Šta je novo?

Koji software za Clone HDDa? Norton vs Acronis vs ...?

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Poz,
na HTPCu je doslo vreme da sistemski hard zamenim novim&vecim, izbegao bih ponovnu instalaciju sistema, tj. radije bih uradio samo clone sistemske particije na novi HDD.

Koji software koristiti? Norton vs Acronis?
Sta uraditi sa "System Reserved" particijom od 100mb?

Uradi sa Acronisom backup, tj sliku ,a tu particiju od 100mb zaboravi.

Nije boot sektor na njoj, to je recovery particija, ako ona ne postoji Win 7 napravi Recovery folder na particiji na kojoj je instaliran

Mozes li ukratko da pojasnis kako si to uradio ? Mene zanima, jer mi to sleduje za koju nedelju.

Ja skoro migriro stari na novi hdd, nisam imao cd/dvd drive, nisam imao flopi, reko napraviću hiren's boot na usb flash. Ali da bi napravio flash opet mi treba cd. Pa reko' ajde imam puppy linux na c drajvu, pa ću iz njegovog gparted (i taj mnogo hvale). Međutim ne može da odmountuje sistemsku particiju (i samim tim da je kopira) jer uvek tu nađe svoju instalaciju. Ok, napravim iz puppyja butabilni flash, namestim u biosu da se butne sa usb, podigne se puppy sa opcijom complete from ram al' opet isto, ovog puta nađe ".ps2" fajl sa puppy podešavanjima na hdd pa ne može unmount.

Onda vidim na forumima svi ga hvale, instaliram trial, odradim, sve bez greške... Acronis Migrate Easy!

Izdelio particije na novom hdd kako hoću (inicijalno dao kao na starom + % povećanja u odnosu na ukupno povećanje), zadao mu da kopira sistemski C sa starog na C na novi. Onda i ostale particije. Upozorenje da otkačim stari hdd pre nego pustim win da se diže. Onda restart, uđe u onaj plavi screen, ispiše ulocking part c, kopira part po part... bez greške evo i posle 10 dana...

Sve preporuke...

Acronis Migrate Easy ne radi sa W7.Odlican program,koristio ga nekad za migriranje XP-a. W7 sam, sa starog na novi hdd, klonirao preko Acronis True Image. Uradio resize particija po zelji, pustio ga da odradi, za sat vremena sve gotovo.

^ Moze malo detaljnije, sta, kako i sl? To me ceka uskoro a ne bih da moram da kasnije imam problem. Znaci, nesto kao kratki tutorijal.

Osim Acronis True Image, može i Acronis Disk Director Server/Suite da clonira diskove / particije

Malo upustvo za Acronis True Image > tools&utilities > Disk managment > clone disk > pokrenuce se clone disk wizard, ako zelis da podesis velicine particija po zelji, idi na opciju manual clone mode. Kao source disk, biras stari hard sa kojeg zelis da kloniras, destination disk-novi hard(koji si, podrazumeva se, vec ubacio). Move method-nekoliko ponudjenih opcija, biras manual da bi podesio velicine i broj particija po zelji. Tu ces moci da podesis file system, velicinu, redosled, tip particije. To je to, resetovace ti komp i krenuti sa kloniranjem.Ne secam se tacno, ali mislim da ce negde nuditi opciju da po zavrsetku kloniranja formatira stari hard. Ako ti nije sve jasno, imas u helpu objasnjene sve korake.

Poslednja izmena:
Vrh Dno