Šta je novo?

Koji program za prelom knjižica

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
Koji program bih mogao koristiti za pravljenje knjižica i kataloga, da mi ako npr. imam knjižicu od 15 strana, na jednom listu budu 1 i 15, na drugom 2 i 14 na trećem 3 i 13 itd. i kad to odštampam dvostrano i spojim dobijem knjižicu kao što recimo izgleda dodatak u PC pressu. Znam da za ovo služe Quark ili Indesign ali meni treba nešto prostije.

Microsoft Publisher iz Office-a 2003. Imaš i dosta template-a, idealno za te stvari.

Quark je jako prost program definises maticnu stranu i prelomish tekst.
Instalirash imposer i kazesh mu da li hocesh prelom tabak na tabak, tabak u tabak ili kombinaciju i imash odmah vidish kako to izgleda pre stampe. Mozesh da exportujesh u pdf ili direktno na stampac.

Poz
Igor.

rzeljko je napisao(la):
Koji program bih mogao koristiti za pravljenje knjižica i kataloga, da mi ako npr. imam knjižicu od 15 strana, na jednom listu budu 1 i 15, na drugom 2 i 14 na trećem 3 i 13 itd. i kad to odštampam dvostrano i spojim dobijem knjižicu kao što recimo izgleda dodatak u PC pressu. Znam da za ovo služe Quark ili Indesign ali meni treba nešto prostije.

Ne verujem da ima nešto prostije od MS Word-a (Pretpostavljam da si fajl uradio u njemu).
U Page Setup ->Margins izabereš opciju Book fold umesto Normal za Multiple pages, i Sheet per booklet postaviš na All, i to je, manje više, sve.

Nadam se da je pomoglo.

Nazad
Vrh Dno