Šta je novo?

koji program za tv karticu?

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Probao sam dva programa za puštanje tv programa preko kartice Asus tv fm card. Prvi program koji dolazi uz karticu
"Home theater" se sporo load-uje(preko 10 sekundi da pusti sliku), sporo menja kanale (2-3 sec), nema mogućnost resize-a slike itd. Drugi program "Asus digital VCR sve ovo radi mnogo brže i zadržao bi se na njemu ali mis smeta što ne mogu da podesim raspored programa po mom izboru. Uradim re-assign channel ali kad ponovo upalim program pušta programe onim redom koji je pronašao na skeniranju. Čuo sam dobre ocene za tv tool ali me zanima da li ću moći da koristim daljinski preko tog programa?
Uzgred da napomenem da ova kartica daje sjajnu sliku kada joj se signal dovodi preko kablovke tv.

Poslednja izmena:
Koliko se ja secam, bar ono sto sam probao, tv tool sluzi za tv izlaz, tj gledanje divx-a na tvu sa gf kartica, a ne tv tuner |>
Ja licno koristim FlyDS, koji je malo buggy, ali ga imam legalno registrovanog i koristio sam iuVcr, koji je odlican program, sa ruznim interfejsom, ali je zakon za capture... oba se mogu kontrolisati preko daljinskog, ali samo uz upotrebu programa tipa girder...

Za gledanje TV programa najbolji program je DScaler. On je besplatan.
Za daljinski ja koristim Girder. Vise nije besplatan, pre je bio. Pomocu njega se moze sve konfigurisati. Ja upravljam divx playerom, tv, radio, winampom, gasim kompjuter :eyebrows:
Za snimanje programa vec pomenuti IUVCR ili besplatni Virtual VCR.

TVTool nema veze sa tv tunerom. Sluzi za prebacivanje slike na TV kod nvidia kartica.

Instalirao sam DScaler ali ne mogu da pronađem kanale. Kao video input stavio sam tuner. Skenirao sam full frequency ali to traje satima i ništa ne pronalazi. Da li je da povećam korake(steps) pri skeniranju na neku veću vrednost i koji standard da stavim PAL b ili default tuner ili nešto treće?
Inače program ima puno podešavanja.Ne sumnjam da je dobar. Samo još da pronađem kanale.

Bilo je jos korisnika koji su se zalili na pronalazenje kanala u Dscaleru. Izgleda da ti jedino ostaje da rucno ubacis frekvencije: pomocu softvera koji dolazi uz karticu pronadjes sve kanale, zapises frekvencije i ubacis u Dscaler. Osim ovog problema, Dscaler je odlican program i u poredjenju sa drugim programima neuporedivo manje zauzima procesor.

Laza je napisao(la):
... Osim ovog problema, Dscaler je odlican program i u poredjenju sa drugim programima neuporedivo manje zauzima procesor.

mmm gresis ovaj gresis silno sinak ;) Dscaler je taj koji zauzima ogroman procenat procesora. Kod mene cak i 100%, pa ti vidi, a mislim da nisam jedini u stvari siguran sam da nisam jedini sto se ovog problema tice.

Marko_S je napisao(la):
mmm gresis ovaj gresis silno sinak ;) Dscaler je taj koji zauzima ogroman procenat procesora. Kod mene cak i 100%, pa ti vidi, a mislim da nisam jedini u stvari siguran sam da nisam jedini sto se ovog problema tice.

Isti slucaj i kod mene. Ono sto me jos vise nervira je to sto kad ga ugasim i dalje se cuje zvuk, koji nema sanse da se iskljuci sve dok ne ukljucim neki drugi program koji kosristi zvuk. Da li se radi o pogresnom podesavanju ili necem drugom ne znam.
Sto se tice kanala, nasao je svih 60, ali svi imaju smetnje. Posto ne mogu da nadjem uzrok (ili ne znam) odustao sam od ovog programa.

DScaler je predviđen za rad sa BT 8x8 čipovima. Nije čudo da ne radi sa ASUS-ovom TV karticom, koja ima sasvim drugačija capture čip.

Tačno , dscaler ne radi sa Asus tv. U to sam se uverio pošto ni ručno uvđenje frekvenci nije pomoglo.
Koji programa za Asusa ti predlažeš.

Ipak RADI

DScaler RADI sa asus-ovom TV karticom. Procackajte malo. Cak radi i daljinac kako treba. Potrebno je samo za karticu psotaviti ASUS TV/FM a za Tuner Philips FQ1216ME MK3 (PAL/SECAM multi).
Za pretragu kanala dovoljno je izabrati "German Frekvency).
Probajte... :wave:

Pronađe svih 55 kanala za manje od deset sekundi. Slika odlična. Interfejs, prečice sa tastaure, sjajno. Kasnije ću se pozabaviti daljincem.
Hvala na pomoći.

Heh.. izgleda da sam ja malo u zaostatku - statije verzije nisu to mogle.
Znači da momci rade vredno. Lepo...

Meni je slika primetno bolja preko DScaler-a u poređenju sa ostalim programima. Jedini nedostatak je nemogućnost snimanja programa.
Za one iskusnije sa ovim programom jedno pitanje:
Šta imate uključeno od filtera i da li ste povećali rezoluciju?

baneks je napisao(la):
DScaler RADI sa asus-ovom TV karticom. Procackajte malo. Cak radi i daljinac kako treba. Potrebno je samo za karticu psotaviti ASUS TV/FM a za Tuner Philips FQ1216ME MK3 (PAL/SECAM multi).
Za pretragu kanala dovoljno je izabrati "German Frekvency).
Probajte... :wave:

Meni na Asus TV/FM na dozvoljava da promenim tuner, vec uvek vraca na Philips(PAL)... :crash:
Koju verziju DScaler-a koristis? Kod mene je 4.1.9.

Ja koristim 4.1.8 . Meni u menu bar-u odmah do sources stoji SAA7134 Card i kad otvorim taj jezičak i izaberem setup card/tuner... i tu iz padajućeg menija izaberem philips tuner pod onom gore šifrom. Nakon te intervencije sve je proradilo. Slika je bajbolja u poređenju sa 4 programa koje sam isprobao.

Sto se tice najboljeg programa za PCTV Pro, ja cekam DScaler 5...sa ovim sadasnjim radi samo pomocu DShow source-a, sto onemogucije koriscenje teletexta npr....procesorsko vreme jeste prilicno veliko (oko 70%, sto je ipak malo bolje u odnosu na moj stari K-world)...program je malo nestabilan, u prvih par sekundi nakon promene kanala slika "secka"....ipak, uz sve ovo, ovaj program je daaaleeeeekooooooooooooo najbolji od svih, tj. daje ubedljivo najbolju sliku (za dobar broj kanala je BOLJA NEGO NA TV) i prakticno je jedino resenje za nas koji smo imali "sitne nesporazume" sa SBB-om :) pa smo osudjeni na antensku TV!

Nazad
Vrh Dno