Šta je novo?

Koji SP?

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovih dana treba da formatiram komp pa sam hteo da se posavetujem sa vama koji SP da stavim....dakle win XP sa SP1 ili SP2?
Imam celerona na 1700, ploca asus p4s8x-x, 256 rama (2700), g-force 4 mx440....

I jos jedno pitanje posto imam pored integrisane zvucne na ploci SB Live, da li da instaliram drajvere sa ploce ili samo za SB Live?

Hvala

SP2, i prvo u BIOS iskljuci integrisan zvuk, pa instaliraj drajvere, naravno, samo za creative.

SP2 obavezno.....glupe su price koje kazu da ne valja i slicno.....ima sve sto treba,bolje drajvere,vise sigurnosnih zakrpa,i radi odlicno.....

Zveki je napisao(la):
SP2, i prvo u BIOS iskljuci integrisan zvuk, pa instaliraj drajvere, naravno, samo za creative.

E a kako da iskljucim u bios-u integrisan zvuk....to sam trazio al ne znam gde se nalazi? p.s. ne znam koja mi je verzija bios-a ali ako je od pomoci imam sivu pozadinu i plavim slovima ispisane opcije

Koji god da je BIOS, nađi integrated peripherals... ;)

A zasto bi iskljucivao karticu??? Meni sasvim lepo istovremeno rade integrisana na neo 2 platinum i Audigy 1. I na prosloj ploci 8rda3+ su obe lepo radile. Na jednu vezes pojacalo sa stereo zvucnicima, na drugu 5.1 i to je to.

@Ronnie Coleman

to kod mene ne postoji....mozda se nekako drugacije zove

@jorgovan

meni baguje....nece da mi radi zvuk u nekim igricama zbog toga

Ja sam ipak za SP1 + Autopatcher, naime nesto mog hardvera, konkretno skener nece da radi sa SP2.

Pa za to nije kriv SP2 nego neazuran proizvodjac koji nije zakrpio svoje drajvere.
SP2 je sazreo, tako da ima smisla staviti ga, jer zaista, kao sto se to videlo u mnogim temama ovde, radi bez problema.

SP2...

Samo iskljuci sve vezano za Firewall...to je moja preporuka...i instaliraj neki ZoneAlarm i bog da te vidi :D

CamBieL je napisao(la):
SP2...

Samo iskljuci sve vezano za Firewall...to je moja preporuka...i instaliraj neki ZoneAlarm i bog da te vidi :D
a zasto da iskljuci a ukljuci(instalira) zone alarm?
i windows firewoll na xpsp2 za kucne potrebe je sasvim ok!
ja sam cak koristio i firewoll na xpsp1 i to bez ikakvih problema!

Poslednja izmena:
Pa meni je licno bio supalj samo tako ali dobro de, ja sam na netu tipa 7 - 8 sati dnevno .. Inace sp2 i bog da te vidi, kod mene sljaka prilicno dugo ( cim se pojavio ) i dok su ljudi ispirali usta pricama kako ne valja i slicno meni je bio ok. Sada se vidim struje menjaju ali meni je i dalje ok.

@ostali : inace imam analognu centralu i od momenta instaliranja sp2 net mi je fenomenalan i bar je tri puta bolje i brze nego ranije. Dal neko zna neki konkretan razlog ?

Vrh Dno