Šta je novo?

Koji program koristite za email-ove ?

• Začetnik teme Začetnik teme RamOne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Pre neki dan mi je Outlook jednostavno poludeo, krenulo je sa problemima za backup, kada sam uradio restore sa Genie programcetom doslo je do haos-a u Outlook-u sa nekoliko Personal foldera i neverovatne zapetljanosti svih poruka i... ma, uglavnom nemam zivaca to da ispravljam. Interesuje me sta vi koristite i zasto?
Po pitanju stabilnosti-sigurnosti, i kvalitetnog backup-a, i kasnije moguce konverzije email-ova i konktakata na neki drugi program.
Dakle, "na cemu ste"?

Ok 🙂 Interesuje me i razlog, neko blaze poredjenje sa konkurencijom.

Thunderbird, al' nisam s njim zadovoljan, a i ne deluje mi pouzdano. Intenzivno razmišljam o zameni ali još nisam odlučio kojim programom da ga zamenim.

Isti odgovor kao wiz011. I najčešće koristim Gmail.

Thunderbird, za razliku od OE koji ima obicaj da zakucava ili radi ono sto hoce, a ne sto mu se kaze.

thunderbird...

Thunderbird! Dosta pouzdan, lak za koriscenje, moze da se prosiri korisnim pluginovima. Postu dovlacim sa GMail POPa sa kojim besprekorno saradjuje. Aktuelna je verzija 1.5 i ako ti nesto znaci program je besplatan.

Šišmiš.
Ima sve što može da ti padne na pamet.

Plain Outlook Express.....odlican za mail funkcije....
MS Outlook mi je malo isuvise komplexan pa mi je malo teze da se snadjem (do duse nisam ni probao do sada).....
Mozda i pitanje navike 🙂

Thunderbird, mada nisam odusevljen, ali mi se pokazao kao stabilniji od Outlook Expresa, zbog cega sam i presao na njega. Moja zamerka je da se poprilicno usporava pri ucitavanju vecih poruka, ili u onim folderima gde imam puno poruka. Desilo mi se da sam uspeo da adrese i mailove exportovane iz OE, importujem u Thunderbird, ali kad sam nekom drugom prilikom probao isto to sam iz Thunderbirda u OE, postojao je neki problem, ne secam se sad tacno koji. Mislim da cu skinuti i ja sismisa, da probam.

Gmail, i to iskljucivo online... Skontao sam kroz par puta da cu lakse ja da se *****em i pri rusenju winodwsa obrisem slucajno neke poruke i adrese, nego sto cee google-u da se pobrisu serveri :d

Outlook, ima sve sto mi treba

Slayer je napisao(la):
Gmail, i to iskljucivo online... Skontao sam kroz par puta da cu lakse ja da se *****em i pri rusenju winodwsa obrisem slucajno neke poruke i adrese, nego sto cee google-u da se pobrisu serveri :d

isto to, mada brinem za Google-ove servere 🙂 🙂
napunio sam tamo 500 Mb.. nije malo

The Bat sam zadnji put video pre 5-6 god. tj. video sam samo prvu verziju programa. I tada mi se nije nešto svideo. Čitajući ovaj thread, rešio sam da instaliram pro verziju. The Bat je jasan dokaz da nekomercijalni programi ne mogu biti konkurencija komercijalnim programima.
Ovo je jednom rečju savršenstvo.

Poslednja izmena:
"The Bat!".

Koristim ga na poslu već dugi niz godina. Ubedljivo najbolji mail program. Počeo sam da ga upotrebljavam prvenstveno zbog ugrađenog mail dispatchera... Profi alatka u svakom pogledu.

Kući koristim besplatnu "zamenu" za "The Bat!": "i.Scribe". Mana: podržava samo jedan account (komercijalna verzija "InScribe" neograničeno). Probao i "Mail Warrior" i "Si.Mail" koji su takođe besplatni i imaju mail dispatchere ali mi se ne sviđaju (iako imaju i podršku za više accounta), a i čini mi se da ne rade baš kako treba (kao da su nedovršeni)...

Poslednja izmena:
Portable Thunderbird.
ne instalira se, radi i sa memory sticka, tj. citas i snimas mail sa bilo kog racunara, mogucnost brisanja i linkovanja attachmenta itd..

Poslednja izmena:
Thunderbird... samo što mi se dva puta do sada desilo da ne može da učita profil. Sva sreća pa su mi svi mailovi ostali netaknuti na disku.

OE mi završava posao. Ne znam šta je sa Gmailom ali meni svaki dan stiže na desetine neželjenih poruka, a pri tom još nikom nisam davao moju gmail adresu? To me ne predstavlja neki poseban problem, ali me zanima zašto su toliko šuplji?

Gmail i Outlook.
Zashto?
Gmail uglavnom koristim za mail. Ipak, posle ovih silnih brisanja naloga mislim da cu ipak uzeti domen i imati svoj mail. Nekako mi je sve isuvishe lepo na gmailu da bi bilo dzabe (nema dzabe ni kod babe a kamoli google-a). To je najbolja varijanta jer cu imati i webmail i pop3 i gotovo.
Outlook korisitm zbog sinhronizacije sa svim i svachim. Kalendar i imenik su mi mnogo bitne priche. E za sada email slabo koristim u O ali cu sve sada da dl-ujem sa gmaila i lepo rasporedim. Outlook mi je najkompletniji i to je sve. Probao bih i neku zamenu ali jednostavno teshko da moze da nudi kao i outlook shto se tiche saradnje sa ostalim uredjajima.
Shto se tiche spashavanja podataka iz outlooka, ne trebaju vam nikakvi programi. Ruchno je mnogo lepshe i sigurnije.
Doccuments and Settings \ User \ Local Settings \ Application Data \ Microsoft \ Outlook \ Outlook.pst
Iskopirate ovaj fajl s'vremena navreme (ja uglavnom sve sredim i onda ga sachuvam (dam mu ime datuma chuvanja) i to je to. Kada god zatreba, vratite ga nazad i gotovo.

Mozilla Thunderbird 1.5

Ja koristim operin email klijent. Ništa specijalno ali brz i pregledan rad sa emailovima u istoj internet aplikaciji.

Thunderbird+GMail POP. Radi sasvim lepo i stabilno.

Genghis Khan je napisao(la):
Gmail uglavnom koristim za mail. Ipak, posle ovih silnih brisanja naloga mislim da cu ipak uzeti domen i imati svoj mail. Nekako mi je sve isuvishe lepo na gmailu da bi bilo dzabe (nema dzabe ni kod babe a kamoli google-a).
Google je svojevremeno jasno rekao da POP pristup neće više biti besplatan kad Gmail izađe iz beta faze. Drugim rečima, mislim da su se mnogi prebrzo navukli na Gmail i da će posle morati da plate Google-u servis, jer će im biti nezgodno da menjaju default e-mail adresu.

Nazad
Vrh Dno