Šta je novo?

Koji rezac?

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Koji rezac trenutno predstavlja najbolju kupovinu u odnosu cena-kvalitet?

Teac 24X, definitivno.

Moraš misliti i o tome da ćeš ga jednog dana prodati, a najlakše se prodaje Teac jer se najviše traži.

Imas solidnu ponudu na oglasima za Aopen 24x, sto je i moja preporuka. Nisam mnogo cd-ova narezao (50-ak) ali nijedan jedini problem do sada nisam imao. Odlicno reze i audio cd--ove sto je meni prilicno bitno, radi overburn kao majka itd.

LG 32-brzinac se moze za oko 150 eura , sto je neznatno skuplje u odnosu na 24X Teac , Aopen i slicne , takodje je prilicno dobro prosao i na testovima i preporucen upravo kao CDRW sa najboljim odnosom ulozeno/dobijeno .

pozdrav:wave;

Jos jedan glas za AOpen. Kosta koliko i Teac a dobija se u full pakovanju sve sa softverom i diskovima a i brate mnogo je lepsi od bezlicnog Teac-a.
E sad sto se ljudi lepe za marku, ko im je kriv, neznaju sta propustaju...

drapin je napisao(la):
Jos jedan glas za AOpen. Kosta koliko i Teac a dobija se u full pakovanju sve sa softverom i diskovima a i brate mnogo je lepsi od bezlicnog Teac-a.

Gde ima da se kupi taj AOpen i kolika mu je cena?

student je napisao(la):
Jedan glas za Mitsumi 24x- bezlicno izgleda ali pored buffer underruna ima i 16MB buffer a dzabaka je!

Isto pitanje za Mitsumi. :)

drapin je napisao(la):
E sad sto se ljudi lepe za marku, ko im je kriv, neznaju sta propustaju...B]
Cek, cek, jel to bese AOpen-ov forum prepun zalbi "zadovoljnih" korisnika? Ili opet Srbi ispadose najpametniji.

vlasta je napisao(la):
Cek, cek, jel to bese AOpen-ov forum prepun zalbi "zadovoljnih" korisnika? Ili opet Srbi ispadose najpametniji.

Na sta se to zale korisnici?

A sada po vasem subjektivnom misljenju koja je bolja kupovina Mitsumi 24x ili Teac 24x ????

Izmi Mitsumi i uzivaj (stedi pare). Mitsumi je vrlo dobar rezac i dobra je kupovina.

samo teac i nista drugo ja ih imam 12 komada od 4x do 12x
i nikad se nisam pozalio dok sam sa mitsumiem imao problema po nekad sa nekim no name diskovima a teac ti sve guta. Taj od 24x ima moj ortak i odusevljen je s njim.

Uzmi TEAC 24x i nema da te boli glava.
Kupis i nemislish!

PS: Imam TEAC 8x i narezao sam xxxx diskova i nijedan nije pukao. Ona serija 12x i 16x ima problema ali ovaj 24x je pun pogodak!

A kakvog je kvaliteta NEC 16x ili NEC 24x?

Ako ti ne treba overburn, NEC 16x (ili 24x za malo vise para) bez razmisljanja.
Nec Roolez! ;)

BigBoy je napisao(la):
...Ona serija 12x i 16x ima problema ali ovaj 24x je pun pogodak!
Da li znas o kakvim se problemima radi i da li mozes da ih navedes? Ja imam Teac 12x (512-EB) i prezadovoljan sam njime pa me veoma interesuju eventualni problemi.

Na ovom forumu je svojevremeno bio hvaljen LG 16x i ja sam zbog toga pazario LG 24x (povoljnija cena). Uopste nemam primedbe, mada mi je ovo prvi rezac, pa ne mogu izvesti poredjenje, samo sam morao da se javim, jer je izgleda ovaj rezac zaboravljen. Podrzava overburn.

Da li to znaci da doticni NEC 16x itd ne podrzavaju overburn, a gore pomenuti Teac i Mitsumi podrzavaju?

Celt je napisao(la):
Da li to znaci da doticni NEC 16x itd ne podrzavaju overburn, a gore pomenuti Teac i Mitsumi podrzavaju?

