Šta je novo?

Koji program za TvTuner?

• Začetnik teme Začetnik teme Virty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
preporuka isto za Dscaler, odmah sve proradi, savrsena slika, stabilnost.

ChrisTV je moja topla preporuka u kombinaciji sa nekim filterima.

Ako ti se nista ne skida sa neta imas u Media Player Clasic-u File>Open device...sve podesis (jednostavno),mozes i da snimas s njim...
Naravno, DScaler je trenutno sam vrh,samo mi se ne svidja sto ne moze da radi capture u 640x480,vec ima predefinisane rezolucije.
Poz

Poslednja izmena:
i capture meni stvara probleme na DScaler

koji vi format zapisa stavljate za Capture??
a da ne zauzima puno prostora na disku

Ja imam jedan mali problemčić sa DScalerom.Naime, nakon izlaska iz programa ton poslednjeg kanala nastavlja da se čuje sve dok ponovo ne uključim neki program za gledanje tv-a.Nisam uspeo da pronađem rešenje za ovaj problem, a inače mi se ovaj program baš sviđa!

Meni se nesto slicno desilo. Instalirao sam DScaler pre mesec dana na cistu instalaciju (winwpsp2, xp2000+, ati9200, tv chip bt878 - ne znam u ovom trenutku koji je proizvodjac tv kartice) i tv prijem je radio bez problema. Rec je o masini moje devojke i ona mi rece juce da ta tv kartica ima i mogucnost prijema fm radio signala. Ja pogledam iza kucista i stvarno - ima ulaz posebno za TV antenu i posebno za radio antenu. Onda pomislih - ok - ajde da nadjem i tu opciju u DScaleru (za radio)... I trazih, i trazih, i ne nadjoh. Odnosno, videh nesto na tu temu u opcijama, ali to nije proradilo.
Onda pomislih, ajde da skratimo pricu i da instaliram Radiator, program za FM radio kartice koji sasvim lepo radi kod mene na masini sa SB16 FM karticom. Instaliram ga i on tokom instalacije izbaci obavestenje da je instalirao i neke svoje wdm drajvere. Dobro, restartujem ja komp i priikom ulaska u Win pocinje da se cuje prijem TV stanice koja je poslednja bila izabrana u DScaleru. Uzas. Otkrih da to moze da se iskljuci samo ako pokrenem Dscaler i ponovo ga ugasim.
Pokrenuo sam Radiator u nameri da nadjem neku radio stanicu. U opcijama sam nasao nesto u vezi BT8x8 cipa, ali samo u vezi kartice specificnog proizvodjaca. Nista od Radiatora, samo mi je hvatao TV, ne i radio, a i to je bilo neko divljanje. Deinstalirao sam ga.
Restartovao sam masinu i - opet se ulaskom u Win cuje TV prijem iako mi DScaler nije pokrenut. Naravno, pokrenem DScaler, zatim ga iskljucim i tek tada nestaje zvuk TV prijema. Kako da uklonim ovu pojavu, koja se dakle pojavila tek nakon instalacije i uklanjanja Radiatora? Verovatno je to vezano za te njegove wdm drajvere.
Napomena #1: Dscaler mi i dalje radi savrseno.
Napomena#2: Iz audio izlaza TV kartice imam kablic koji ulazi u audio ulaz zvucne (integrisane) kartice. Ocekivano, kada ga izvucem, zvuka TV prijema nema. Ovo pominjem za slucaj da nekom ko moze da mi pomogne u vezi gore navedenog problema znaci nesto.
Izvinjavam se ako sam bio previse opsiran, ali bolje tako nego manjak informacija... 😉
Hvala unapred.

probaj iuvcr, fly tv 2000 a imas i besplatan VirtualVCR koji je osnovnog tipa pa samim tim ne pravi probleme gde drugi prave (znaci zgodan je ako imas problema sa drugim programima pa ga vredi imati instaliranog)

