Šta je novo?

Koji SSD 64GB

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Treba da odaberem dva diska za sebe i kolegu, pa me zanima šta je sada OK kupovina (solidno, a ne preskupo)? Čitao sam ranije da hvale neki Kingston V+

Ako neko ima preporuku...
:wave:

Kingston V gen 2, OCZ Vertex 2, OCZ Agility.. i nekoliko drugih SSD-ova baziranih na SandForce kontroleru (ne znam tacan brand koji koriste Corsair i Mushkin za njih). Crucial C300 je dobar ali je skuplji, mada 64GB verzija C300 je los izbor po meni zbog manjih brzina u odnosu na 128/256GB.

Od gore pomenutih je trenutno najbolje razmisljati novcanikom.

Šta može da se kupi u Beogradu od ovoga? Našao sam Kingston 64GB SSDNow V-Series V+ za 17.200din. Nešto u tom rangu...

Hvala!

Mushkin koji ti je pomenuo @Proday je trenutno najbolja kupovina kod nas, ako ima na lageru (a mislim da je tako).

Kingston V+ nema u konkurenciji sa njim sta da "trazi", pogotovo po aktuelnoj ceni (koju si tacno naveo).

Realno, kupujuci Mushkin nemas razloga za zaljenje sto ponuda nije sira, jer cak i da jeste, jedino bi (u gabaritu od 64GB) mogao da mu konkurise OCZ, sa kojim je po rezultatima egal.

Konacno, imas na forumu nekoliko aktivnih tema u kojima su prezentovani Mushkin/OCZ rezultati, a i razjasnjene gotovo sve dileme, pa se mozes dosta detaljno upoznati sa karakteristikama, mogucnostima i utiscima nas koji ih vec imamo.

Poslednja izmena:
Melkore ono sto sam ja uspeo da shvatim istrazivajuci zarad istog pitanja, je da su trenutno najbolji odnos cena/kvalitet modeli od 60(64GB) sa SF 1200 kontrolerom i da vecina njih ima brzine citanja/upisa od ~ 275MB/275MB u sekundi. Cene im se krecu od 110-140eur.

Malopre sam procitao i vecinu vesti sa Bencha iz 2010god,i bice velikih promena za koji mesec,dolazi novi dosta unapredjeni SF kontroler koji ce ici i do 500MB/s sa 60.000 I/O, a takodje vecina proizvodjaca memorije ce preci sa 3x nm procesa proizvodnje na dosta manji 2x nm proces, sto ce dovesti do duplo vecih kapaciteta po istoj mm2 kao sto su ovi sadasnji modeli.

Tako da je po meni prava stvar sacekati josh 3-4meseca, ocekujem da ce moci da se kupe modeli sa novim SF 2000 kontrolerom i memorijom sa 2x nm procesom prozivodnje brzina minimum 400MB za 80-90eur(modeli 60GB) i 140-150eur(modeli 120GB).

Upravo taj model imam i rekao bih da nije ništa posebno. Koristim Win7, priključio sam ga na slobodan SATA port i pokrenuo testove. Bledunjavo... Naravno, oseća se ubrzanje u odnosu na mehanički HDD 🙂.

^ taman da kazem exceleram. Videh da ga nahvalise,konkretno imam njihovu memoriju,mada memorija ko memorija,radi ok. Inace exceleram=mushkin europe. Bilo bi lepo kada bi imao neki detaljniji review ovog ssd-a. Inace njegova cena je oko 115e

Nazad
Vrh Dno