D
Deleted member 1735
Guest
imam za sada winrar 3 i on mi daje dosad najbolje tj najmanje fajlove.
Da li postoji neki jos bolji kompresor ?
Devil 2000 je napisao(la):imam za sada winrar 3 i on mi daje dosad najbolje tj najmanje fajlove.
A da, mislim da je to posledica malog rata izmedju winrar-a i winace-a, tj. rar je valjda menjao neke algoritme da ne bi mogle njihove arhive da se otvaraju sa drugim programima tj. da bi se naterali ljudi da kupuju (koriste) winrar.vladan je napisao(la):Nisam cuo za veci od 2.11, a ja imam 2.0 i nece da otpakira neke winrar 2.9 datoteke.
jddipqd je napisao(la):Svi arhiveri su setovani na max compression mod.
Slike ? Ako mislis na .jpeg i sl. kako mislis da to komprimujes, bilo cime ? .jpeg ne moze da se komprimuje (mozda do 1%), jer jer to vec sam po sebi komprimovan format.Devil 2000 je napisao(la):...podaci su se kretali od teksta i slika do muzike itd.
drapin je napisao(la):.jpeg ne moze da se komprimuje (mozda do 1%
ZoNi je napisao(la):super stvar za kompresovane fajlove koje saljes pocetnicima je da napravis samoraspakujucu arhivu, sto *odlicno* radi WinRar, ali i Ace...
ZAP je napisao(la):pa ni winzip nije los u pravljenju *.exe 😛
ZoNi je napisao(la):luka.l, ja ne podnosim WinCmd, ali znam da je odlican program odvratnog izgleda!
drapin je napisao(la):Slike ? Ako mislis na .jpeg i sl. kako mislis da to komprimujes, bilo cime ? .jpeg ne moze da se komprimuje (mozda do 1%), jer jer to vec sam po sebi komprimovan format.
Kompresovana je raspakovana instalacija CPUCool-a u kojoj ima raznih tipova fajlova:Devil 2000 je napisao(la):Izvini jddipqd ali sta je to sto si kompresovao 3.6 MB ili 3.6 Gb posto sam po vasoj preporuci skinuo winace i kompresovao 3 GB razlicitih fajlova pa onda jos po 2.5 GB i za razliku od winrara 3 winace je negde dosta bolji dok je negde dosta losiji.podaci su se kretali od teksta i slika do muzike itd.
Mislim da ti je ovaj test previse generalizovan i ne pokazuje prave razlike izmedju arhivera.
Tarball arhive ni nisu kompresija. One se koriste zašto što najpopularniji Linux arhiver (.gz i .bz2) mogu da kompresuju samo jedan fajl.luka.l je napisao(la):me zbunjuje ovaj TAR. Veci je zapakovan nego otpakovan?
jddipqd je napisao(la):Ja iz svega gore navedenog ne mogu da vidim opravdanost korišćenja Rar-a. A voleo bih da mi neko pokaže slučaj u kome se Rar ponaša bolje od Zip-a za više od 15%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari