Šta je novo?

Koji program za zabranu svih instalacija na racunar?

donrile86

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2013
Poena
170
Da li neko moze da mi preporuci neki dobar program koji vrsi zabranu bilo kakvih instalacija na racunar?
Konkretno, u pitanju je neki racunar koji koristi mnogo ljudi i svako hoce da instalira nesto svoje...bla...bla...bla...a to mi se ne svidja pa hocu da uvedem ove restrikcije i da mogu da instaliraju samo ono sto ja dozvolim.

Hvala svima.

Da li neko moze da mi preporuci neki dobar program koji vrsi zabranu bilo kakvih instalacija na racunar?
Konkretno, u pitanju je neki racunar koji koristi mnogo ljudi i svako hoce da instalira nesto svoje...bla...bla...bla...a to mi se ne svidja pa hocu da uvedem ove restrikcije i da mogu da instaliraju samo ono sto ja dozvolim.

Ako si administrator samo uvedi ograničenja u polisama i rešen problem

Generalno, nisam administrator, ali je to moj racunar...da tako kazem. Koristi ga vise ljudi zbog necega pa samo hocu da im zabranim da instaliraju svakakve glupave programcice i ostalo djubre. Kako da resim to sa tim polisama?

Uradio sam sve kako pise na linkovima iznad, ali opet je moguce instalirati bilo sta. Doduse, tamo pise da se ovime iskljucuje Windows Installer i da postoji mogucnost da se aplikacije i programi mogu instalirati na neku drugi nacin. Koji su to drugi nacini ako se ne ide preko Windows Installera?

Takodje, pokusao sam i sa onim programom Deep Freeze, ali nisam se ni tamo snasao...malo je pipavo, koliko sam uspeo da vidim.

Neke "instalacije" nisu baš prave instalacije preko win instalera nego samo unzipuju / iskopiraju fajlove na disk i eventualno naprave link na desktopu. To može da zaustavi samo potpuna zabrana pisanja na disk.

Imao sam slican problem dok su klinci bili manji,sve zivo sam probao i jedini 100% nacin da se zastitis je dual OS Linux/Win i stavis na Win logon pass.
Za biranje OS-a na boot-u sam stavio vreme od 2 sec,nikad nisu ni provalili da moze da se bira Linux ili Win... :)
Sad su vec malo poodrasli i jako paze sta rade i nema vise potrebe za tim,ali je bilo vrlo efektivno

***, ne mogu da stavim logon pass jer taj racunar treba tim ljudima... Mislio sam da mogu da im zabranim samo instalacije, ali izgleda nista od toga...

Download nije problem jer protok i nije neki. Malo me samo nervira sto svako instalira neko svoje smece pa se to gomila, milion precica na Desktopu, zakucava racunar ili je spor...itd. Kada bih im zabranio instalacije to bi bio pun pogodak :)

pa ako zabranis download kako ce da instaliraju nesto? osim ako ne donesu na usbu

Pa, bas tako. Nakaci USB i instalira neku glupost. Procitao sam negde da moze da se uradi totalna zabrana, ali dzabe kad ne znam kako...

Preko tog naloga Guest ne moze nista da se instalira ili mislis da to bude nalog za sebe, sa svojim odvojenim instalacijama?

Jel to firma ili sta? Kazes tvoj racunar, a oni ga koriste? Sto im lepo usmeno ne skrenes paznju da ne djubre po racunaru, pa ako nisu voljni da slusaju onda kao sto neko rece podelis im guest role, pa neka se cesu po glavi.

OK, ali sta ja konkretno radim time sto im delim Guest role?

E, sad mi je jasnije. ovo se cini kao dobro resenje, pokusacu pa javljam sta sam uradio ;)

Vidis druze imao sam ja gomilu problema sa dva korisnika mog racunara, tj cale i keva. U racunare se gotovo uopste ne razumeju, ali svaki dan sam gledao nove ikonice, nove programe, dodatke browserima i par antivirus programa aktivnih u isto vreme, da ne pominjem kako je startup izgledao, tako da je komp iz potpisa sa sve SSDom bio u kanalu. Jedino i jedino resenje je dual boot, odvojio sam im ceo HDD (tj vecu particiju) da se zezaju a moj sistem na SSDu radi kao sat bez ikakvih problema. Takodje sam u device manageru u njihovom sistemu disable-ovao sve ostale uredjaje (citaj ostale HDDove i SSD) tako da vide samo njihov sistemski HDD i CD. Jedino je cim sto moram da izaberem svoj sistem u roku od 3s, ali sam se vec navikao...

Moze naravno, po defaultu je 30s ali ja sam stavio manje da nehotice ne upadnu u moj sistem i onda sam na istom.
A msm da moze da ide i do 3min ali nisam siguran. Sa dual boot kao da imas dva racunara u jednom, samo ofc ne mogu istovremeno da sljakaju :)

Jos jednom hvala na predlogu. Sada sam malo kratak sa vremenom da se igram oko toga, ali planiram da isprobam sve redom sto ste mi predlozili pa da vidim sta daje najbolje rezultate. Ovaj dual boot mi se isto cini kao full resenje, ali onda moram da resetujem taj racunar i biram drugi OS svaki put kada meni nesto zatreba... Videcemo, probacu ;)

Dual boot ti zahteva svezu instalaciju sekundarnog sistema, inace nije nesto komplikovano. Pogledaj par tutorijala na youtube-u, snacices se vec :)

Da, jasno mi je. OK, probacu kada imam vremena pa se javljam ;)

Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno