Šta je novo?

Koji program za multipas DVD grebovanje?

kobaya

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Da li neko može da mi preporuči neki dobar program za DVD grebovanje sa DVD-9 diskova koji radi multipas i daje dobar kvalitet kada se prereže film na DVD-5?

ako ti je dovoljno transkodovanje dvd shrink... ako ti treba nesto bolje, onda ti ne gine rekompresija, a za to potrazi na www.doom9.org

CCE (Cinema Craft Encoder) je jedan od najboljih postojecih. Mozes da radis encoding i u 5-6 prolaza ako volis da ti makina tandrce i danjom i nocom...
Sam encoder nije dovoljan, treba ti i DVD2AVI itd.

DVD Shrink transkoduje? Hmmm - sa Mpeg2 na Mpeg2... Stvar je naravno samo u specijalnoj tehnici rekompresije, koja je razvijena za potrebe digitalnih TV programa pre par godina. Ah ta brzina...

A InterVideo DVDCopy 3 vrlo je dobro bio ocenjen na jednom sajtu, doduse neka starija verzija. Cak su i radili uporedni test sa sve slikama nekih scena sa mogucnoscu uvecanja slika do 200% gde se videlo da InterVideo najmanje tj. bio je isti snimak kao i kod orginala. E sad nemam taj link, ali ako ga uspem naci poslacu.

Već sam koristio (odnosno probao da koristim "Cinema Craft"),a imam i DVD2AVI,ali ne treba mi baš takav kvalitet na uštrp slobodnog vremena kojeg baš i nemam.Imam i "Pinnacle Instant Copy" za koji su mi tvrdili da je odličan,ali najbolje rezultate mi je za sada dao "Nero Recorde 2",verovali ili ne.Radi u 2 pasa i mogu da ga preporučim svakome ko ima oko 2 sata vremena da prebaci 7-8GB na 4,3.U svakom slučaju,kada budem imao vremena(puuuno vremena),probaću da naučim da radim sa CCE,jer sam od više ljudi dobio isti savet.Hvala na savetima u svakom slučaju .

nero recode i jeste odlican i slobodno ga koristi... samo me cudi da si radio 2 sata ?! ako si prebacivao u nerodigital onda dobijeni rezultat nije gledljiv iz standardnog dvd playera,a ako si transkodovao, onda je nesto sporo radio

cce ce raditi rekompresiju i bez 8 sati neces proci

danijel00 je napisao(la):
....

Ovo je skroz bez veze. CCE je jako brz i na 2 GHz ce odraditi jedan prolaz za 1 do 1.5 za film od 2 sata. 2 prolaza su sasvim dosta, sve preko toga je rasipanje.

cce sam davno probao, verovatno jos na 1.2ghz celeronu, dozvolicu mogucnost da su se stvari popravile... mada mi je tih 1sat brzo za punu rekompresiju...

ne svidja mi se sto je komercijalan, pa ga nisam ni probavao vise...

danijel00 je napisao(la):
nero recode i jeste odlican i slobodno ga koristi... samo me cudi da si radio 2 sata ?! ako si prebacivao u nerodigital onda dobijeni rezultat nije gledljiv iz standardnog dvd playera,a ako si transkodovao, onda je nesto sporo radio

Pa,transkodovao sam ga,ali sam naravno legao da spavam i ostavio ga da radi,pa sam po onome što mi je pokazao brojač zaključio da će mu trebati oko 2 sata.Inače,imam bartona 2500+@10X200,koji baš i nije kralj brzine za transkodovanje(čak i thoroughbread je brži od njega),pa odatle dolaze i slabi rezultati.
Nego,ima li neko savet gde da potražim savete za rad sa CCE,osim na doom9.org?Neki pitak sajt za tumtmbane,a?

Nazad
Vrh Dno