Šta je novo?

Pametni uređaji Koji smart watch do ~150e

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

DjoleMC

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
745
Hteo bih da kupim neki smartwatch, do 150e na KP (može 10-20e više, nije fiksno).

Galaxy watch sam otpisao zbog baterije.

Prvo mi se dobao xiaomi s1 gl, a onda sam video gt2 pro koji mi se cini sličan, a jeftiniji.
Posle vidim i gt 3, pa onda amazfit gtr 3...

Ne trebaju mi neke posebne funkcije, da mogu da pročitam notifikacije (viber, mail, messenger), da upravljam muzikom na telefonu, da meri puls kolko tolko precizno, da mogu eventualno da se javim i odbijem poziv. Estetski mi se najviše dopadaju s1 i gt2 pro

Šta preporučujete od navedenih, ili nešto drugo mozda? Mozd I jeftinije ako ima nesto sto mi je promaklo...

......pogledaj i

HONOR watch GS Pro​

.............baterija mu traje izmedju dve i tri nedelje u zavisnosti od uključenih funkcija

Gt2 i gt2 pro su malo sporiji u radu pa može da odaje utisak nečega od pre 10 godina, ali su mnogo lepi i kvalitetni. Meni je na Huawei pokazivao ponekad 150 puls kada je realno bilo 120 max, tačno se vidi kad skoči. Samsung Watch 4 classic deluje kao da je iz druge ere, tj bilo koji Samsung sat, ali 2 dana je baterija. Nekome je problem da skida uveče da dopuni, ali se čovek brzo navikne.

Po mom mišljenju, ako ne radis grube poslove, huawei gt2 classic uzmi, isto kao pro a dosta jeftinije, i meni lično lepši, imao sam oba. Mozda se desi za 70ak evra da nađeš gt2 classic 46mm.

Sve sto si nabrojao osim javljanja vrse i smartbandovi, a imas fazon nov na ananasu Redmi Smart Band Pro ili kako vec po 2500-300 na akcijama redovno, osim ako ti smartwatch nije bitan da bude watch stilski gledano.

Plus baterija je top, neuporediva.
Takodje, preporuka je da se matchuje telefon i proizvodjac wearablea, narocito na androidu zna da zeza (sto zbog background task killera, itd). Ja na primer imam Huawei Band 6, fenomenalno radio, kao doksa sto se kaze, na 13 Pro ajfonu, a na F3 Poco sporo nesto syncuje i zeza.
Na Huawei naravno lepo radi, sto se i ocekuje.

Bitno mi je da izgleda kao sat, volim da ih nosim. Ne volim smartbandove.
Nekako sam najbliži da uzmem gt2 pro, ne vidim da je gt2 classic nešto mnogo jeftiniji 🤔

Da li je Samsung toliko bolji da vredi žrtvovati bateriju? I koji model?

Sad sam u stvari još više zbunjen nego pre otvaranja teme 😀 čini mi se da sam negde pročitao da huawei ima problem sa viber notifikacijama? Jel to tačno?

Trenutno nosim GT2 i imam kući T-Rex (robusan sat sa kojekakvim vojnim grejdovima o izdržljivosti), koji nosim kad nisam na poslu ili mi treba klasičan izgled. GT2 je klasičan okrugli oblik sata i ima većinu stvari koje si naveo. Prešao sam sa Sasmunga zbog baterije ali mi nedostaju neke najbanalnije stvari kao odgovor na poruke ( da se razumemo ne pišem romane već mi treba brzi odgovor). Preporuka za GT2/GT2 pro (bolja varijanta). T-Rex je super satić smartić i ima većinu stvari koje si naveo da ti trebaju ali izgleda kao Casio G-Shock i nije tako funkcionalan kao GT2. Baterije su vrlo dobre, GT2 više od nedelju dana dok T-Rex blizu dve nedelje. Da nije problema sa baterijama vratio bih se na Samsung ali ne bih žrtvovao bateriju zarad nekih funkcija.

Ne treba mi mogućnost da odgovaram na poruke, možda nije loše, ali nije mi presudno.

Znači normalno se vide sve notifikacije, tj iz svih aplikacija na gt2 pro? Baterija nedelju dana je sasvim ok, samo da ne mora svaki dan da se puni

Dosta satova sto sam ja koristio, ne moze da 'pohvata' sve Viber poruke, ono kad neko kuca po rijec/dvije i odmah salje zaredom u roku par sekundi. Tu se zbuni. A vecina ih salje tako.

Svakako ću uzimati oko nove godine, do tad cu valjda odlučiti 🤣

Kolega ima xiaomi s1, mnogo mi se sviđa kako izgleda. Samo malo probija budžet 😬

@DjoleMC - Samsung satovi su visa liga za sve druge, kako po softveru, watch face-ovima, ui-u itd. Sve sem baterije, ali mislim da bi se na to navikao. Ionako punis mobilni svaki dan. Sad sam na GT2 Pro, pre toga Samsung Watch 46mm, nadam se da se uskoro vracam na Samsung jer ovaj GT2 Pro sa softverom izgleda kao poluproizvod naspram Samsunga.

