Šta je novo?

Koji rasni ISO kompakt ?

vlawyer

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
619
Koji kompaktni aparat trenutno postoji u prodaji a da je najbliži F30/31fd po ISO performansama.

Cena je naravno bitan momenat u priči - zgodno bi bilo da je i ona "kompakt" (200 -250€ max)

PS: zna li neko nešto više o f60 i zašto ga nema kod nas u prodaji.

Moraš Fujia da se držiš. F100fd nema manuelne modove, ali je po ostalim stvarima jednako kvalitetan... Samo nisam siguran koliko mu je cene kompaktna, proveri...

Moraš Fujia da se držiš. F100fd nema manuelne modove, ali je po ostalim stvarima jednako kvalitetan... Samo nisam siguran koliko mu je cene kompaktna, proveri...

Tu je negde na ovoj mojoj gornjoj granici - mene više zanima da li vredi ?

A i bilo je nekih problema sa njim koliko se sećam - tipa purpurne linije ili tako nešto ?

Koristio sam ga nekoliko dana. Poznato mi je za tu manu o kojoj pričaš, ali je ja lično nisam primetio. Posle sam malo po netu video o čemu se radi. Lično mislim da nije nešto o čemu treba brinuti. Nije to nešto što se primeti prilikom normalnog gledanja ili štampi normalne veličine. Nemaš baš neki izbog. Svi današnji aparati su OK do ISO 400, preko već treba malo truda da se dobiju dobre slike. F100fd po defaultu radi na ISO 400 (nisam ni siguran da li van night moda može da pucaš ISO 100) jednako dobro ko ovi na 50, 80 ili 100 ISO. Pri tome ima najveću rezoluciju, što prilikom umanjivanja fotki dodatno uklanja šum. Na kraju krajeva, ima najbolju dinamiku fotografija i za razliku od Ixusa koji daju super boje samo sa nekih peščanih plaža kolarnih ostrava, Fuji, po meni, daje bolje boje i u koloritnim situacijama i u nekom sivilu...

Koristio sam ga nekoliko dana. Poznato mi je za tu manu o kojoj pričaš, ali je ja lično nisam primetio.

Pogledao sam ja u međuvremenu - izbacili su firmware koji to ispravlja.

Nego zanimalo me mišljenje o Panasonic Lumix LX8

Na ovom testu ispade da daje dosta bolje ISO rezultate od f50fd

I Steve's Digicames ga je lepo ocenio, pa sam hteo da zamolim neko iskusnije oko da pogleda ove samplove kod Steve i da proceni jesu li ovo dobre ISO performanse ili "ubi bože" noise redukcija.

Pa ima primetno čišćenja, ali ima i detalja, nije da ih nema. Samo što bi ja pre pogledao fotografiju snimljenu sa visokom ISO u nekom mračnijem okruženju. Tada se bolje vidi kako i koliko šum "jede" detalje...

F100fd po defaultu radi na ISO 400 (nisam ni siguran da li van night moda može da pucaš ISO 100) jednako dobro ko ovi na 50, 80 ili 100 ISO.
default na ISO 400??!!
@vlawyer
imaš Panasonic LX3 koji jede sve ostale kompakte za doručak, ali je papreno skup i ima mali raspon objektiva 24-60mm. nema boljeg.

Kolko se sećam, kad slikaš u P modu, ne dozvoljava ti da izabereš manje od ISO 400, mada me sećanje za takve stvari i ne služi... tek kada odeš u night mod ili tako nešto, dobiješ ISO 100...

default na ISO 400??!!
@vlawyer
imaš Panasonic LX3 koji jede sve ostale kompakte za doručak, ali je papreno skup i ima mali raspon objektiva 24-60mm. nema boljeg.

Znam, LX3 je sve što meni treba od aparata - ali cena 😡 + i ne vidim da ga ima kod nas.

Izgleda da kompakti sa dobrim senzorima nisu omiljeni kod proizvođača - a jesu kod kupaca, pa zato Panasonik toliko svira cenu za LX3.

Rasni? Panasonic LX3, što se Canona tiče, vredi sačekati malo da izađe nova serija.
Fuji F50 a može i Panasonic LX2 ili Fuji F31fd ako nađeš neki polovan.

Rasni? Panasonic LX3, što se Canona tiče, vredi sačekati malo da izađe nova serija.
Fuji F50 a može i Panasonic LX2 ili Fuji F31fd ako nađeš neki polovan.

Pravo da ti kažem F50 bih sutra kupio da mi nije mnogo sumnjiv po pitanju kvaliteta fotografija - previše oprečnih mišljenja o tom fotoaparatu.

Jedni viču super, drugi pljuju maksimalno ... ne znam kome da verujem.

Ovde ga popljuvaše prilično i za Dynamic Range i za Low light uslove.

Nego jel moguće da niko ništa nezna o f60 ?

Evo suzih dilemu pa da pitam :

Fuji f100 ili f50/f60(koga nema ali trebalo bi da bude oko 180€ - sudeći po cenama u okruženju).

Elem da li vredi dati 30% više para za 28mm i 5x zum - pošto se prednost f100 svodi na to uglavnom ?

Nazad
Vrh Dno