Šta je novo?

koji soft za web site

merlin je napisao(la):
Probao sam Dreamweaver i mogu da kažem da je ******.
Sasvim izvesno nije ******, ali nije ni alat "za amaterku izradu web stranica".

Merline, Merline, verovatno to isto mislis i za Photoshop, Corel Draw, Office, PC-je uopste... Kad neko za tako dobar alat misli da je ******, trebalo bi izneti makar neke argumente. Ako si probao pa ti u njemu nista ne ide, nije razlog odmah reci da je ******, pogotovo zato sto sigurno nije ******, veruj mi, moze MNOGO toga da se uradi (ako hoces i zaradi) s njim, govorim iz debelog iskustva. A ti kako hoces :,,:

Ja sam radio u dreamweaver 4.0 i mislim da je dobar. Nije tezak za ucenje ako hoces da napravis jednostavan amaterski sajt. Treba ti jedan dan da skapiras tako da tu ne vidim neko komplikovanje.

Namerno nisam stavio smajlija na kraju da vidim kakve će reakcije da budu.
Naravno da nije ******, ali muka mi je više od takvih komentara bez ikakvih argumenata. I jedan i drugi program imaju svoje prednosti i mane, ko je hteo do sada je to mogao da shvati i nema potrebe da glasamo na 17 strana koji je program bolji.

Ja mislim da ovu temu treba staviti pod katanac.
Ako ste potpuni pocetnici i zelite samo da napravite sajt najbolji vam je Front Page.
Ako hocete taj napravljen sajt da postavite na internetu preporucio bih vam yahoo i njihov Yahoo! SiteBuilder. Nema nikakve filozofije, samo treba da pratite upustva i naravno treba da znate engleski + dobijate i besplatan hosting.
Ako ste pocetnik a zelite da se ozbiljno bavite time preporucio bih vam najbolji od svih, DREAMWEAVER. U pocetku se necete snaci tako lako ali kada ga malo bolje "upoznate" videcete da je lako raditi sa njim. Preporucljivo je uzeti neku knjigu i korak po korak otkriti cari dreamweaver-a.
Pozdrav!

jos jedan gals za dremweaver. Mozes lako da uklopis php, flash itd..

Dreamweaver je verovatno najbolji program za kreiranje html koda, ali nije jednostavan za upotrebu. Ako amaterska primena znaci da neko ne zeli da se udubljuje i uci jedan dosta slozen program ne znam zasto svi izbegavaju da pomenu MS Web Publisher. Ja sam svojevremeno bez ikakvog prethodnog znanja sastavio za nekoliko dana prezentaciju koju su svi hvalili kao uspesnu kako dizajnerski tako i funkcionalno koristeci gotova resenja koje nudi Web Publisher. Imas ga vec u instalaciji Office 2003 i to je html kreator, a ne editor kao FP. Mozes da se poigras s njim i vidis kako ti lezi. Po nekim resenjima lici na Power Point, a zna se da je to program koji i "domacice" brzo nauce da koriste iako pojma nemaju zapravo.

sH@DoW je napisao(la):
Zivo me zanima da vidim tu tvoju prezentaciju.....
Moja prezentacija je sasvim usko strucni katalog znanja, metodologije i pratecih instrumenata za prenatalni skrining na engleskom jeziku. Nisam siguran da bi znao uopste o cemu se radi...ali i nije vazno. Obuku bi morao da naplatim, jer nemam vremena za bacanje, pa ako si zainteresovan javi se. Cena zavisi od tvog prethodnog znanja.

Nenac je napisao(la):
Moja prezentacija je sasvim usko strucni katalog znanja, metodologije i pratecih instrumenata za prenatalni skrining na engleskom jeziku. Nisam siguran da bi znao uopste o cemu se radi...ali i nije vazno. Obuku bi morao da naplatim, jer nemam vremena za bacanje, pa ako si zainteresovan javi se. Cena zavisi od tvog prethodnog znanja.
Pa nije on trazio ni objasnjenje metodologije, niti bilo kakvu obuku :D
Samo ga zanima link da vidi kako to izgleda i nista vise ;)

Posteno receno njegov post je delovao cinicno, odnosno pljuvacki, a zasto to samo on zna. Niti se znamo niti moze da ima pojma unapred o tome kako ta prezentacija izgleda. Cela sustina treda je izgljubljena, jer nikakve pameti i korisnog saveta tu nema, osim pljuvacine. Ali, posto je ovo mesto za svakojake koji se na slican nacin pokazuju, ne cudi me nista u zemlji Srbiji.
Moja namera je bila da pomognem coveku, a niko nije spomenuo program koji on verovatno vec ima.

