Šta je novo?

Koji software za mp3 cd->odabir->HD presnimavanje?

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Pa kao i verovatno vecina korisnika posedujem dosta cd/dvd sa mp3 muzikom. Kojim programom mogu da napravim bazu svih. Ponekad kad zatreba napravim odabir mp3 fajlova (ili playliste). Onda program sam trazi odgovarajuce cd/dvd da bi presnimio sa njih na HD. U sustini ovo bi mogao da radi sa bilo kojom vrstom fajlova, a ne samo mp3. Znaci koji program, ili koji to program radi najbolje?
poz

Ti programe sam vidjao kod momaka koji rezu diskove ali ili su oni sami pravili te programe ili im je neki programer pravio po narudzbini. Ja nisam video da negde za dz moze takav program da se nadje, znaci potpuna automatika od izbora, preko trazenja da se ubaci neki CD/DVD do kopiranja na hdd.

Ja koristim za moju katalogizaciju mali program koji je besplatan (57 KB) a napravio ga je neki Slovak, zove se Cathy, ovo je sajt autora:

http://rvas.webzdarma.cz/

a c a je napisao(la):
Ti programe sam vidjao kod momaka koji rezu diskove ali ili su oni sami pravili te programe ili im je neki programer pravio po narudzbini. Ja nisam video da negde za dz moze takav program da se nadje, znaci potpuna automatika od izbora, preko trazenja da se ubaci neki CD/DVD do kopiranja na hdd.

Ja koristim za moju katalogizaciju mali program koji je besplatan (57 KB) a napravio ga je neki Slovak, zove se Cathy, ovo je sajt autora:

http://rvas.webzdarma.cz/
Da i ja sam ih vidjao kod mnogih pirata i bili su delo domacih autora i naravno nisu bili free. Bas me cudi da nema neki odgovarajuci dovoljno popularni inostrani program za koji se moze naci neovlasceno odobrenje za dugotrajno koriscenje :)

Ja za katalogizaciju diskova (svih, ne samo mp3) koristim Where Is It? I odlican je. Cuo sam za program koji sluzi samo za mp3 ali nisam mogao da nadjem njegovu "free" varijantu. Probaj da ukucas u Google mp3 free catalog pa vidi sta ce ispasti; ili mozda samo free software pa koristi lokalni search engine.

Još jedan glas sa Where Is It, program je fenomenalan.

WhereIsIt. I ja dajem glas njemu. Ako te zanima gde moze da se nadje baci poruku na pm pa odgovaram

dj13 je napisao(la):
Pa kao i verovatno vecina korisnika posedujem dosta cd/dvd sa mp3 muzikom. Kojim programom mogu da napravim bazu svih. Ponekad kad zatreba napravim odabir mp3 fajlova (ili playliste). Onda program sam trazi odgovarajuce cd/dvd da bi presnimio sa njih na HD. U sustini ovo bi mogao da radi sa bilo kojom vrstom fajlova, a ne samo mp3. Znaci koji program, ili koji to program radi najbolje?
poz

Postoji program, moj drugar je svojevremeno radio sa muzikom i koristio ga je. Ja mislim da je cak i besplatan. Bas ta fora, odaberu se pjesme, on krene redom da trazi.... ti ubacujes... svi sretni :) E sad to je bilo prije 5-6 godina minimum i zaboravio sam kako se zove program. Mislim da je bilo nesto "mp3 cd". Vrlo mastovito, zar ne :d Kontaktiracu ortaka, on sigurno ima program pa cu da ga okacim, vidim da ima potraznje ;)

harmon je napisao(la):
Ja za katalogizaciju diskova (svih, ne samo mp3) koristim Where Is It? I odlican je. Cuo sam za program koji sluzi samo za mp3 ali nisam mogao da nadjem njegovu "free" varijantu. Probaj da ukucas u Google mp3 free catalog pa vidi sta ce ispasti; ili mozda samo free software pa koristi lokalni search engine.
Katalogizacija nije problem uopste. Takvih programa ima mali milion na celu sa where is it i advance disk catalog. Kad sam ga probavao pre 1-2god, ne secam se bas, ali mislim da nije moglo da se biraju fajlovi i da ih on automatski presnimava sa CD na HD (mozda moze u nekoj novijoj verziji). To je samo manji deo posla, on mi kaze gde su fajlovi, pa posle pesaka da ih presnimavam. Ako je rec o manjem broju fajlova nije problem, a ako se radi o 100tinak fajlova po raznim direktorijumima onda je problem.

Ja koristim Where Is It. Odličan je, brz, a i interfejs mu je dopadljiv.

Ovde izgleda niko ne cita. PRAVLJENJE BAZE I KATALOGA NIJE NI NAJMANJI PROBLEM. Sve je to fino sto where is it radi i lepo izgleda, ali moze li on ... da se ne ponavljam po x puta. Posto sam video da nema neke vajde ovde, sinoc sam poskidao 20-30 programicica i naisao na PRAVI (ali ne bas skroz).
CD Bank Cataloguer na www.qunom.com . On upravo moze ono sto mi treba da posle pretrazivanja i odabira iz baze cd/dvd-ova automatski trazi medije na kojima su doticni fajlovi i presnimava u izabrani direktorijum. Program je dosta dobar, mada mislim da to moze i malo bolje. Ako neko zna za bolje nek kaze.
poz

Nazad
Vrh Dno