Šta je novo?

Koji program za TV karticu?

PeraNS

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto mi je crkla Leadtek Deluxe TV Kartica, uzeo sam neku Items ITV-300 (BT878)http://www.itemstech.com.tw/products/itv-300bt878.asp koja je u stvari isto sto i pixelview pro2. E sad sa matorim leadtekom sam imao winfast PVR software koji je bio sasvim OK kako za TV tako i za FM tuner. Na zalost, Winfast PVR ne radi sa ovom novom karticom pa sam primoran da koristim softver koji sam dobio uz karticu a to je honestech TVR. Taj "software" je prilicno bagovit, opcije oko TV tunera su sasvim ok medjutim media player koji postoji u okviru ovog programa se zabagovao a da stvar bude josh gora ovaj program nema mogucnost memorisanja FM stanica!!! Ipak, ono sto mi najvise ne dostaje je nemogucnost da komp ugasim iz kreveta preko daljinskog. Winfast PVR je ovu funkciju imao i lepo sam mogao kad mi se prispava nonsharlantno da ugasim komp bez ustajanja. To sa ovim krsh softwareom ne mogu pa ja vas sada pitam jel ima neki program za ovu moju tv karticu sa kim cu moci da ugasim komp preko daljinskog?

Girder.
I za gasenje i za sta god pozelis.
Samo da se razumemo, Girder ne sluzi za gledanje TV-a i slusanje radija.

Poslednja izmena:
Za gledanje probaj DScaler, a za daljinsko upravljanje Girder, kako je i @gadafi predložio...

Dakle probao sam i Dscaler i dosao do zakljucka da je to program koji umeju da koriste samo oni koji znaju sami da konstruisu i sastave TV karticu. To je toliko komplikovan program da je za mene totalno neupotrebljiv. Da stvar bude gora, taj cuveni GIRDER je toliko ****** da ja vece ****** od programa nisam video. Otkud ja znam koji plugin meni treba za moju karticu??? Da bacam pasulj ili gledam u karte??? Arghh kako sam se iznervirao... kako je to moguce da na ovoj kugli zemaljskoj NEPOSTOJI je**** program za tv karticu preko koga bih mogao NORMALNO da gledam TV, slusam radio i pustam filmove sa titlom a da daljinskim mogu da ugasim racunar iz kreveta. Zar je to TOLIKO komplikovano napraviti ??? VAzno je da su napravili sve moguce programe za elektro-inzenjere od kojih samo oni koji su imali prosek 10.1 mogu da koriste girder i dscaler. Za mene tupavog lalu nema programa. Za nas obicne ljude to ne prave! E dodje mi da polomim ovu TV karticu.

Instalacija i podešavanje DScalera i Girdera traje ukupno ni manje, ni više nego 3min. Trebalo ti je više vremena da napišeš ovaj post.

@PeraNS: jedna je stvar sto se ti ne snalazis sa preporucenim programima i/ili imas losu karticu, a druga dal su programi losi. kao sto vidis, vecina se snalazi i preporucuje ti najbolje, pa cak i alternative, a ako imas neki problem bolje potrosi energiju i prostor na forumu da ga podelis sa ostalma i zatrazis pomoc nego na besmislice.

OK. Delimicno si u pravu. Pre svega zelim da se zahvalim svim koji su odgovorili na ovaj thread i preporucili mi programe. Ne zelim da gnjavim ljude na ovom forumu da mi objasnjavaju kako da podesavam programe jer postujem tudje vreme i strpljenje. Zaista nemam vremena a ni zivaca da trazim Girder pluginove za moj daljinski a ni DScaler ne prepoznaje karticu kako treba. Najbolje resenje je da kupim novu karticu... tako ce i biti. Hvala svima jos jednom.

Poslednja izmena:
WinDVR definitivno

ChrisTV v4.60 za gledanje i InterVideo WinDVR 3 za snimanje.

Najbolje resenje je da kupim novu karticu... tako ce i biti. Hvala svima jos jednom.
PCTV ima odlican sw + daljinski kojim mozes da uradis sve sto inace mozes preko tastature.
Ne znam za ove nove karte, ali matore sa analognim tunerom imaju i odlicnu sliku.

Vrh Dno