Šta je novo?

Koji Program

lencuga

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
601
Molim vas posavetujte me koji DOS program bih mogao koristiti za formatiranje HDD-a u NTFS fajl sistemu.
Hocu "clean" instalaciju XP-a na vec formatiranom HDD-u u NTFS-u.;)

mozes to da uradis i iz same instalacije xp-a, izbrises particiju, pa je kreiras u ntfs

D-KEE je napisao(la):
mozes to da uradis i iz same instalacije xp-a, izbrises particiju, pa je kreiras u ntfs

Ako se dobro secam od ranije instalacije XP-a nemoze se izbrisati particija C: jer je ona jedina ,a na njoj se nalazi setup instalacije(pricam o slucaju hard diska samo sa jednom particijom-kakav je möj slucaj).

Lepo ti covek kaze,ubaci ponovo instalacioni disk XP-a i startuj instalaciju.Jedna od opcija koja ce da usledi je formatiranje particije a mozes cak i celu da unistis.Inace potreba za takvim programom koji bi radio lil iz dos-a ili iz win-a je sasvim opravdana.Ja sam ostavljao post-ove na tu temu ali nikog nije bilo da da odgovor za koriscenje pod XP-om.Naime problem je u tome sto XP koristi novi NTFS,valjda NTFS2 i izgleda jod uvek nema odgovarajuceg programa.Neki lik mi je poslao neki NTFS for WIN98,ali kao sto rekoh u pitanju je novi NTFS.A mozda i ima takvog programa?Ljudi,dajte bar linkove ako vas mrzi da saljete!!!;)

oznaka ntfs-a windowsa xp je 5.1
a mislim da nije moguce da bilo sta snimis pod dosom na ntfs pa bilo on stari ili novi pa samim tim i formatiras disk..
ntfs for dos bi trebao da ti omoguci samo da procitas podatke sa ntfs-a pod dosom

ja sam pitao slicno pitanje u vezi ghosta i fajlova vecih od 2 gb, i nasao sam podatak da se ghostovanje mora vrsiti na fat32 particiju zato sto ne moze da se snimi na ntfs (koji npr. ghostujes).

ako gresim neka me neko ispravi! :wave;

imam proramce koji radi sa ntfs particijama u dosu (stavite ga na boot disketu i eto svih ntfs particija)

ajde kome treba postujte mail pa da saljem

E pa prvo moram da se ispraznim i kazem da sam citavih 17 puta kliktao na post reply.No evo me sada konacno da ostavim i ja e-mail [email protected] . Miroslave,ako to stvarno radi imas pice od mene!!!

Miroslav je napisao(la):
imam proramce koji radi sa ntfs particijama u dosu (stavite ga na boot disketu i eto svih ntfs particija)

ajde kome treba postujte mail pa da saljem

Šiljni ga i meni na [email protected] .Valjda će mi uraditi posao.Hvala!

Evo ljudi da prospem još malo svoje mudrosti.

Inace nesto sam razmisljao.Na "kako" formatirane diskove ,proizvođači racunara, instaliraju (preinstaliraju) WinXP.
Predpostavljam da ti diskovi moraju biti u NTFS formatu,neće valjda biti u FAT32 pa da ih onda preformatizuju u NTFS.
Dakle pretpostavljam da imaju neke programe za takvo formatizovanje.Još bih voleo znati koji "image" program koriste za instalaciju preinstaliranog WinXP OS-a?-ne verujem da koriste Ghoust vec nesto drugo.

Nazad
Vrh Dno