Preporucujem Seagate pre svih, davali su garanciju 5 godina, ja ih imam 2 i prezadovoljan sam
Ipak se zna koja je najveca firma u proizvodnji HDD-a...
PS
Obavezno uzmi sa 16mb kesa, mala je razlika u ceni, a oseti se razlika u radu.
Ne bih ti preporucio Western Digital i pored tako zvucnog imena
To je isto njesra kao i Maxtor,tako da i ima iste probleme kao Maxtor.Da sam mogao da kupim,sebi bih uzeo Seagate,tako da i tebi preporucujem isto.
Tvoje misljenje. Bas me interesuje koji su to "isti problemi" i zasto je "njesra"?!?!?!?!!??? Koliko si wd diskova probao pa mozes da tvrdis tako nesto!?!??!???
WD pravi veoma dobre hard diskove, koji su tihi, ne greju se puno i odlicno rade. Mozda najbitnije, izuzetno mali procenat reklamacija. Seagate je malo bucniji i ima duzu garanciju (zavisi gde ga kupis).
Preporuka za WD.
WD se vise greje nego Maxtor a narocito Seagate (najhladniji hard diskovi)... Posle Maxtora, Samsunga, WD-a ja sada samo koristim Seagate i nemam nikakvih problema...
Probao, testirao, prodavao sam celu KS seriju WD diskova.
Greju se zanemarljivo,nisu glasni uopste...
Kvazi znalci koji su ovde culi od nekog misljenje pa sad sole pamet ovde...
I sta sad da uzmem?![/QUOTEN
Ne zaleci na pojedinacne uzmi 2 harda od 160 GB i povezi ih u RAID. Kod mene rade tako vec skoro godinu dana 2 x WD Caviar 1600AAJS 8MB bez ikakvih problema. Cena ti je 2 x55e a RAID 0 ti nudi u toj kombinaciji bar 40-50 posto pa i vise brzi rad i takodje 320 GB.
Price kako to nesto nije sigurno i kako crkavanje jednog povlaci potpuni gubitak podataka su tacne ali to te ceka i sa jednim hard diskom. Provereno i odlicno radi i sa XP-om i sa VISTOM
a o test programima i da ti ne pricam. Ubija po brzini i RAPTORA.
Ako ti je cena velika idi na kombinaciju 2x120 po takodje smesnoj ceni ali teze ces naci SATA2. Konkretan model i proizvodjac nije toliko bitan svi su oni slicnog kvaliteta i kad rade rade. Sad da kupujem ja bih uzeo SAMSUNG ili HITACHI sa kojima imam izuzetno pozitivna iskustva Moja dupla kombinacija WD malo vise ore ali to se itekako isplati kada ti se sistem podigne za 20 sekundi ili kada se film kopira duplo brze i sl.
Nije minus shto nema NCQ.Zashto? Pa zato shto NCQ ne da ne donosi povecanje performansi obicnom korisniku, nego smanjenje.WD2500KS je veoma dobar disk, ne bi trebalo da se iko razocara njime.
E sad ko hoce da vaga imedju sitnica evo par stvari:
WD2500KS jeste SATA2 ali ne podrzava NCQ. Ako neko hoce da cepa dlaku na pola to je onda - (minus).
Kompanija WD je iz njima poznatog razloga odbila da implementira NCQ u svoje HDD ove i koliko znam ni jedan WD ne podrzava to. Sam NCQ ne donosi mnogo ali ipak donosi, jeste mozda diskutabilno koliko ali po meni je mnogo diskutabilnije to izostaviti.
While the impact of NCQ can have a favorable impact in multi-user applications, it can create a performance penalty in single-user applications.
BTW, WD Raptor 150Gb podrzava NCQ.Although the drive maintains excellent performance with NCQ activated we highly recommend turning it off when used in a single-user environment.
Sta mislite da li da uzmem WD 2500KS ili vredi sacekati da stigne AAKS? Ima li neke razlike izmedju ova dva?
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari