Šta je novo?

Koji proxy server??

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Zanima me koji je najbolji proxy server za deljenje jedne internet konekcije u mrezi? Probao sam vec WinRoute i odustao jer je pretezak za konfiguraciju...

Koji proxy server moze da dozvoljava/ogranicava pristup netu na osnovu MAC adrese, posto ce biti racunara kojima zelim da ogranicim pristup.

Hvala!!

Probaj sa M$ ISA Server -om ali mislim da ti ni on nije bas jednostavan za konfigurisanje

:boom:

a squid?
Bar je jeftiniji od ISA servera :)

Ma kakav ISA server... Prvo što je preskup (ajde i da zanemarimo), zahteva Windows Server, preglomazan je i bar je 10x komplikovaniji za konfigurisanje od WinRoute-a.

Ne znam šta ti je toliko komplikovano kod WinRoute, poslednji put kada sam probao bilo je možda 5 opcija koje je trebalo podesiti? Probaj eventualno WinGate (www.qbik.com)

Ljudi, ja sam trazio nesto sto radi sa MAC adresama, a ne mi preporucujete gomilu programam za koje znam duze vreme i koje sam prve probao. Nije ni bitno, resio sam problem sa firewallom koji zna da radi sa mac adresama.

Probaj da posetis http://www.smoothwall.org

radi se o krnjem Linux sistemu koji radi i kao firewall, dhcp server i Bog zna sta vec sve, a imas Web administraciju...

Ne moras NISTA da znas o Linuxu da bi ti radio pos'o. Jedino ti treba dedicated masina.

cheers

Vrh Dno