Šta je novo?

Koji software?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Zelim folder sa slikama i jos ponesto da zastitim da samo ja mogu da nmu pridjem.Sistem je fat32 , a najbolje bi bilo da ga zastitim nekim passwordom.Koji software da koristim.

http://www.pc-magic.com/

Najbolji i najpopularniji program te vrste: Encrypted Magic Folders 🙂

Naravno pretpostavlja se da ti komp nece doci u ruke nekih teskih hakera, jer ne postoji zastita koja ne moze da se razbije...WinZip ili bilo sta slicno je vrlo neprakticno jer svaki put kad hoces da pristupis folderu moras da ga otpakujes, pa ponova zapakujes...Sa EMF-om folder jednostavno ne postoji, nema ga nidge - dok ne otkucas odredjenu samo tebi poznatu kombinaciju tastera, pa uneses password koji ga "otkriva".

Sidji u DOS.Promeni ime foldera u novo,s tim sto mu na prvo mesto ukucas alt+264, a nakon toga ostatak imena.Folder se viid iz windowsa, ali je nemoguce prisutpiti mu pre promene imena.

Folder Guard 5.4 Pro ...imas ga na--------->

h**p://extend.hk.hi.cn/~czy/dl/fgp5.zip

Samo da iznesem svoje misljenje o stavljanju sifri preko winzip-a.Dakle,winzip je s*****e po tom pitanju zato sto pri svakom startovanju zakljucanog direktorijuma sa slikama ili necim drugim,nebitno,on mora prvo da te podatke raspakuje.A znate li koliko traje raspakivanje par GB podataka?Mnogo!.Naravno za par MB je prihvatljiv.

Folder Guard 5.4 Pro : ima opis o njemu u SK da ja ne duzim,ali nigde nisam pronasao crack pa sam ga FX

Postoji jedan programcic koji ja koristim(svega 53Kb) a koji su napravili nasi ljudi.Vrlo je funkcionalan i jednostavan za koriscenje.Unesete sifru i to je to,nakon cega direktorijum moze da promeni izgled ikonice ili ne,kako vam se svidja.Ko zeli da ga oproba,neka ostavi mail...

npetar je napisao(la):
Samo da iznesem svoje misljenje o stavljanju sifri preko winzip-a.Dakle,winzip je s*****e po tom pitanju zato sto pri svakom startovanju zakljucanog direktorijuma sa slikama ili necim drugim,nebitno,on mora prvo da te podatke raspakuje.A znate li koliko traje raspakivanje par GB podataka?Mnogo!.Naravno za par MB je prihvatljiv.

Folder Guard 5.4 Pro : ima opis o njemu u SK da ja ne duzim,ali nigde nisam pronasao crack pa sam ga FX

Postoji jedan programcic koji ja koristim(svega 53Kb) a koji su napravili nasi ljudi.Vrlo je funkcionalan i jednostavan za koriscenje.Unesete sifru i to je to,nakon cega direktorijum moze da promeni izgled ikonice ili ne,kako vam se svidja.Ko zeli da ga oproba,neka ostavi mail...

javi mi se za krek na pm, ili telefonom pa cu ti dostaviti ako si kuci.... pozdrav

Ja koristim Protect Z, nema puno mudrovanja, a zaštita je sigurna. Imaš ga kod Goldena.
Pozdrav!!!

drapin je napisao(la):
http://www.pc-magic.com/

Najbolji i najpopularniji program te vrste: Encrypted Magic Folders 🙂

Naravno pretpostavlja se da ti komp nece doci u ruke nekih teskih hakera, jer ne postoji zastita koja ne moze da se razbije...WinZip ili bilo sta slicno je vrlo neprakticno jer svaki put kad hoces da pristupis folderu moras da ga otpakujes, pa ponova zapakujes...Sa EMF-om folder jednostavno ne postoji, nema ga nidge - dok ne otkucas odredjenu samo tebi poznatu kombinaciju tastera, pa uneses password koji ga "otkriva".

