Šta je novo?

Koji program za messeging servise? (alternativa trillianu)

• Začetnik teme Začetnik teme ivan_s
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivan_s

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2004
Poena
319
Subject vam sve kaze. Probao sam Trillian ovaj novi 3 alpha i jako je zahtevan i smeta mi da radim sa njim na celeronu @633 (starije verzije ne dolaze u obzir probao sam ih). Koristim trenutno Gaim, on mi se svidja ali ima jako slabu integraciju u interface (nemoze da se minimizira u systry).
Ovo mi je jako vazno, preporucite mi neki program koji je manje zahtevan (procesorski) i koji ima bar moze da se minimizira u systry.

ivan_s je napisao(la):
Skinuo sam, nije los ovaj "skin", jako je prijatan i praktican, samo sto mi se ne svidja jeste sto su dugmici bez veze (skoro da nisu asocijativnog karaktera).

I to može da se promeni. Miranda jeste malo problematična dok sve podesiš. Kad to jednom uradiš samo kopiraš ceo folder na drugu mašinu i sve radi ok.

Stevs je napisao(la):
I to može da se promeni. Miranda jeste malo problematična dok sve podesiš. Kad to jednom uradiš samo kopiraš ceo folder na drugu mašinu i sve radi ok.
Ajd okaci screenshot svoje mirande, pa ako mi se svijda da mi posaljes na mail (naravno, ako nije problem).

ivan_s je napisao(la):
Koristim trenutno Gaim, on mi se svidja ali ima jako slabu integraciju u interface (nemoze da se minimizira u systry).
Ovo mi je jako vazno, preporucite mi neki program koji je manje zahtevan (procesorski) i koji ima bar moze da se minimizira u systry.

Ja koristim Gaim par dana, i oduševljen sam programom. Imaš plug-in za systray. Pogledaj malo opcije.

mitar1982 je napisao(la):
Ja koristim Gaim par dana, i oduševljen sam programom. Imaš plug-in za systray. Pogledaj malo opcije.
E ovo mi je samo trebalo, hvala puno 🙂

Miranda je totalno beskorisna - kada je koristim za ICQ u 99% slucajeva nece da posalje poruku i to me maksimalno smara (dok drugi programi to hoce). Stoga, Mirandu ne bih stavio nikada vise.

Upravu je kutija. I mene je miranda smarala dosta. Trillian je ipak za sada naj (od svega shto sam ja probao).

Mirinda i neki normalan skin

Za korisnike Gaim-a: zashto je instalacioni fajl 6MB? Mnogo opcija?

Stvarno miranda je OK...skinesh 700kb, koristish jedan plugin ( za multutabbing) i to je to..

Miranda je super kad je namestish, i posle samo kopirash ceo dir na komp na kom ti treba. Problema sa slanjem poruka na icq-u nisam imao kao kutija, a i ako se tako nesht desi uvek valjda potraziti ako postoji noviji .dll za dotichni servis. Jedina stvar koja mi nedostaje je konferencijski razgovor ili kako se to vec zove u msn-u...

Imao sam i ja problema sa slanjem icq poruka, ali promeniš .dll ili staviš neki drugi build i sve radi. Ja više uopšte nemam nikakvih problema sa dotičnim programom a koristim ga oko 2 godine.
Što se tiče konferencijskog razgovora, napraviće plugin i za to pre ili kasnije. Eno već uveliko postoji i avatar support, koji je nedostajao.

Moze li Miranda (ili njen plugin) da podrzava istovremenu konekciju na dva servera?

Na kakva dva servera misliš? ICQ i MSN istovremeno? Ako na to misliš, naravno da može. Može čak i na dva ICQ broja istovremeno: samo iskopiraš icq.dll u recimo icq1.dll i online si istovremeno sa dva različita broja.
Ili si možda ipak mislio na nešto drugo? 🙂

Ne znam, nisam ni pokušavao na irc preko Mirande. Ako sledimo icq.dll/icq1.dll logiku, verovatno može.
A možda može i bez toga 🙂

Na kraju krajeva, što je problem skinuti cca. 1 Mb i probati? 🙂

Miranda jeste mala i brza kako kazu ljudi koji prave, ali ja uz sve napore nisam resio problem slanja ICQ poruka i batalio sam ga.
Koristio sam i GAIM - odlican je, jednostavno nemam sta da zamerim tom programu. Od mene ima svaku preporuku. Trenutno koristim trillian 2.x i on mi radi posao, mada se kod konektovanja na MSN cesto tripuje kako login nije ispravan... valjda je verzija 3 bolja.

Postoji i SIM (Simple Instant Messanger), portovan sa linuxa. Mene je odusevio - i njega koristim kada sam u linuxu, pa mozete da probate i Windows verziju.

Btw, mene strasno nervira jedna stvar kod svih IM-a a to je da su oni totalno nekompatibilni medjusobno kada je transfer fajlova u pitanju. Recimo, meni se retko desilo da je fajl koji sam pokusao poslati sa Trillianom nekome ko ima ICQ uspeo da prodje... ili Miranda -> Trillian i ostale kombinacije. A da, tu je i smile pack problem....

ispravljen je problem sa loginom triliana, on je bio do M$-a zapravo 🙂
@ivan s : trilian 3 je isti ko i trilian 2.x pro, stim sto je 2.x pro manji i uzima manje resursa, skinovi se mogu menjati, samo je tebe malko mrzelo 🙂

inace trilian 3 ima neki problem sa TVkartama, bar sam tako cuo od drugara. Pri paljenju onaj fade in/out logo sto su ubacili izgleda ide preko overleja pa ubije TV ako je aktivan. Toliko.

Koja je razlika izmedju triliana i mirande, osim u ceni?

gx-x je napisao(la):
ispravljen je problem sa loginom triliana, on je bio do M$-a zapravo 🙂
@ivan s : trilian 3 je isti ko i trilian 2.x pro, stim sto je 2.x pro manji i uzima manje resursa, skinovi se mogu menjati, samo je tebe malko mrzelo 🙂

inace trilian 3 ima neki problem sa TVkartama, bar sam tako cuo od drugara. Pri paljenju onaj fade in/out logo sto su ubacili izgleda ide preko overleja pa ubije TV ako je aktivan. Toliko.

Hvala ti puno. Bas sam se pitao sta mi se desava sa TV kartom i nikada ne bih to povezao sa trillianom. Meni su simptomi sledeci: svakih 15 sec slika zacrni na sekund, odnosno trokira.

Hvala jos jednom, spasao si me puno problema.

pa, nema na cemu 🙂

@septimus: verovatno je najveca razliga ona "subjektivna" sto ce reci 3lian je bolji onima koji ne koriste mirandu i obrnuto :S: Ja stvarno ne bih znao vise o tome da kazem...

@gx-x
Cudno za Trillian 3 da pravi toliko problema... cemo probamo 😀
Ja sam izabrao Trillian jer mi bolje lezi nego miranda... nesto se lomim da je instaliram opet 🙂

Nazad
Vrh Dno