Šta je novo?

Koji SSD iz inostranstva ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Buraz mi je trenutno u Parizu pa bi mi pomogli da izaberen neki SSD jer se slabo u njih razumem tj. ne pratim. Dao bih oko 150 eura, plafon 120 GB moze i manji cak i 60 GB, SATA 3 iako nemam takvu plocu ali bice nekad, koristicu ga neko vreme na ovoj. Da nema BSDO tj. da ne moram da mu robujem, fleshujem cinculiram i slicno. Treba mi neki provereni da se instalira Win i zaboravi i ne pravi probleme.
Zapazih Corsair Force Series 3 120 GB ili 90 GB nekako volim tu firmu a i nema ih kod nas. Jel su dosta bolji oni iz GT serije ?

Sta bi vi uzeli za vas da mozete da birate ?

Svaki predlog je dobrodosao, hvala puno unapred. :wave:

Ako kazu da je m4, jos na sterodima - ja bih odma' isao na to :smoke:
(uz ogradu da ipak nisam procitao review :p)

To ja kazem da je na steroidima zbog povecane brzine upisa i u odnosu na m4, pogledaj review obavezno! Moram da razmislim, nije ni OCZ za bacanje sa tim NAND-om... A cena Corsair-a je OK.

Procitacu obavezno, al' ujutru... sad ne vidim na oci ;)

Sto se mene licno tice, ne bih gledao nijedan jedini SandForce disk... samo m4. Ili eventualno ovaj "steroidaski", ako je sve valjano ;)
Ili pak Samsung 830... navodno jos jedna "steroidaska" varijanta m4-orke :smoke:

S tim da m4 je proveren u radu a za "bildere" ne znamo jos kakvi su bas...
Ne videsmo ni jedan u zemlji Srbijici.

Lepo deluje ovaj Corsair Performance Pro, a i cena mu nije loša.

Voditi racuna da su ono rezultati za Corsair Performance Pro SATA 3 256GB SSD verziju koja je brza od verzije m4 sa 120GB, bas zbog razlike u kapacitetu, jer veci je brzi...

Ma lepo je videti da konačno ima i drugih SSD osim SF-a: Crucial M4, Corsair Performance Pro, Plextor M2 (oba imaju Marvell kontroler i Toshiba toggle NAND) kao i Samsung 830-ca.

A toggle NAND bi ipak trebalo da da malu prednost Corsairu u odnosu na M4.

Možda nešto od toga i dođe na naše tržište. Možda :trust:

Poslednja izmena:
S tim da m4 je proveren u radu a za "bildere" ne znamo jos kakvi su bas...
Ne videsmo ni jedan u zemlji Srbijici.

U pravu si, i slazem se s tim... ali, sta znam - ja bih zagrizao i rizikovao ;)
Ipak je to Marvell, a ne SF :D... a Marvell u poslednje "dve" iteracije je pun pogodak (prvi je bio promasaj, priznajem), te imam itekakvu veru u njih ;)

Na kraju krajeva, ja cu mozda i uraditi to... pazariti jedan Performance Pro, Samsung 830... ko zna, mozda cak i onog Plextor-a. Cisto da se proba, da se experimentise malo... pa ako ne valja i ne ispuni moja ocekivanja - na oglase. Prosto.
m4 jeste fenomenalan, ali i dosadi vise u svojoj savrsenosti :p

P.S. A sanse da ove pobrojane, koje pomenuste vas trojica, vidimo ovde... sto bi rekli strendzeri - slim to none.
Jedino sto bi *eventualno* moglo da udje kod nas jeste 830... i to baziram samo na osnovu toga sto je Samsung produkat.

Poslednja izmena:
A OCZ Octane (Indilinx Everest)?

@Paradigma: to sam i ja hteo da pitam. Deluje jako dobro, jedino sto sam ja gledao testove sa 512GB varijantom, treba da se vidi koliko su slabiji modeli sa manjim kapacitetom.

Proći će još vremena dok se ne pojavi u prodaji. Performanse drajva sa kapacitetom od 128GB će biti dvostruko manje kada je reč o upisu kako sekvencijalnom tako i slučajnom. Crucial m4 128GB ostaje best buy pod uslovom da ga možete kupiti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno