Šta je novo?

Koji socket

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Bok

Pošto imam računalo staro 5 godina, kupio bi novo. Uzeo bi procesor i5, 2x8 gb rama i 970 gtx ali ne znam da li da uzmem socket 1150 ili 1151.
Ako može kakva pomoć oko odabira socketa, koji mi je isplativiji itd.

1150.skajlejk jos nije isplativ.ako neces da klokujes kupi prvu najjeftiniju h81/b85 plocu koja te zadovoljava konektorima,slotovima itd.i,ovakve teme idu na "sta da kupim" podforum.

Na koji i5 si bacio oko, po njemu gledaj koju ces plocu, takodje mozes da biras da li ces ddr3 ili ddr4.

Ne bih išao na DDR4 sad...košta previše, dobitak u brzini je zanemar5iv. Dok DDR4 bude postao isplat5iv, taman će biti vreme da se menja platforma...DDR3 je dobar bar još par godina...

Slazem se da je jos uvek skupa, bice napretka vremenom, tako da ako se masina sklapa od nule, ne vidim razlog ne ici na ddr4 platforu sem ako fiinansije ne dozvoljavaju, jer ici na ddr3 sada pa za dve godine preci na ddr4 se tek ne isplati.

kako se ne isplati,kad ce da bude mnogo jeftiniji?za sta tacno vam treba ddr4,sta vrtite od softvera pa vam znaci njegova brzina?

Fazon je što DDR4 i nije toliko brža osim sa najbržim modulima, koji su tek preskupi...čoveče, pa 5udi još uvek furaju mašine sa DDR2 memorijom, nedavno sam prodao jednu. I kad se pojavila DDR3, nije se odmah skakalo na nju već se čekalo da RAM-u padnu cene, da DDR2 prestane da se prodaje...jednostavno nema svrhe da se trenutno prelazi na DDR4 kad je DDR3 još uvek aktuelan. E sad, ako ne nameravaš da menjaš matičnu narednih 5 godina, onda već...

1151

I ja mislim da je 1151 bacanje para. Verovatno će biti aktuelan za jedno 2-3 godine. Za dete sam uzeo 1150 ITX, i ako smatram da je takođe ITX bacanje para :D

........ *** žena

OK, pošto nisu velike razlike u perfomansama, a ipak je ddr4 skuplji kao i matične ploće, uzeću 1150.
To mi bude dovoljno nekih 3-4 godine.
Hvala na savjetima.

za igre u 1080p sve su sanse da ce biti dosta.a s' obzirom da je VR jako blizu,ko zna sta ce trebati kad taj dan svane...

Vrh Dno