Šta je novo?

Periferni uređaji Koji stampac?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

yahhoo

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
370
Pozdrav svima! Zeleo bih da uzmem laserski stampac. E sad koji model je najjeftiniji za refil kod nas? Hvala

BROTHER HL1112E 20PPM LASER TONER TN1030 - заменски тонер је око 500 дин, наводно 1500 страна​

KYOCERA PA2001 1800X600DPI 20PPM - заменски тонер је око 1000 дин, наводно 1500 страна​

KYOCERA MFP MA2001 1800X600DPI 20PPM - заменски тонер је око 1000 дин, наводно 1500 страна​

Шта мислите? Не знам какви су оно штампачи, а овај задњи је комбо са скенером. У питању је повремена кућна штампа.

Што се тиче заменских тонера, да ли је потребно мењати неки чип или се само извади стари тонер и убаци нови?

Ima li neko za preporuku manji multifunkcionalni kolor laser štampač sa skenerom, koji ima funkciju automatske obostrane štampe i automatskog obostranog skeniranja?
Preferiram HP, ali u obzir dolaze i drugi proizvođači.

^ i ja tražim nešto slično, i ne mora color, ali isključivo da nije HP. Jezivo je koliko su se pokvarili.

Imam HP LaserJet Pro MFP M148fdw i hoću kroz prozor da ga izbacim. Software buguje, ispada iz mreže. Gužva papir, zakucava se prilikom skeniranja etc.

Neki Epson ecotank. Puniš bočicama koje su relativno jeftine, a traju dugo. Treba jednom do dva puta mesečno odštmpati nešto u full coloru da ne bi zapeklo
Pazi imam Epson EcoTank L6290 i mora da se odštampa bar dve do tri strane nedeljno u koloru da ne bi zapekla glava, desilo mi se već jednom da kada sam bio na moru 10-ak dana i pre toga nisam štampao jedno nedelju dana i već je počeo da lošije štampa i pravi pruge...

Oporavi se tako što onda mora da se ide na potpuno čišćenje a to onda za sobom povlači i da se brzo napuni maintance box i posle izvesnog vremena mora i ona da se menja.

Sve u svemu EPSON EcoTank štampači su odlično rešenje za ljude ili firme koji štampaju svakodnevno i više strana, dok je za obične kućne korisnike koji s vremena na vreme odštampaju po koju stranu laserski još uvek najbolje rešenje!

Poslednja izmena:
Jeste to malo smor ali nije baš da mora svake nedelje da se štampa. Ja ponekad znam i samo jednom mesečno da odštampam full color i nemam tih problema, u pitanju je L3250.
Slažem se da je laser zbog toga bolji ali ima i on svojih mana. Pre svega cena koja je neuporedivo veća. Toneri da ne pominjem ako hoćeš original, a i zamenski su baš lutrija i nema za sve modele. Mada čak i da se nađu dobri zamenski opet je njihova cena veća od bočica original epson boje. Pored toga, ako se štampaju fotografije na foto papiru, a to u kućnim uslovima zna da bude često, kvalitet je na strani ink jet.
Ja baš mislim da su ovakvi štampači i namenjeni za kućnu a ne za kancelarijsku upotrebu, zbog cene, brzine itd.

Potpisujem
Imam isti model (L3250), odštampao oko 2000 strana za pola godine (dva studenta). Bez problema. Tokom leta nije radio oko mesec dana, normalno nastavio rad.
Kome treba skener, kopir i printer moja preporuka.

Treba odmeriti dobro šta je bitno kod štampe. Ja sam davno odustao od ink jet štampača baš iz razloga što mora povremeno da se štampa, a onda sam stalno imao i probleme sa kvalitetom štampe u smislu da se pojavljuju linije po papiru i sl.
Color laser je generalno skuplja opcija, ali ako nije veliki obim štampe, onda je podnošljivo. Razlika je velika u komforu korišćenja i kvalitetu štampe tokom vremena.
Kod lasera, da bi kvalitet štampe ostao dobar, mislim da moraju originalni toneri. Možda jednom da se originalni dopune i to je to.
Konkretno za model koji imam (Kyocera P5026cdn), cena je 9000 za crni (4000 strana), odnosno po 13000 za svaki kolor (3000 strana), za originalne tonere.

^ To je potpuno druga kategorija u cenovnom smislu. Ovde za 3.500 din dobijaš sve četiri boje za 2000 strana.
Znači nije uporedivo uopšte.
Zato sam i napisao da sve ima svoje prednosti i mane ali dati 400 evra za komplet tonera za kućnu upotrebu mislim da retko ko hoće.
Ovako, pustiš jednom mesečno neku fotografiju da "produvaš" dizne i miran si. To je jedina boljka ink jet štampača pored, naravno, brzine ali kontam da to nije bitno za kućnu upotrebu

Slažem se. Hteo sam da kažem ko ima male potrebe za štampom (npr. kod mene kući bude 500-700 godišnje), a da to bude dobrog kvaliteta, onda vredi razmisliti.
Opcija punjenja tonera nije skupa i originalni se može dopuniti koji put. Zamenski kao jeftina opcija takođe postoji (~1500 din po toneru). Verujem da štampa neće biti kao sa originalnim tonerom.
Kod zamenskih mislim da je loša situacija za HP štampače jer sa tonerom ide i onaj valjak, pa potraju tipa 200 stranica dok ne počnu da brljave i moraju da se menjaju. Kako je kod Kyocera videću, kod njih se menja samo toner sa prahom, nema tog valjka, pa se nadam da je dosta bolja situacija.

Tražim laserski crno-beli štampač, samo dve stavke su mi bitne - da je fizički što manji i što pouzdaniji. Ali ajde, ako može da ima i WiFi.
Na reddit-u neko hvali Brother HL-L2405W, koji kod nas ne može da se nađe.

Brother nisam nikada ranije koristio pa nemam iskustva. Da li neko ima neku preporuku u vezi njihovih štampača ili nekog drugog proizvođača?

Xerox 3020 i bog da te vidi

Razmisljam da kupim cerki za rodjendan xerox 3020 BI stamapc.
Gledao sam malo upustvo i ja ne vidim nigde kako se stampac povezuje na WI-Fi mrezu :(
U upustvu se podrazumeva ako se ne varam da stampac povezujes sa laptopom koji ima wi-fi i tako uradis setup. Kako da uradim wi -fi setup uz pomoc desktop racunara? U principu hocu da se stampa preko android telefona i desktop racunara koji nema wi-fi.
Naravno ako postoji bolji stampac za slicne novce otvoren sam za predloge :)

Prilikom instalacije štampača imaš opciju podešavanja Wi-Fi štampanja. Štampač se povezuje na mrežu i svi uređaji koji su na mreži mogu da ga koriste. Takođe, Xerox 3020 ima i direktno štampanje tj. ima svoj AP na koji se konektuješ i štampaš. Od volje ti koji način ćeš da koristiš.
Podržava veliki broj protokola za mrežno štampanje.

Koji laserski štampač kupiti sa po mogućstvu LAN konektorom? Uglavnom se štampa crno-belo i sa više računara. Da bi možda radio posao i neki sa USB , pa da bude priključen na NAS?
Uglavnom WiFi bih izbegao...
Uglavnom pošto nije neophodan MFP , budžet je do 200e. Kakav je HP M211dw? Cena tonera i sl...

Manje više gledam slične MF Štampače, mogu li neki utisci kako se pokazao taj Canon.
Kasnim, sorry. Odlično se pokazao. Ima mnogo više opcija i feature-a koje ne koristim ali ono što radim, radi. Pravi mali štampač za manji office. U kućnim uslovima je možda overkill ali sam se bar rešio HPa. Nadam se da u ovoj deceniji neću imati više dodira sa HPom.

Kakav je Canon i-SENSYS LBP246DW? Skuplji je od HP M211dw, da li je i bolji izbor?

Može pomoć oko izbora štampača za povremenu štampu pod MacOs-om (Sequoia).
Spomenuti Brother HL-1223WE na papiru deluje više nego pristojno.
Postoji i noviji model Brother HL-L1232W, problem je što ga nema na našem tržištu.

Recenzije na internetu skreću pažnju na slab kvalitet plastike kod jeftinijih modela Brother štampača i izostanak potpuno crne boje prilikom štampanja.

Nazad
Vrh Dno