D
drdex
Guest
...sta koristiti. Do sada sam se igrao u frontpage-u, ali verovatno postoje i alternative... Sta ko preporucuje, a pogotovo me interesuje izrada prezentacija pod Linux-om , pa dajte predloge i za Win i za Lin...
kUdtiHaEX je napisao(la):DW, Fireworks (zasto da ne, za one koji ne znaju Photoshop sasvim ok resenje, mada se u njemu mogu napraviti izvanredne stvari), FP...
IronSERB je napisao(la):dreamweaver + flashi fireworks mzoe da prodje i naravno nezaboravni notepad
))))
pozdrav
Bahati [SiD] je napisao(la):pod winom je fp zakon. sve drugo ce mnogo da te udalji od umetnosti web kodiranja... sem notepada!
predpostavljam da ce mnogi da preporuce dreamw, ali on je dobar samo ako hoces da se zezas, a nista da ne naucis i ako hoces brzo da pravis sajtove sa tako-tako zadovoljavajucim kvalitetom.
evo ja sam pravio i javljam se, sto u notepadu sto u textpadu, i to ne smo html, vec perl scripting takodjemikis je napisao(la):Evo nek se javi neko ko je napravio ozbiljan sajt u Notepadu. Zato samo i jedino UltraEdit.
mikis je napisao(la):A NotePad je toliko sr***e da ne ume da pročita ni običan TXT fajl u Unix formatu. Evo nek se javi neko ko je napravio ozbiljan sajt u Notepadu. Zato samo i jedino UltraEdit.
Miroslav je napisao(la):evo ja sam pravio i javljam se, sto u notepadu sto u textpadu, i to ne smo html, vec perl scripting takodje
Dobro, svejedno. Notepad je samo za Windows (a Billy ne priznaje *nix sisteme), tako da mu niko ne moze zameriti sto ne zna da radi za drugim oblicima texta.mikis je napisao(la):Matrix: ne radi se o "Unix/Linux baziranim extenzijama i formatima" već o najobičnijem tekst fajlu koji je otkucan na Unix editoru. Znači koji umesto CRLF na kraju reda ima samo LF.
pa zasto se onda uopste smarati sa dw-om? da bi za prosti onmouseover ubacio 10 linija? sa dw-om ucis da koristis dw. sa notepadeom ili slicnim programom koji eventualno ima neke predefinisane tagove ili cele linije koda ucis da programiras za web browser. ako se ne uvuces u kod, ne provalis sve sitne razlike kod browsera mozes da pravis samo ok sajtove, ali ne i umetnicka dela programiranja.silvereye je napisao(la):izjava da dw udaljava od osnova kodiranja je notorna glupost jer u dw-u mozesh da radish i na taj nacin - code view
pa mnogo ti vise vremena treba da izbacis sve dw idiotizme, nego da rucno napises. ali ovde niko ne govori da treba kazes "new text file" i krenes da radis sajt od 800 strana.silvereye je napisao(la):samo kada na kraju proveravam da li postoje neke greske...ili izbacujem suvishne stvari.
kada radim zaista veliki sajt, krajnje mi je glupo sa stanovista vremena i krajnjeg roka da pisem rucno kod.
ja sve ocu, al' me mrzi dok ne saznam za sta ce da mi valja.][V][ATRIX™ je napisao(la):BTW, radi li neko od vas sa XML-om? Ja sam poceo da ucim, ali nemam bas trenutno vremena... ali mnogo jaka stvar!
i don't get it... do you want to compare some previous work, or should we organize a contest with a specific subject?silvereye je napisao(la):then guys why don't we simply compare what can we do with all these tools.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari