Šta je novo?

Koji program da koristim?

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Hocu da skeniram jedan obrazac, zatim tu sliku ubacim u neki program i izbacim ono sto je popunjeno rukom, onda da otkucam to sto sam hteo u tim poljima gde treba rukom da se popuni. Ne znam kako da objasnim bas najbolje.. ali nadam se da ste me nekako razumeli.. znam da to mogu i maltene preko painta ali nije to to.. nije precizno

Nisam te najbolje razumeo ali probaj sa ovim pa javi
ABBYY FineReader 9.0 Professional Edition

U MS Wordu, npr. Prvo skeniras to kao sliku, ubacis sliku u Word i izaberes ono sto ti ne treba - delete it, kasnije ubacis linije i otkucas.
Ako sam dobro shvatio...
Abby ti je program za OCR (prepoznavanje slova u skeniranoj slici) mozda i on pomogne, opet kazem, nisam najbolje shvatio sta ti treba.

Evo da javim.. treba mi bas to prepoznavanje slova iliti fonta u slici da bih mogao da obradim sliku sa istim fontom.. Treba mi za specifikaciju artikala u magacinu.. pa imam neki obrazac otkucan ali je zastareo pa bih hteo da ga prepravim sa istim fontom

ja sam se jednom tako snalazio, samo sto sam nabrzaka uradio u PS-u, jer sam na papiru imao celu azbuku, pa sam kopirao slova da bi dodao uneseni tekst.

na konto ABBY-a - je*o me otac ako ga do sad nisam probao bar 10 puta i nikad nisam uspeo da dobijem ni 10% tacnog teksta.

Ubacivao si običan tekst ili sa dosta mat. formula?

U vezi ABBYa - primetio sam veliko poboljsanje u prepoznavanju karaktera kada je u pitanju full u odnosu na trial i v.10 u odnosu na v.9.
Znaci - full program v.10 je resenje.

jos jedan glas za abby
razlika u prepoznavanju je OGROMNA! abby je sve sto ti treba ;)

Foxit Phantom je takodje dobar

Sent from my Vodafone 845 using Tapatalk

ABBY je najpoznatiji program za tako nesto,ali probajte OmniPage pa procenite,daleko profesionalniji i bolji za rad.

Vrh Dno