Šta je novo?

Koji procesor za igre?

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Da li da radim upgrade kompa. (imam e7300) tako sto cu uzeti e8500/8600 i klokaovani preko 4ghz ili da cekam neki quad q6600 il q9xxx

Ne igram GTA 4!!!!!!!!!!!!

Znam da su quad proc. bolji ali mene zanimaju iskljucivo igre a nisam siguran sta je tu bolje quad il c2d sa vecom frek.

:wave:

Da ne bi vise mrsili mooda, ti lepo sad izmeri frapsom valjano, pa kad budes kupio quad onda ponovo izmeris fps, pa uporedi.
Tako cemo znati koliko si (ako ista znacajno) dobio :).

e vako, shta ti mogu rechi jeste to da sa quadom sam dobio malo bolji fps i ono najbitnije je to shto sam dobio stabilan fps! to je sve shto mi je trebalo...

Preskupo je to ;).
Kad ga overklokujes, na nekih laganih 3,2GHz (nema potrebe za izivljavanjem sa 3,6GHz koliko vidim da ljudi drze, jer to je max maximuma za taj cpu), e onda ce kupovina/upgrade biti verujem isplativija.
Koji si bese procesor prodao, i kolika je bila doplata (koliko si platio q6600).
Cisto informativno pitam, jer ja necu jos duze vreme menjati moj C2Duo. 2-3 igre nisu dovoljan razlog :).

To ili ona varijanta sto je otishla u selo. e3300 i g31 @4.2 ghz.

Cela mashina je izgledala ovako (zao mi sto nisam uradio detaljnije testove ali...)
[email protected]
MSI G31
1x2gb ddr 800
Gigabyte 9600gt zalman
Cpu cooler Zigmatec Durlan
Hdd Seagate 320gb 32mb
DvDrW LG
Intake cooler nanoxia 8cm
Outake cooler AC 8cm
PSU Vito/Zito 550w
Keyboard Logitech Internet Pro
Mouse Logitech sb96

Mashina je prime stabilna, Super pi je tacno koliko je sa e8500 na stocku (tj 16sec), Unigine 1600x1200 score 620 i Bad company 2 ne pada ispod 40fps u 1024x768 high. Procesor je isterao sve iz 9600GT i na 3.7 tako da je ocigledno potrebna brzha memorija i grafika da se vide kompletni dometi ovog procesora. Kada sledecji primerak ovijeh dana bude doshao na sto pocepacju ga pa cju uraditi review...

Cena rachunara je bila oko 35000 dinara.

Meni nista nije jasno ovo sto si napisao :trust:.
Ko kome sta poslao :) ?

Vrh Dno