poz

Meni se desava ista ta stvar, ali samo pod odredjenim uslovom.
Kad ugasim komp, a TV ostane upaljen, e onda kad se upali komp, cim krene da podize win, cak i pre nego sto se pojavi ono kad se loaduje, Shusti i to ono kao kad nema ni jedan kanal. to radi sve dok ne pokrenem opet tv ili radio.
sledece je kad iz task menadzera odem na end task, onda mi ostane zvuk sa poslednjeg kanala, pa moram da pokrenem tv ili radio.
i zadnje je kad je pokrenut tv, pa pokrenem u isto vreme i radio, onda kad ugasim radio cuje i dalje tv dok ne pokrenem ponovo tv ili radio. isto sve se desava i sa radiom.
sve mi se to desavalo i na starom kompu, a ista je karta, preneo sam je.
Isao sam i na "do not map through this device" i sa njim, u samom settingsu karte,
Gasio sam i Direct Sound, i menjao sam Out u propertisu programa, ma nema sta sve nisam probao, ista stvar se desava.
gledao sam da ne ostane slucajno neki process od tjunera, pa da on tu ne drvi mud@ ... ne. a da napomenem da koristim software koji sam dobio uz kartu, mozda ima veze.
ne predstavlja mi neki problem, ali me zanima da reshim to ako je moguce, tako da ako imate neku ideju, slobodno pokucajte 🙂 otvoreno je !

probacu sad neki od alternativnog software za TV/FM pa cu da widim da li se isto to desava. Mada sam ja do sada kapirao da je to bag u samom hardveru, jer je karta jako stara, ovaj komp sada je 4 po redu, nadzivela je gomilu hardvera.
U pitanju je Zoltrix Geinie TV/FM Pal B/G & D/K - G (to je sve shto pishe o modelu, znam da je pal b/g & d/k nema veze sa oznakom, ali nema drugo :d ) a ima i daljinski, a cak ima i Video Capture a format capture je onaj koji ja napisem hehe , znaci moram svaki put da pishem na kraju .AVI ili .mpg ili bilo sta drugo, sve moze, cak i exe ili notepad 😀
a radi i dalje ko zmaj, a radi bar 15 sati dnevno, jer radi i dok spavam oduvek. ali vazno je da radi.
nego jel cuo neko za Zoltrix? sta je to uopste? :d pishe da je kung-fu proizvodjac. ;]

homer s. je napisao(la):
Ja imam jedan mali problemčić sa DScalerom.Naime, nakon izlaska iz programa ton poslednjeg kanala nastavlja da se čuje sve dok ponovo ne uključim neki program za gledanje tv-a.Nisam uspeo da pronađem rešenje za ovaj problem, a inače mi se ovaj program baš sviđa!

Probaj to da resis ovako: Desni klik na "radnu povrsinu"=>SAA7134Card(to je kod moje kartice,zavisi od cipseta)=>Audio Input=>Tuner(tebi je mozda podeseno na Line 1 ili 2).Trebalo bi da radi
Poz

miki321 je napisao(la):
i capture meni stvara probleme na DScaler

koji vi format zapisa stavljate za Capture??
a da ne zauzima puno prostora na disku

Pa ja moram da koristim 720x576 (720x288 u 1/2 height, sto je beskorisno), a onda u XviD kodeku podesis nivo kompresije.Pri 2100 kbps jedan minut zapisa ti zauzima ~17MB,pa ti sad sebi nadji odgovarajuci kompromis.
Poz

@admin Sorry zbog dva posta,nisam odmah video ovaj post :bottle:

Poslednja izmena:
Ja sam taj problem sa zvukom posle izlaska iz programa resio tako sto sam ekvilajzer na kome je zvucna karta (line in) stavio na mute, a u dscaler-u sam stavio (settings>audio mixer setup) da resetuje mixer pri izlazu iz dscaler-a. tako da se uvek vraca na mute kanal posle izlaska iz programa...

Ako ti je cip na kartici SAA713x, moja preporuka je Fly2000 TV.

nemanja_scg je napisao(la):
nego jel cuo neko za Zoltrix? sta je to uopste? :d pishe da je kung-fu proizvodjac. ;]
nekad su se z vali
http://www.zoltrix.com/
a sad se zovu
http://www.z-cyber.net/zcyber_index.htm
i kung fu su u rangu sweexa
samo sto je nas uvoznik za z-cyber malo zaspao ili umro :crash:
btw. sa tom karticom savrseno radi windvr3, i to mnooogo bolje od originalnog softvera
naravno sa poslednjim drajverima
http://www.zoltrix.com/PUBLIC2/tvcard/GTV_WDM_1335.zip

Nazad
Vrh Dno