂 je super...

Poslednja izmena:
bas to, samo za montiranje fotoaparata koji miruje...

Stormwatch evo ja upravo idem da pazarim CX686, a popodne mi je snimanje tekme, pa javljam utiske, inace one koje zanima cena je 8500din.

bas to, samo za montiranje fotoaparata koji miruje...

Stormwatch evo ja upravo idem da pazarim CX686, a popodne mi je snimanje tekme, pa javljam utiske, inace one koje zanima cena je 8500din.

Uzmi Velbona DV7000, imam ga ja, kao i vecina korisnika canona hv30. Odlican je, nije mnogo tezak (4,5kg), poseduje mirnocu i cvrstinu pri pomeranju i rotiranju... Obavezno kupi i Vidpro torbicu za stativ. Info:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/366741-REG/Velbon_DV7000_DV_7000_Tripod_with_2_Way.html

Evo ovako gledao sam oba stativa, ali sam uzeo CX686, jer mi ne pravi razliku tih kilogram vise. Inace isprobao sam je odmah na terenu i prilicno sam zadovoljan, glava je odlicna i generalno je ceo stativ vrlo kvalitetan. Skuplji model je i kvalitetniji, ali ne toliko da bi mi vredelo celo cimanje da iznudim povecanje budzeta, a stativ mi je trebao danas. Upravo prebacujem materijal na komp i bas me interesuje kako je snimak utakmice ispao.
Hvala svima na preporukama, Velbon je zaista odlican proizvodjac, zao mi je sto nisam saznao ranije za njih.

Evo ovako gledao sam oba stativa, ali sam uzeo CX686, jer mi ne pravi razliku tih kilogram vise. Inace isprobao sam je odmah na terenu i prilicno sam zadovoljan, glava je odlicna i generalno je ceo stativ vrlo kvalitetan. Skuplji model je i kvalitetniji, ali ne toliko da bi mi vredelo celo cimanje da iznudim povecanje budzeta, a stativ mi je trebao danas. Upravo prebacujem materijal na komp i bas me interesuje kako je snimak utakmice ispao.
Hvala svima na preporukama, Velbon je zaista odlican proizvodjac, zao mi je sto nisam saznao ranije za njih.

Rekao sam ti ja sta je sasvim ok za te pare, a ovi se posle sat vremena javili sa DV7000 😀, neka te dugo sluzi i da zaradis dosta love sa njim. 🙂

Da osvezimo malo temu 🙂 Posle duzeg rada sa velbonom dv7000, imam malih zamerki, pa bih da ga menjam. Tokom snimanja i drzanja kamere na stativu, kada mi crkne baterija, moram da izvadim pan-head sa stativa, da odvrnem sa kamere, pa tek onda da ubacim rezervnu bateriju. Sto ume da bude jako iritirajuce, pogotovo ako se snima nesto vazno. Izgubi se 2-3 minuta, mozda i manje. Sto se ostalog tice, apsolutno nemam nikakvih zamerki, sem da bi rucka mogla da bude malo cvrsca. Okretanje/podizanje, ergonomija, kvalitet, stabilnost je na vrhunskom nivou!

Nazad
Vrh Dno