Šta je novo?

Koji Provajder?

=Ivan=

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2003
Poena
620
Koji Provajder dozvoljava Slanje/Primanje maila sa tudjih dail up pristupnih linija tj. Telefonskih brojeva.

Verovatno je ovo vec pitano ranije ali ja se ubi trazeci po postovima i nista ne nadjoh.

Ja znam da Infosky to ne dozvoljava, mislim ni PTT.
Da li neko moze da pomogne?

Napomena: BITNO je i slanje a ne samo skidanje mail-a. I jos nesto. Da li neko zna neki Public mail servis koji daje pristupne parametre (smtp , POP3) tako da mu se moze pristupati npr. Iz Outlook Express-a ili sa mobilnog uz E-mail podrsku bez obzira na kom provajderu sam konektovan.

search
milion puta je bilo na forumu

Kao sto rekoh.

Uneo sam "Koji Provajder dozvoljava proveru mail - a sa tudjih pristupnih telefona" i dobijam na stotine poruka koje nemaju veze sa ovih.

A sta je sa drugim pitanjem?

prvo pitanje - sezam
drugo pitanje - mail.ru, chini mi se, nisam siguran

mail.ru je odlican, ima ogromno sanduce, besplatan pop3 server (moze se koristiti iz outlook-a), a ko ne zna ruski postoji i engleska verzija http://eng.mail.ru a tu je i wap.mail.ru za one sa mobilnim telefonima.

Verat i YUBC dozvoljavaju slanje sa EUnetovog naloga, sigurno. Primanje mailova ne, barem koliko ja znam

mislim da Tehnicom dozvoljava sve u ful-u ali mzoda su sad promenili
poz

pop3 i smtp su dva odvojena servera, tako da ako pop3 ne mozes da fetchujes sa nekog drugog provajdera, ne mora da znaci da ni smtp ne radi.

Pa barem što se slanja tiče, koristiš SMTP server onog provajdera na kojeg si se nakačio. Zašto ti je toliko bitno da stalno koristiš jedan isti SMTP server?

Kulturan provajder ne bi smeo da dozvoli slanje pošte sa IP adresa koje ne pripadaju njegovom adresnom prostoru. Ovo je zbog spamera i mogućnosti da se provajderov SMTP server nadje na "crnoj listi" koju koriste mnogi mail serveri da bi filtrirali spam.

Vrh Dno