NEC ne podrzava overburn (i jako je osetljiv na kvalitet diskova - na 16x i 24x NECovima bi vecinu nonameova morao da rezes 8x:(), a TEAC podrzava ali samo do 800 MB.

A kakva je situacija sa Mitsuimijem u smislu da li cita i reze sve zivo i da li podrzava overburn?

ne znam, ali LG reze cita i reze sve zivo na 24x (ako hoces), ne pita uopste sta je unutra i to je posle apsolutno citljivo. Koji god disk sertifikovan na 16x sam stavio i narezao na 24x, sve je aspolutno bilo citljivo na obicnim citacima

Vince Carter je napisao(la):
NEC ne podrzava overburn (i jako je osetljiv na kvalitet diskova - na 16x i 24x NECovima bi vecinu nonameova morao da rezes 8x:(), a TEAC podrzava ali samo do 800 MB.

NEC podrzava overburn (zvanicno) ali je vise nego bedan i nepouzdan. Znaci u praksi ne podrzava. ;)

Sto se tice cd medija, ja znam za potpuno drugacija iskustva. Da diskovi uopste, ali uopste ne pucaju. Mozda si mislio bash na najgore no name-ove, pa to je verovatno zato sto niko ne zna kolika je max brzina rezanja tih no name-ova pa se praksom ispostavi da su propisani za 16x a da se jedva rezu i na 8x, i to na vecini CD pisacha, znaci nije samo NEC da zeza.

P.S. ja ne rezem nista sem Verbatima, a no name disk bih koristio eventualno za snimanje "od skole do kuce" :D kao disketa velikog kapaciteta koja ne moze da se modifikuje....
:wave;

Laza je napisao(la):
ne znam, ali LG reze cita i reze sve zivo na 24x (ako hoces), ne pita uopste sta je unutra i to je posle apsolutno citljivo. Koji god disk sertifikovan na 16x sam stavio i narezao na 24x, sve je aspolutno bilo citljivo na obicnim citacima

Kruze price da je LG firma sa ne tako malim brojem skartova. Zvao sam jednu firmu da se raspitam za cene.. i covek koji prodaje mi rece da su od nekih 20 prodatih LG rezaca imali cak 16 na servisu. Rece mi da uzmem ili TEAC ili NEC u tom rangu..
Izgleda da si ti imao srece. :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
NEC podrzava overburn (zvanicno) ali je vise nego bedan i nepouzdan. Znaci u praksi ne podrzava. ;)
Mislim da je tacnije reci da ga ne podrzava, jer lepo zvuci, ali jednostavno ne radi. :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Sto se tice cd medija, ja znam za potpuno drugacija iskustva. Da diskovi uopste, ali uopste ne pucaju. Mozda si mislio bash na najgore no name-ove, pa to je verovatno zato sto niko ne zna kolika je max brzina rezanja tih no name-ova pa se praksom ispostavi da su propisani za 16x a da se jedva rezu i na 8x, i to na vecini CD pisacha, znaci nije samo NEC da zeza.

Ne, ne, ne... Stvar je u tome sto za veliki broj 'sorti':D diskova NEC nudi maksimalnu brzinu rezanja od 8x (12x ne podrzava), a to ukljucuje kako stvarno lose nonameove, tako i kvalitetnije diskove koji se mogu rezati mnogo vecim brzinama npr za diskove koje ja rezem 24x na LGu i koji savrseno rade ortakov NEC nudi 8x:(, kao i za mnoge druge vrste koje je probao a koje se mogu rezati makar 16x na drugim rezacima (a da se pritom dobije normalan, kvalitetan snimak).
Ako koristis samo Verbatim onda te ovo ne kaci, ali mislim da to ipak ne vazi za vecinu ljudi ovde.

Problem dakle nije u pucanju diskova, nego NEC lose proceni maksimalnu brzinu. Ako (na drugim rezacima) npr stavis da se ocajan, najgori noname snima 24x, dobices necitljiv (ili jedva citljiv) disk, ali i tada nema razloga da pukne disk. U svakom slucaju, bar ja nisam video nijedan cak i najgori noname koji se ne moze snimati makar 12x, a iole kvalitetniji diskovi svi mogu makar 16x, a neki i 24x, 32x. Ali NEC 'nije obaveshten'. :D

Nazad
Vrh Dno