bice super kad se svako bude bavio onim sto zna(ili onim sto ne zna al oce da nauci)Falcon je napisao(la):Ja sam cuo od par "IT strucnjaka" u domacim firmama da switch nazivaju switcherom, zato se i:d
Da spamujes to jedino i znas, jer u ovome thread-u drugo i nisi nista radio.Filo je napisao(la):bice super kad se svako bude bavio onim sto zna(ili onim sto ne zna al oce da nauci)
a ne kao sad.....
Vuk je napisao(la):I posto niko ne odgovor coveku da pokusam ja: kablovski modem ne moze ni na swich ni na "switcher"vec mora na ruter ukoliko internet konekcija treba da se deli. Tek posle rutera je moguce povezati switch.
'Ajmo da rezimiramo, posto jos uvek nisam uzeo nista za deljenje konekcije nego koristim ICS. Znaci kablovski SBB modem, 2 kompa u istom stanu ( ne delim sa komsijom, nego sa sestrom) sta mi treba ruter ili mi je dovoljan switch?
Najjeftiniji primer koji radi i ne pravi probleme.
Može bilo koji.Da malo obnovim temu.
Mene takodje interesuje koji bih bezicni ruter (ne buse mi se vise zidovi) trebao/mogao da upotrebim za umrezavanje (za sada) 2 racunara preko SBB-ovog WebStar Scientific Atlanta EPC2100 kablovskog modema?
Koliko je meni poznato, svi ruteri ovo mogu (možda grešim).milirad je napisao(la):Pitao sam likove iz call centra SBB-a da li postoji neki odredjeni model ali su mi oni rekli da je bitno da moze da "hvata" dinamicke IP adrese.
Brzine su definisane standardom. Za G standard max je 54Mb/s, uz napomenu da uređaji u zavisnosti od kvaliteta konekcije obaraju brzinu u koracima - u svakom slučaju brzina je dovoljna za igre (ali je za igre bitna i brzina odziva-ping, a on ume da varira kod wireless-a) i deljenje interneta.milirad je napisao(la):O kojim se tu brzinama radi, mogu li se igrati mrezne igrice izmedju ta dva PC-ja i varijanta oba preko istog rutera, da li se onda deli protok (recimo flat 512), koliki mu je domet, da li moraju oba kompa biti ukljucena? I naravno o kolikim iznosima se tu radi valjda nije vise od 50-60 ojra.
Toliko za sada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari