Šta je novo?

Periferni uređaji Koji stampac?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

yahhoo

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poruke
268
Poena
370
Pozdrav svima! Zeleo bih da uzmem laserski stampac. E sad koji model je najjeftiniji za refil kod nas? Hvala
 
Nisi napisao za sta bi sluzio stampac.
Ako nisi zahtevan korisnik i nemas velik obim stampe na mesecnom nivou, tj treba ti stampac za kucnu upotrebu i hoces nov stampac preporucio bih ti HP M15a, toneri su kvalitetni i nisu skupi za refill, mada imaju mali kapacitet stampe, samo oko 1000strana.
Ako ti treba za neku ozbiljniju stampu kazi, pa da vidimo sta da predlazemo dalje.
 
Pogledacu HP M15a LaserJet Pro.
Uzeo početkom prošle jeseni HP LaserJet Pro M15w, ovaj ti je wireless, povežeš ga bez kabla sa kompom ili bežično sa telefonom i radiš štampu na malo. :)

Ne štampam puno, onako kućna varijanta i ima solidan kvalitet štampe, s obzirom na cenu.
 
Vec imam wireless Hp inkjet, i iskreno imam dosta problema sa njim. Da ne spominjem da se na pola ketridz osusio. I sad stampa mrljavo... A citao sam da laserski stampac nema te probleme. Jedino sto je crno beo...

Nisam siguran ako bi na injectu uzeo novi ketridz da li bi resio problem stampanja?
 
Kod dosta HP-a se dešava da zariba kertridž ako ne koristiš redovno, moraš jednom nedeljno, max na dve nedelje da odštampaš stranicu. Imaš XL kertridže koji su povoljniji a dobra je štampa jedino zavisi da li postoji za model koji imaš. Probaj sa cleaning fluid da li će da popusti bar malo (imaš u svakoj radnji koja radi refil).
 
Kod svakog InkJet štampača (ne samo HP), će "zaribati" kertridž ako se ne koristi duže vreme. Postoje i color laseri. Novi kertridž će rešiti problem štampanja na InkJet-u ali će opet zaribati ako se ne koristi, takva je tehnologija. HP laserski su jednostavni i robusni, zamenski toneri su jeftini, ne moraš ih puniti. Za kućnu upotrebu bilo koji laserski će biti dobar.
 
Ja imam L3156 i zadovoljan sam. Za oko godinu koliko ga imam odštampali smo oko 800 strana. Par puta sam morao da odradim čišćenje (automatsko) i to je bilo to. Za 20ak hiljada koliko je koštao isplatio se već, s obzirom na sve što nam je trebalo da štampano za decu, itd.
 
Da ne otvaram novu temu,interesuje me laserski kolor stampac,stampao bih malo za radnju,mali obim,mozda 50 listova mesecno i za kucnu upotrebu,imate li neku preporuku,koji je jeftin za odrzavanje?Hvala unapred
 
Za HP modele, zamenski toneri su oko 2500din.
Konkretno, imam LaserJet M252n, ali ga nema više u prodaji.
Model M255dw koristi drugačije tonere, ali isto koštaju. Sam štampač je skuplji - blizu 30k.
Što se tiče štampe, dobri su.
 
Jedna iz najpovoljnijih stampa (laser mono) je kod Brother HL-1112E. Stampac ~7,5k, zamenski toner ~1k. S tim da image drum ima kapacitet od 10k strana. Cak i da se baci stampac nakon tih 10k, to mu dodje manje od 2 din po strani. Dok za hp samo zamenski toner daje vecu cenu stampe (bez uracunate cene samog stampaca).
 
Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu. Trazim MFP uredjaj do nekih 22k, crno beli laser, da ima dvostranu stampu i mreznu konekciju (wifi pozeljan ne i neophodan). Kucna upotreba, odstampati mozda 40tak strana mesecno, plus neke zezancije za klinca (bojanke i igrice). Mrzi me da idem do kopirnice, a i ne osecam se sjajno da mi stampaju dokumenta sa licnim podacima.
 
Jedna iz najpovoljnijih stampa (laser mono) je kod Brother HL-1112E. Stampac ~7,5k, zamenski toner ~1k. S tim da image drum ima kapacitet od 10k strana. Cak i da se baci stampac nakon tih 10k, to mu dodje manje od 2 din po strani. Dok za hp samo zamenski toner daje vecu cenu stampe (bez uracunate cene samog stampaca).


Samo kvalitet stampe izmedju Brothera i Hpa? Da li ima razlike?
 
Onda cu uzeti Brothera, pa javljam utiske. Mada negde sam procitao da laserski stampaci nisu dobri za zdravlje, tj. da imaju neka isparenja i da su ta ista kancerogena?
 
Problem sa isparenjima može jedino biti na inkjet štampačima jer se greje boja da bi se brže osušila ali oni se koriste uglavnom za štampu par stranica. Kod PPM čestica je problem što se one talože pa se nakupi toga vremenom.
 
Ahahah ne brinite nisam mislio da smrcem toner prasinu 😋 Narucio Brother HL1112E pa cu preneti utiske. Ima samo jedna stvar koja mi nije jasna. Firma salje racun(koji kao vazi bez pecata i potpisa) kao i ugovor. E sad da li ja sa tim racunom mogu da ostvarim garanciju? Vidim da to praktikuje sve vise firmi...
 
Izjava o saobraznosti ( do 24 meseca ) ili garantni list ( vise prava u odnosu na saobraznost ili period duzi od 24 meseca )
uvoznika-distributera se NE NALAZI u fabrickom pakovanju !!!
 
Nazad
Vrh Dno