Šta je novo?

Koji program za odrazvanje napona,temp...

Clavius

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
301
Interesuje me koji je najbolji program za merenje temperature,napona itd.Znam da postoji ASUS Probe ali jedno vreme dok nisam zamenio kuler naprimer,bude mi previskoa temperatura na procesoru a kada udjem u ASUS Probe njemu bude OK ali kada restartujem komp kaze gasite kompjuter temperatura na vasem procesoru je prevelika tako da sam se u taj program razocarao. :mad:

Koji vi program koristite u ove svrhe i koji je po vama najbolji :cigar:

speed fan 4.23 ili npr.everest.Ja koristim speed fan i za merenje temp. i napona i za kontrolu broja obrtaja kulera na procesoru.

Kako je moguce da MBM nema u listi DFI Ultra-D model?

POZ :wave:

Ja koristim neki Hardware Monitor Pro i zadovoljan sam. Ima sve što mi treba.
Pročešljaj malo, bilo je već sličnih tema...

Meni treba neki program koji nema sta da se podesava (senzori i tako to). :D Ako ima nesto da se instalira i da radi, kao npr. za EPoX USDM.
Dobio sam ja i uz DFI, ali ne radi program pod Windows x64 sistemom. :(

Poslednja izmena:
Ok hvala.
I onda ne moram da podesavam senzore i ta sr*nja? Samo instaliram i prekopiram i radi?

Edit: Ubacio sam u data folder sto si mi dao i opet nema Ultra-D u Wizard-u. :(

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Ok hvala.
I onda ne moram da podesavam senzore i ta sr*nja? Samo instaliram i prekopiram i radi?

Edit: Ubacio sam u data folder sto si mi dao i opet nema Ultra-D u Wizard-u. :(

To sam zaboravio da ti kazem instaliras motherboard monitor 5 i kad dodje do wizarda ti ga otkazi. Prekopiras data direktorijum, pokrenes mbm5 i to je to!
Pozdrav!

Evo da prilozim i attachment da vidis kako to izgleda kod mene.
Pozdrav!

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 53
A jel si rucno sve podesavao ili sta?
Koju verziju imas MBM-a, mozda je i zbog toga?

Edit: Sada sam uradio kao sto si rekao i prijavljuje mi kada pokusam da pokrenem MBM "Error the driver didn't load"???

Poslednja izmena:
Samo sam prekopirao data direktorijum bez ikakvog podesavanja, a sto se tice verzije motherboard monitora 5.3.7.0

I moja je 5.3.7.0
Jel si mozda posle instalacije prvo pokrenuo MBM, pa posle iskljucio, copirao data folder i ponovo upalio.
Ja sam sada cim sam instalirao MBM, posle restarta prebacio data folder.

Prvo sam instalirao, kada mi je izbacio onaj wizard, prekinuo sam ga. Prekopirao direktorijum i pokrenuo MBM5, sve je posle toga bilo o.k. Samo sam jos podesio da mi se aktivira prilikom podizanja sistema.

Evo sada sam instalirao MBM, uradio restart, pokrenuo bez kopiranja, ugasio, prekopirao data i sada sve radi extra. Prepoznao je sve.
Hvala ;)

Edit: Cemu sluze brojevi koji se smenjuju na klik, ispod minimize dugmeta u dashboard-u?

Poslednja izmena:
Nemam pojma cemu sluze ti brojevi, da ti pravo kazem tek sad sam i obratio paznju na to kad si mi rekao, ali najbitnije je da si ti resio problem i da sad program sljaka.
Pozdrav!

Sada sam provalio. Ti brojevi su tipovi, na koji naci ce se pokazivati prozor. Ispod brojeva imas jedan slajder koji sluzi za kontrolu opacity (valjda se ovako pise). Sa brojevima mozes da podesavas da li ce dashboard biti allways on top, ili nece, da li kada se klikne na neki drugi prozor da se ugasi itd.
Jedino sto me je cudilo to sto na dashboard-u rpm za CPU vent. se kretao nenormalno brzo cak i do 30000 rpm. Onda sam promenio fan divider na 16 i sada ocitava kao i u BIOS-u oko 600-700rpm. ;)

Pa evo meni sada posle oko 2 sata igranja WoW-a chip-set je tacno 50C. Koliko znam to je sasvim normalna temperatura za DFI Ultra-D ploce. ;)

E onda ok.Ja nemam iskustva sa tom plochom-ama bash nikakvih.Meni je oko 38c.Mada taj Motheboardmonitor se meni zezne i poludi sa objasnjenjem da mi je temp. cpu 127c.Pa sam ga makao..

Vrh Dno