Sto se tice moje prezentacije, u stvari vise njih, nemam razloga za stid da je pokazujem (vrsi funkciju), ali ona nije za javnu upotrebu. Nalazi se na lap topu firme i sluzi mi za predavanja za korisnike. Kako Web Publisher ne podrzava na jednostavan nacin relativne linkove kako bi se obezbedilo da se prezentacija seli ili prikazuje sa bilo kog drugog medijuma (na primer ne moze se direktno staviti na CD) ostaje na lap topu, tamo gde je i pravljena. Nikada mi nije ni bila namera da je stavljam na web, jer prica nije za tu namenu, a Web Publisher podrazumeva upravo samo takvu upotrebu - publikovanje na webu. To je relativno jednostavan program i ima mnoga gotova resenja (slicno Power Point-u), pa je za pocetnika dobar. Nisam se uopste udubljivao mnogo u njega, ali sada, posle par godina vidim da je Dreamweaver zapravo pravi program za kreiranje html koda koji omogucava vise nego sto mogu i da zamislim, ali nije jednostavan i treba ga nauciti.

@Crni: tako je.
@Nenac: Opusteno...nije valjda da si se iznervirao zato sto sam trazio da vidim tvoju prezentaciju. Samo sam radoznao.
Poz.

?

malo ste preterali ! ja se slazem da su oba programa, ok, ali ne zaboravi care da nisu besplatni. lako je iz html cod-a, ocistiti, tragove recimo front page-a, ali ako se neko zainati, nece biti dobro po mnoge od nas ! plus, sto microsoft ima kancelariju u beogradu, te je moje misljenje da to treba u skorijoj buducnosti izbegavati u sirokom luku ! najbolje ti je da za pocetak,savladas izvorni html kod, barem osnove , da bi mogao da na primerima drugih sajtova , razumes sustinu. ja sam tako krenuo, i nesto i dobio, ako ti pomoc bude trebala, javi se, i meni su divni ljudi sa ovog foruma, pomogli, zasto onda ne bih i ja tebi !

sH@DoW je napisao(la):
Zivo me zanima da vidim tu tvoju prezentaciju.....
Kakve su prezentacije većine opensource projekata? Nije smisao svake prezentacije da se takmiči za nagradu u web dizajnu, nego da obavlja neki posao.

Da budem jasan, za mene nije web dizajner onaj koji ne ume da napravi vrlo pristojnu web prezentaciju "u Notepad-u". Svakoga ko ne ume da napravi sajt bez Dreamweavera ili FrontPage-a smatram amaterom i naprosto mi je smešno to što se neki takvi ovde prse kao suvi profesionalci.

Završavam učešće na ovom topiku.

Znači ovde niko ko radi neki sajt nije dao svoje mišljenje.
www.jugokoncert.co.yu je sajt moje firme, to ja radim onako usput, za platu. :)
Jedna stvar da se ne zaboravi za jedan sajt je po meni podjednako važno poznavanje nekog programa kao što je Photoshop.

nVu je takodje dobar a jos je i besplatan.

wiz011 je napisao(la):
Da budem jasan, za mene nije web dizajner onaj koji ne ume da napravi vrlo pristojnu web prezentaciju "u Notepad-u". Svakoga ko ne ume da napravi sajt bez Dreamweavera ili FrontPage-a smatram amaterom i naprosto mi je smešno to što se neki takvi ovde prse kao suvi profesionalci.

Pa zasto tolika strogost, onda ne bi trebalo uvazavati ni programere koji, recimo, ne rade u asembleru, vec u tamo nekim glupim Visual Studijima, je li?
Stvarno mozes odraditi super posao u Dreamweaveru ako ga poznajes, makar elementarno. Ali ako usput znas i html, mozda javascript, (ne daj Boze) php/mySql, onda si na konju. Kod mozes doradjivati, menjati ono sto ti Dreamweaver postavi i tako dobiti genijalan sajt.
Sto bi bilo ko sebe ogranicavao na rad u notepad-u (evo, ja ga ne koristim dugo... instalirao sam Notepad2 ;) ) ako ima gomila dobrih alata koji ti ubrzaju posao. Ja vise ni jednu jedinu stranu ne bih radio bez Dreamweavera... ajde mozda poneku, ali retko.

Rekao sam da završavam diskusiju na ovom threadu, pa zato samo da skrenem dbaji pažnju da pažljivije pročita ono što je citirao. Nisam rekao "onaj koji ne pravi u Notepadu" (ili bilo šta slično) nego koji ne ume da napravi sajt u Notepad-u.

wiz011 je napisao(la):
Rekao sam da završavam diskusiju na ovom threadu, pa zato samo da skrenem dbaji pažnju da pažljivije pročita ono što je citirao. Nisam rekao "onaj koji ne pravi u Notepadu" (ili bilo šta slično) nego koji ne ume da napravi sajt u Notepad-u.
Pa dobro ako si zavrsio, ali ne mora neko ni da "ume" da napravi sajt u Notepadu. Ionako je Notepad toliko ruzan program da bih ja radije koristio DOS-ov EDIT
;)

Web Plus 8

Da li je neko probao Web Plus 8. Kakvi su vaši utisci!

Vrh Dno