D
drdex
Guest
...sta koristiti. Do sada sam se igrao u frontpage-u, ali verovatno postoje i alternative... Sta ko preporucuje, a pogotovo me interesuje izrada prezentacija pod Linux-om , pa dajte predloge i za Win i za Lin...
kUdtiHaEX je napisao(la):DW, Fireworks (zasto da ne, za one koji ne znaju Photoshop sasvim ok resenje, mada se u njemu mogu napraviti izvanredne stvari), FP...
IronSERB je napisao(la):dreamweaver + flash 🙂🙂i fireworks mzoe da prodje i naravno nezaboravni notepad 🙂))))
pozdrav
Bahati [SiD] je napisao(la):pod winom je fp zakon. sve drugo ce mnogo da te udalji od umetnosti web kodiranja... sem notepada! 😀
predpostavljam da ce mnogi da preporuce dreamw, ali on je dobar samo ako hoces da se zezas, a nista da ne naucis i ako hoces brzo da pravis sajtove sa tako-tako zadovoljavajucim kvalitetom.
evo ja sam pravio i javljam se, sto u notepadu sto u textpadu, i to ne smo html, vec perl scripting takodjemikis je napisao(la):Evo nek se javi neko ko je napravio ozbiljan sajt u Notepadu. Zato samo i jedino UltraEdit.
mikis je napisao(la):A NotePad je toliko sr***e da ne ume da pročita ni običan TXT fajl u Unix formatu. Evo nek se javi neko ko je napravio ozbiljan sajt u Notepadu. Zato samo i jedino UltraEdit.
Miroslav je napisao(la):evo ja sam pravio i javljam se, sto u notepadu sto u textpadu, i to ne smo html, vec perl scripting takodje
Dobro, svejedno. Notepad je samo za Windows (a Billy ne priznaje *nix sisteme), tako da mu niko ne moze zameriti sto ne zna da radi za drugim oblicima texta.mikis je napisao(la):Matrix: ne radi se o "Unix/Linux baziranim extenzijama i formatima" već o najobičnijem tekst fajlu koji je otkucan na Unix editoru. Znači koji umesto CRLF na kraju reda ima samo LF.
pa zasto se onda uopste smarati sa dw-om? da bi za prosti onmouseover ubacio 10 linija? sa dw-om ucis da koristis dw. sa notepadeom ili slicnim programom koji eventualno ima neke predefinisane tagove ili cele linije koda ucis da programiras za web browser. ako se ne uvuces u kod, ne provalis sve sitne razlike kod browsera mozes da pravis samo ok sajtove, ali ne i umetnicka dela programiranja.silvereye je napisao(la):izjava da dw udaljava od osnova kodiranja je notorna glupost jer u dw-u mozesh da radish i na taj nacin - code view
pa mnogo ti vise vremena treba da izbacis sve dw idiotizme, nego da rucno napises. ali ovde niko ne govori da treba kazes "new text file" i krenes da radis sajt od 800 strana. 😀 ja npr. koristim fp kad treba da pocnem stranu i/ili ubacim tabelu (mnogo me opterecuju tr i td tagovi 😀). sve ostalo uradis za 2 min rucno, a ostatak posla ionako moras da radis u ps-u.silvereye je napisao(la):samo kada na kraju proveravam da li postoje neke greske...ili izbacujem suvishne stvari.
kada radim zaista veliki sajt, krajnje mi je glupo sa stanovista vremena i krajnjeg roka da pisem rucno kod.
ja sve ocu, al' me mrzi dok ne saznam za sta ce da mi valja. 😀][V][ATRIX™ je napisao(la):BTW, radi li neko od vas sa XML-om? Ja sam poceo da ucim, ali nemam bas trenutno vremena... ali mnogo jaka stvar!
i don't get it... do you want to compare some previous work, or should we organize a contest with a specific subject?silvereye je napisao(la):then guys why don't we simply compare what can we do with all these tools.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari