Šta je novo?

Koji prvi Android mob za burazera do/oko 100e?

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

owim

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
545
Zdravo svima,

Od januara ne pratim pomno Android tržište, molim za savet za burazera koji bi kupio svoj prvi Android sa ograničem do/oko 100€, nov ili malo polovan (do mesec dana korišćenja sa garancijom).

Gledajući net, video sam sledeće modele koji se finanskijski uklapaju.
HTC Explorer
HTC Wildfire S
LG Optimus-L3-E400, kockasti, srebrni okvir
LG Optimus Hub E510
SE Xpreria mini (nova)

(neke sam izostavio, a neki mi je možda promakao)

Burazeru nije bitna kamera, video zapis, blic. Gorilla Glass ima samo jedan model. Ekran max 3,5" zbog veličine, poželjno malo manji (kao kod navedenih modela). Mislim da nikada neće rutovati telefon. Ne znam koliko se ppi zaista primećuje ako je ispod 160 (kod nekih modela jeste). Trenutni favorit je HTC Explorer, koji je po specifikaciji skoro sasvim isti kao HTC Wildfire S. Inače, oba imaju svega 600 MHz. No, on neće gledati filmove, niti ga zanima "prčkanje" i tvikovanje moba, a možda tek par aplikacija. Od navedenih, jedino Xperia Mini dobija zvaničan update na ICS, ali njemu to nije bitno, Ginger je sasvim ok. Ne zna ni sam, jer mu je prvi.

Molim za mudrijaški savet! Veliko hvala svima! 🙂

p.s. Ja imam ZTE Blade, 3,5", 480x800, rezuluciju koju nema ni jedan od navedenih, nemam Gorilla Glass, 600MHz, OC na 800 MHz, platio ga u januaru 95€. Zadovoljan. 😉

Pa što ne uzmeš i njemu Blade, bolji je za glavu od svega što si pobrojao.

Jos jednom hvala svima! Buraz je na kraju, za nepoverovati, kupio Blejd identican mojem za 80e, kao svoj prvi Android za "upoznavanje".

Tek danas mi je sinulo - mogao sam da mu (pro)dam svoj Blejd i za 40e razlike uzmem sebi Huawei P300. Kako vam se cini taj fon? Dobija ICS, ne znam koliko je popularan kod divelopera na XDA. Drzao ga u rukama. Mozda propustena dobra prilika? (Ipak je to model 2012, a Blade 2010.)

Inace, burazov Blejd je dosao sa Froyo-m, 2.2, a ja imam Ginger 2.3.7 - poslednji. Njega mrzi da se petlja i ostao bi na Froyo - hoce li zbog toga imati neke vece probleme?

Hvala jos jednom svima! 🙂

Nazad
Vrh Dno