Šta je novo?

Koji sistem instalirati?

Miksat

Poštovan
Učlanjen(a)
03.03.2016
Poena
80
Pozdrav, koji sistem je najpouzdaniji za surfing i gaming? Piratska verzija
konfiguracija
i3 4170
gtx 750 ti
8gb ram

Poslednja izmena:
1. Windows 10 Home 64bit build 10586(naravno odmah posle instalacije otici u Windows update i poskidati sve zakrpe)

2. Windows 8.1 Pro(ako i dalje smatras da je 10-ka jos bagovita)

3. Windows 7 Enterprise(jedina verzija desetke koja nema upgrade na Windows 10, mozes ostaviti windows update ukljucen koliko zelis).

Pozdrav, koji sistem je najpouzdaniji za surfing i gaming?
Svi su dovoljno pouzdani, generalno govoreći.
Pošto želiš da se igraš, ipak je bolje na win 10 da ideš.
Uvek postoji neko ali, tako da ti je moj predlog ovakav:

1. Windows 10 (najbolje ltsb verziju ako ti ne trebaju metro aplikacije) sa potpuno isključenim updateom.
Instaliraš drajvere sa zvaničnog sajta matične, instaliraš najnovije nvidija drajvere za grafu.
---------------------------------------------------------------------------------------
Windows 10 ima problem sa updateom.
Ne isključiš li update u potpunosti imaćeš probleme ove ili one vrste, manje ili ozbiljnije probleme, kroz nedelju, mesec ili tri, ali imaćeš ih sigurno.
To je dokazana stvar, znam da se pojedini članovi ne slažu, pa ako smatraš da gornje nije tačno ostavi uključen update, uverićeš se sam.

2. Windows 8.1

3. Windows 7

1. Windows 7 Ultimate 64bit
2. Windows 10 Pro 64bit

Sto se tice win10,nemoj se opterecivati apdejtima,sam ce ih kupiti i instalirati i nista ti nece skoditi.

Imam istu konfu,Win 7-64 Ulti sljaka odlicno,samo net i gejming...
Win 10 nisam probao sa igrama,kazu da je extra.
Stavi 7 pa narodni lek,upgrade na Win 10 i imas legalan OS,bar tako kolege kazu,licno nisam probao...

Sve preko w7 home premium je overkill...da li neko zna neku raziku izmedju home premium i pro ? Osim što pro može da se učlani u domen a home premium ne....takođe, enterprise verzija ima neke servise koji su potrebni ako ta mašina vrši ulogu servera, odnosno taj os najviše podseća na win srv 2k8...kome treba da mu resurse jedu procesi koji mu nisu potrebni ?

Зато је ентерпрајз прилично јефтинији за кућну употребу, коме је легалан ОС важан. ;) Мислим на 7.

Win 10 nisam probao sa igrama,kazu da je extra.

Oni koji kažu, oni i lažu. Nije extra niti vidim da je išta extra.

Ako išta, onda sam se napatio sa ATI 15.7.1 drajverom (prvim i poslednjim za HD6xxx generaciju).
Doduše, to beše u Avgustu.

Meni je najžalije što ne mogu prvi Far Cry da igram.

Oni koji kažu, oni i lažu. Nije extra niti vidim da je išta extra.

Ako išta, onda sam se napatio sa ATI 15.7.1 drajverom (prvim i poslednjim za HD6xxx generaciju).
Doduše, to beše u Avgustu.

Meni je najžalije što ne mogu prvi Far Cry da igram.

Zapravo nije laž.

Igre bolje rade na 10-ci. Postižu se veći i stabilniji frejmovi, minimum 10% (po mom iskustvu kad sam prešao sa 7-ice na 10-ku).

Poslednja izmena:
kako laz,kad njemu jos u avgustu nije radila jedna verzija drajvera?

Istog dana kad se pojavila 10-ka se pojavio i 15.7.1 drajver za grafu.
Taj isti drajver mi je zakočio neke starije igre i pravio probleme.

Evo i sad ne koristim taj drajver već neki 14.4 čini mi se.

Sa 15.7.1,

Skyrim (oblaci, dimovi, magle su postali ljubičasti);
Recimo Arkham City mi je pravio žešće probleme sa FPS-om i teškim zakucavanjima....a na Win7 je sve radilo kao podmazano.

Čak i sada, sa verovatno nekim prepeglanim drajverom (15.7.1) ali ovaj je stigao preko WU-a......se pojavljuju problemi....mada sve malo bolje radi.

Možda....ali možda sve to radi bolje na modernijim grafama i sa novijim drajverima....a s obzirom da je moja grafa "obsolete".....(HD6770).....sad se čak ni ne trude da pruže podršku starijem hardveru.....IAKO taj hardver može da istera i novije igre i sisteme.

Tako da.....ne može se generalizovati i reći da "sve radi bolje" (igre) na Win10.

KAKO KOD KOGA.

P.S. A da mi je sistem faličan i da nešto ne šljaka.....e u to već sumnjam. Iz hobija servisiram računare oko 15 godina, tako da baš nisam ni toliki laik.
Mada kad dođem na ovaj forum, osećam se kao ROOKIE. :D

dakle,ako dobro razumem,zato sto ti iz hobija servisiras racunare 15 godina,i nije licno tebi radio day ne driver za novi OS u dva naslova i "nekim starijim igrama" kad je izasao,zato danas win10 generalno nije bolji za generalno sve igre?

Ako nisi gejmer Windows Server 2016 je the best. Ja ga probao odličan je.

Potpuno nepotrebno. Windows 10 i gotovo.

Ako nisi gejmer Windows Server 2016 je the best. Ja ga probao odličan je.

Covek lepo u prvom postu napise za surf i gaming i ti napises, "ako nisi gejmer"...

Elem, meni Windows 7 Ulitimate x64 sasvim fino zavrsava posao

Da se javim ja, instalirao sam windows 7 ultimate x64 i odlično radi sve.

Ako su te vec neki nalozili da instaliras sedmicu na ovoj temi trebao si Windows 7 Enterprise , ovako ce ti cike iz Microsofta poslati Get Windows 10 , za tvoje potrebe je dovoljan Windows 8.1 Enterprise with Clasic Shell start menu.

Pozdrav, koji sistem je najpouzdaniji za surfing i gaming? Piratska verzija
konfiguracija
i3 4170
gtx 750 ti
8gb ram

Windows 8.1 je dovoljno sazreo, pa eto preporuka... dok ne prodje jos neko vreme i Win10 prestane sa koriscenjem pelena.

Ako su te vec neki nalozili da instaliras sedmicu na ovoj temi trebao si Windows 7 Enterprise , ovako ce ti cike iz Microsofta poslati Get Windows 10 , za tvoje potrebe je dovoljan Windows 8.1 Enterprise with Clasic Shell start menu.

Cemu pljuvanje 7ice ? Radi stabilnije od 10ke.
To sr*nje se brise za 2minuta ako ga zahvati...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Evo da se prikljucim temi koja je i meni aktuelna.
Koji OS na Asus EEE PC X101 sa 8GB diskom?
Uslov je da OS bude na srpskom i da bar nesto pretekne za normalan, nazahtevan rad. Samo email, komunakatori (skype, fb...), PDF i surf.

Meni drag komsija dobio od dece iz inostranstva ali je disk pun 98% a nema skoro nista instalirano pa ga doneo kod mene na "ciscenje" :)

dakle,ako dobro razumem,zato sto ti iz hobija servisiras racunare 15 godina,i nije licno tebi radio day ne driver za novi OS u dva naslova i "nekim starijim igrama" kad je izasao,zato danas win10 generalno nije bolji za generalno sve igre?

Ne generalizujem. Ne mora da znači da nije bolji. Kao što i 99% korisnika govori da su "najnoviji drajveri, NAJBOLJI drajveri".

To je takva ******ština da je to neverovatno.
Da, noviji drajveri UGLAVNOM pruže bolju podršku novijim igrama, ali zato ubiju tonu starijih igara jer pretpostavimo da se stare igre ne igraju.

Iskreno, ja i dan danas umem da raspalim poneku stariju igru (Jedi Academy ili Vice City, možda ponekad i Undying), ali NE, sa novijim drajverima te starije igre pokazuju probleme.

Najnovije i najsvežije, NIJE uvek najbolje.
X-Y puta sam nabacivao novije drajvere, ne bi li možda ispeglao poneku ivicu ili dodao par frejmova više nekoj novijoj igri......a onda kao "učiteljski šamar" preko čela....

Ne radi nešto što je već radilo ili bude problema.

A da......LEGALNE igre.....uvek rade bolje od pirata.
Osetih to na svojoj koži sa "ARKHAM serijalom".

Postoje dva OS-a :)
Windows 10 i Windows 7.
Ostali sem XP-a koji je previse zastareo ne bih ni pominjao.
Posebno monstrume,tj. pokusaje Operativnog Sistema kao sto su win8 i win 8.1

Kako to da ja nisam glasao? :d naravno windows 10, za igre i surf nema bolje.

Vrh Dno