Šta je novo?

Koji sistemsi disk?

Od ponuđena dva ja bi izabrao prvi (raptor) iz razloga što taj SSD jeste ok po ceni ali ne i po performansama, nisam ni merio ni čitao opise ali bi se kladio da taj kingston koji ima čitavih 128Gb a košta samo 113 € ima primetno lošije performanse od raptora.
Kao treću soluciju predložio bi OVO ali ti se neće dopasti cena, to je testirano odličan SSD bolji i od raptora.

Imaj u vidu da je za sistemski disk bitna brzina više nego bilo šta drugo iz razloga što os stalno nešto čita i piše i to u sitnim zalogajima :)

poz

Znam da je brzina vazna, zato sam i izabrao ova dva modela, cini mi se da su to najbrzi diskovi trenutno. A znam i za ovaj treci, sto ti predlazes, da je najbrzi, ali mi je mnogo dati tolike pare za desktop hard.
E sad, kolika je brzina raptora u odnosu na obicne diskove, jel to osetno pri dizanju sistema i u radu. Ja sam pre imao dva maxtora vezana u raidu i primetno su bila brza nego solo maxtor .
Da li mozda ova dva kingstona ssd u raid-u daju vecu brzinu od raptora i koliko je to u odnosu na obicne diskove, za 20,30,80% ??? Pitam to zbog toga, da li mi se uopste isplati da uzimam raptora ili ssd, jer su dosta skuplji, a ne znam da li je dosta brzi u odnosu na obicne diskove.

Taj kingston ti je najlosija serija... i brzina mu nije ni pola one koje imaju na primer Kingston SSD E-Series ili Intel X25-M SSD. Taj kingston sto si naso za113 evra ti je bacanje novca.

Bolje nadji neki WD disk od 500 gb sa jednom plocom i eto ti brz sistemski disk za male pare ili plati 3 puta vise i kupi redovan ssd.

wd black 500gb 32mb sam ja uzeo nedavno za sistem i instalacije . odradjuje posao veoma dobro.

Raptor je izuzetna opcija bas za namenu koja ti treba.
SSD je isto odlicna varijanta ali jos uvek preskupa za neke brze verzije.

svakako raptor, stara oprobana kombinacija.

Nazad
Vrh Dno