E ja ga imam vec 3 godine,jos neku staru verziju,za to jedino i imam crack,ODLICnoodradi posao,mada moze i ProtectZ,vidi koji ti se vise svidja.EMF je prost i jednostavan za koriscenje..a uz to i funkcionalan.
Izbor je na tebi.
Preveliko je zezanje u DOSu sa tim,sto bi kad vec postoje programi napravljeni za to...

Ne bih da ti se mesam preterano u problem, ali u vecini slucajeva je dovoljno da u properties-u podesis Hidden. Vecina ljudi ne zna kako da "ukljuci" to da se vide sakriveni direktorijumi, a oni koji znaju se u velikom broju slucajeva ne sete toga.
Ono, ako nije nesto toliko vazno i ako ti ne koriste komp. neki ljudi koji se razumeju previse, ovo ce ti to resiti problem. Najjednostavnije je.

Filip je napisao(la):
Ne bih da ti se mesam preterano u problem, ali u vecini slucajeva je dovoljno da u properties-u podesis Hidden. Vecina ljudi ne zna kako da "ukljuci" to da se vide sakriveni direktorijumi, a oni koji znaju se u velikom broju slucajeva ne sete toga.
Ono, ako nije nesto toliko vazno i ako ti ne koriste komp. neki ljudi koji se razumeju previse, ovo ce ti to resiti problem. Najjednostavnije je.
He, vidis, majku mu, ovoga se nikada nisam setio !!! 🙂 😉

Izgleda da smo svi ovde suvise tkz. "napredni korisnici" da bi pomislili na ovako jednostavno resenje, a verovatno i svi odmah po instalaciji Win-a stavljajaju na Show All... i zaborave ljudi da moze drugacije 😀

Da,ali to nije neko resenje."search" je skoro uvek podesen da trazi i skrivene fajlove koliko ja znam.Zato jedan obican search *.jpg daje listu svih fajlova,pa ako skrivas xxx ne moj posle da se iznenadis ako te mladja sestra priupita:"je li bato,sta je ono na nasem kompjuteru".

ovo je neki key generato za 5.xx verzije pa ako neko proba neka okaci da li radi😀

Originally posted by npetar

Da,ali to nije neko resenje."search" je skoro uvek podesen da trazi i skrivene fajlove koliko ja znam.Zato jedan obican search *.jpg daje listu svih fajlova,pa ako skrivas xxx ne moj posle da se iznenadis ako te mladja sestra priupita:"je li bato,sta je ono na nasem kompjuteru".
Lose mislis, a jos manje znas 🙂 (fraza koju moj drug koristi, bez ljutnje molim)
Search ne nalazi fajlove koji su sakriveni.
A sto se tice moje varijante zastite: najbolja su jednostavna resenja 😉

Lose mislis, a jos manje znas (fraza koju moj drug koristi, bez ljutnje molim)

Vidis,nije pametno kad iznosis cinjenice a da se u njih nisi i sam uverio.Jos gore je kad pri tome citiras nekog drugog,treba biti originalan.
Evo bas sam proverio to sto sam i rekao i to isto potvrdjujem.Mozda ima razlika do OS,ali XP je po default-u namesten da trazi i skrivene fajlove.Za ostale OS ne znam,reci cu ti kad odem na posao i proverim na win98,winNT,win2000.

Znam sta pisem. Win98 i 95 NE NALAZE!
Sa obzirom da borab posebno napominje da ima fat32 ne verujem da ima XP. Kada ste zadnji put videli fat16? Pa na jos nekom jacem OS-u... na 98-ici??? 🙂

Necete verovati ali stvarno imam fat32 na xp-u.RAzlog je taj sto cesto trbam hard disk pristupacan sa diskete, zbog flashovanja biosa itd.Inace nemam nista protiv ntfs, ali ...

Nazad
Vrh Dno