Šta je novo?

Hardver Koji ssd kupiti

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
Dajte neku preporuku za ssd od 500gb, treba u neki stariji komp ima 10ak godina da ga ugradim
nema baš neke ponude koliko vidim, kingston mi deluje najprivlačnije

da li bih uopšte dobio na nekoj brzini u odnosu na klasicni hdd

Za skladištenje filmove i serija ti apsolutno nije bitno koji uzimaš.
Kao sto neko gore rece uzmi najjeftiniji sa najviše prostora za novac.
Meni su recimo Lexar ssdovi bas dobri i jeftini a i odlicno su se pokazali.
Izbegavaj jedino A400 kingstonovu seriju jer sam i ja i mnogi drugi imali problem sa njima.
Узео Lexar NQ100 960GB. Закачен на сата 6, у тесту даје преко 500, копирање 10МВ. Ставим у усб 3.0 кућиште, тест 450, копирање 10МВ. Јел зна неко о чему се ради? Crystal mark са 1, 4, 8, 16GiB тестом и све ок а копирање са њега 10, док копирање на њега иде преко 400МВ.

Узео Lexar NQ100 960GB. Закачен на сата 6, у тесту даје преко 500, копирање 10МВ. Ставим у усб 3.0 кућиште, тест 450, копирање 10МВ. Јел зна неко о чему се ради? Crystal mark са 1, 4, 8, 16GiB тестом и све ок а копирање са њега 10, док копирање на њега иде преко 400МВ.
Јеси пробао да рекламираш ? Да ли постоји новији firmware за твој уређај ?

Звао сам бц групу и рекли да пошаљем без проблема, ако не ради како треба добићу назад новац или замену по избору. "Најгоре" што сам за форматирао и сада ради нормално... џаба сада да шаљем.... једино ако се понови.

Какав је Silicon Power UD90 m.2 250GB? Има 5 год гаранције. Треба ми за нук, мултимедија, само за систем.

Нук је ген3. Цена је око 3,500 дин. Имате ли бољи предлог са 5 год и тај ранг цене или нешто скупље што мора тако?

Garancija za manje vredne diskove nije presudna, ako crkne nije preporučljivo da se vraća ako ima neke važne podatke a ne može da se potpuno obriše. Oni mogu da vrate bar deo podataka. Bolje je baciti takav disk, nije neka velika šteta. Evo, meni se desilosa jednim SP A55 SATA m.2, Nestala mogućnost da se briše bilo šta sa njega a pun bankarskih izveštaja. Iz Silicone Power-a traže da ga vratim za novi ali moram da ga bacim/uništim i pored još preko 4 godine ostale garancije.

Nazad
Vrh Dno