Pa sad visa liga ,hmmm
Ako uporedis izgled satova,mislim da je samsung u odnosu na vecinu satova jedan od najruznijih
Bateriju ne bih komentarisao posto jedino moze da se poredi sa Apple satovima (mrtva trka ko ima goru)
Softverski jesu najbolji ,najzaokruzeniji ali meni je ono sto imam na huawei watch 3 pro to sto meni treba a verujem da nisam jedini

Zanimljiv argument za kratko trajanje baterije samsunga"I ovako puniš fon svako veče" - pa to je upravo razlog zašto mi ne treba još jedno ****** što ću da punim svako veče...

Moraću dobro da razmislim, u. međuvremenu imam jos jednu dilemu, da li da idem na manji sat, 42mm, pošto imam dosta tanak zglob. Probao sam danas gt3 46mm, ne izgleda lose, ali videću...

A za bateriju, nekako mi deluje smor da ga punim svako veče, a i gubi se funkcija praćenja sna, ako to sluzi ičemu..

Pa sad visa liga ,hmmm
Ako uporedis izgled satova,mislim da je samsung u odnosu na vecinu satova jedan od najruznijih
Bateriju ne bih komentarisao posto jedino moze da se poredi sa Apple satovima (mrtva trka ko ima goru)
Softverski jesu najbolji ,najzaokruzeniji ali meni je ono sto imam na huawei watch 3 pro to sto meni treba a verujem da nisam jedini
Estetika je totalno subjektivna stvar, ono sto je tebi cool meni je mozda ruzno i obrnuto.

@DjoleMC - ja sam sat *Samsung punio svaki 3-4 dan.

Imam Samsung GW3 sad će tačno dve godine, baterija gura 4 dana, ako je isključena funkcija da je ekran stalno upaljen ili da se pali na okretanje zgloba. Softverski najispeglaniji pametni satovi, uporedo moja žena nosi Apple neki noviji, sad ne znam model, dva dana baterija kako god da okreneš. Prednos Apple satova je kvadratni dizajn, lepše je i preglednije što se poruka čitanja poruka, mejlova i još nekih stvari tiče.
Meni je GW3 jedna od lepših satova jer stvarno liči na sat.

@DjoleMC - Samsung satovi su visa liga za sve druge, kako po softveru, watch face-ovima, ui-u itd. Sve sem baterije, ali mislim da bi se na to navikao. Ionako punis mobilni svaki dan. Sad sam na GT2 Pro, pre toga Samsung Watch 46mm, nadam se da se uskoro vracam na Samsung jer ovaj GT2 Pro sa softverom izgleda kao poluproizvod naspram Samsunga.
Slazem se sve od reci do reci. Imao sam ove gt2 classic i pro, osim sto jesu lepsi, zaista su poluproizvod u odnosu na samsung sat od pre 7 godina, recimo Gear S2 Classic od 40mm. Toliko to sporo i uzasno radi, zaista jezivo, nije ni cudo da baterija traje 15 dana kada imam utisak da menjam zalepljene slike a ne ekrane na satu. Watch 4 od 46mm ima dva dana bateriju i bezicni punjac. Dok odes da se istusiras i sredis, on se napunio vise nego dovoljno da mozes i nocu da nosis. Crni jeste malo manje fensi, ali sivi je bas lep sat. Tako sam i ja za samsung pricao da je ogavan, dok nisam video uzivo GW4 classic 46mm sivi sa metalnom narukvicom. Evo slika ispod, ne moze da se provali da li je uospte smartwatch, sve se plasim da je gt2 neka lepotica za ovo:

1666955624500.png

Da ne pominjem sto je GW4 prakticno mobilni telefon. Zaboravio sam kod kuce mobilni, otisao kod kuma, povezao se na wifi, i sve sam mogao da obavim preko sata, sve notifikacije uredno stizale i uredno se lagano kucaju poruke preko qwerty tastature. Da ne pominjem google pay. Ja cak i browser koristim kada mi je telefon u drugoj sobi, izguglam brzinski nesto, recimo.

Apsolutno samo glas za bilo koji sad sa Androidom.

Moj GW3, i sad čekam neki novi a da izgleda kao sat pa možda tad i zamenim ovaj.
Pre kupovine bih ti preporučio da ako možeš pogledaš kako koji radi, kako se ponaša, mani se samo cene ili trajanja baterije, jer sam realno i ja za pare koje sam dao za GW3 mogao da kupim neke od gore navedenih i preporučenih od drugih brendova. Ali najfluidnije je radio Samsung, pogotovo uparen sa Samsung telefonom. Na najfluidnije, mislim bez bagova i kočenja pri kontroli muzike, poziva, poruka, praćenja trčanja i upisivanja u Google mape itd.
Brojač otkucaja i koraka je odličan, dobro prepoznaje fizičke aktivnosti....

Prilozi

• IMG_20221028_164954.jpg
    IMG_20221028_164954.jpg
    103.7 KB · Pregleda: 41
  • IMG_20221028_164945.jpg
    IMG_20221028_164945.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 42
Nazad
Vrh Dno