Šta je novo?

Koji program - sa kamere na PC pa DVD?

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Verujem da je bilo reci o ovome. ali ukratko:

Potrebna su mi tri programa:

> Koji program da koristim da sa kamere prebacim film na kompijuter? Koji format i rezoluciju (trebam) da koristim prilikom prebacivanja?

> Koji progam se koristi da se taj film prebaci u DVD format?

> Koji program se koristi za pravljenje menija za DVD? Da li je proces pravljenja "chapter-a" komplikovan?

Za snimanje imam WinDVD Recorder 5, ali mi kod njega nije jasno kako se bira profil za snimanje, ima da se prave novi profili, ali nigde ne mogu da nadjem i izaberem koji profil da koristi!

thanks people

Za prebacivanje videa na komp. se uglavnom koristi VirtualDub, a za Dvd authoring najjednostavnije da nadjes Ulead DVD Workshop.
Dosta komplikovaniji,ali i bolji je Adobe Encore DVD.

Adobe je profi alat i za prosecnog korisnika je isuvise komplikovan... pogotovo za ljude koji nemaju mnogo vremena da to proucavaju.
Alat koji je skoro nacisto prost a neverovatno mocan (gledao sam dosta primera projekata i ono su stvarno vrhunski rezultati) je Sony-jev (bivsi SonicFoundry) paket Vegas Video + DVD architect. Vegas video u sebi ima pomocni program za capture/print to tape, radi perfektno i vrlo prosto. Sam Vegas Video je na principu sound forgea. Svaka preporuka

a c a je napisao(la):
Sve sto ti treba ima Ulead DVD Movie factory. Ja imam verziju 3.5 iz 2004 godine.

OK bi bio taj Ulead-ov kad bi mu mpeg2 codec valjao. Ja sam dobio par tih uz hardver i bio sam vrlo razocaran krajnjim kvalitetom dvd-a.
To je u neku ruku i razumljivo, jer je izgleda upravo mpeg codec najskuplja stavka u takvom softveru, pa koliko love toliko muzike :)
Ili gresim?

petri je napisao(la):
Sony-jev (bivsi SonicFoundry) paket Vegas Video + DVD architect.

kombinacija koju ja koristim i svaka preporuka.

pozz.

petri je napisao(la):
Adobe je profi alat i za prosecnog korisnika je isuvise komplikovan... pogotovo za ljude koji nemaju mnogo vremena da to proucavaju.
Alat koji je skoro nacisto prost a neverovatno mocan (gledao sam dosta primera projekata i ono su stvarno vrhunski rezultati) je Sony-jev (bivsi SonicFoundry) paket Vegas Video + DVD architect. Vegas video u sebi ima pomocni program za capture/print to tape, radi perfektno i vrlo prosto. Sam Vegas Video je na principu sound forgea. Svaka preporuka
potpuno tachno, i ja ti savetujem ove programe

ja imam paket uleadovih programa i pravio sam nekoliko dvd-a. tako to ispadne kad odneses negde i platis. znaci Workshop, Movie factory, Video studio, Media studio pro.
Uglavnom su svi potrebni jer se dopunjavaju. Template je odradjen odlicno pa ima dovoljno da se bira. Ako ste zainteresovani posaljite PM pa da se dogovorimo.

Pinnacle Studio Plus 9.
Ima sve(capture, montaza, obrada, dvd authoring, burning), jednostavan je, lako se koristi a ima brdo opcija (prelazi, efekti, obrada zvuka....)
Svaka preporuka

Nazad
Vrh Dno