Šta je novo?

Koji POOL?

Ethermine, za taj su mi rekli da je naj i taj su mi znali namjestit.

Juce i danas mala zarada na ethermine, prebacicu jedan rig na cruxpool, jer on placa po share-u, pa bas da vidim ima li razlike... Inace ko ima manji hash rate, isplata je na crux 0.01.

Isključivo Ezil pool, stabilan, dnevna isplata (oko 7-8 ujutru) i uglavnom daje više od drugih pool-ova, (moj ref u linku), plus Zil coin se dobija gratis - otprilike svakih sat ipo kopa Zil coin nekih 10-15 minuta, i opet daje više ili isto ETH nego drugi pool gde se kopa samo ETH, tako da ti Zil svakako dođe za dž. Cena Zilliqa coina je 0.17$, a dobija se oko 3.5-4 komada dnevno ako je snaga 100 MH.
Minimum za isplatu je 0,05 ETH i 30 Zil.

Prostom računicom dolazimo do toga da ako imaš jedan rig sa 6 komada RX 470/480/570/580 koji daje 180 MH, dnevno rudariš oko 7 Zil, što je mesečno recimo oko 200 komada, ili oko 35 dolara, ili oko 3.500 dinara. Ako si u plavoj zoni, i rig ti troši 1 KW/h, to ćeš platiti oko 5.000 dinara mesečno, tako da ti Zil pokriva oko 70% mesečnog računa za struju za taj rig, dok ti je sav Eth čista zarada (kada platiš preostalih 30%).

Konektujte se na njihov Telegram, i u realnom vremenu dobijate informaciju ako neki rig prestane sa kopanjem.

Otvorite lepo na binance i Eth i Zil wallet, da vam se sva sredstva slivaju na jedno mesto.

Svakako nemojte ovo da uzimate zdravo za gotovo :) probajte pool jedno 10 dana, pa podvucite crtu i vidite šta i kako i koliko se dobija.

Poslednja izmena:
Juce i danas mala zarada na ethermine, prebacicu jedan rig na cruxpool, jer on placa po share-u, pa bas da vidim ima li razlike... Inace ko ima manji hash rate, isplata je na crux 0.01.

Diff je otišao u nebesa (>6P), block reward je nešto niži nego prethodnih dana (~3ETH) i eto... Navikavajmo se da će biti još manje kada prođe EIP-1559 :p

Pustio sam jedan rig na cruxpool cisto da vidim kako je, posto je placanje po sheru, mogu vam reci da je za nijansu bolje nego na ethermine. Za 16 sati 0.006xxx, sto znaci da rig na 180 mhs, kopa 0.01 eth. Tako da ko ima samo jedan rig, ima isplatu na dnevnom nivou. Nije mi jasno kako im se isplati da salju na 0.01...

Pustio sam jedan rig na cruxpool cisto da vidim kako je, posto je placanje po sheru, mogu vam reci da je za nijansu bolje nego na ethermine. Za 16 sati 0.006xxx, sto znaci da rig na 180 mhs, kopa 0.01 eth. Tako da ko ima samo jedan rig, ima isplatu na dnevnom nivou. Nije mi jasno kako im se isplati da salju na 0.01...
Za koliko sati 180 mhs kopa 0.01? Nisam najbolje razumeo tvoj post

Isključivo Ezil pool, stabilan, dnevna isplata (oko 7-8 ujutru) i uglavnom daje više od drugih pool-ova, (moj ref u linku), plus Zil coin se dobija gratis - otprilike svakih sat ipo kopa Zil coin nekih 10-15 minuta, i opet daje više ili isto ETH nego drugi pool gde se kopa samo ETH, tako da ti Zil svakako dođe za dž. Cena Zilliqa coina je 0.17$, a dobija se oko 3.5-4 komada dnevno ako je snaga 100 MH.
Minimum za isplatu je 0,05 ETH i 30 Zil.

Prostom računicom dolazimo do toga da ako imaš jedan rig sa 6 komada RX 470/480/570/580 koji daje 180 MH, dnevno rudariš oko 7 Zil, što je mesečno recimo oko 200 komada, ili oko 35 dolara, ili oko 3.500 dinara. Ako si u plavoj zoni, i rig ti troši 1 KW/h, to ćeš platiti oko 5.000 dinara mesečno, tako da ti Zil pokriva oko 70% mesečnog računa za struju za taj rig, dok ti je sav Eth čista zarada (kada platiš preostalih 30%).

Konektujte se na njihov Telegram, i u realnom vremenu dobijate informaciju ako neki rig prestane sa kopanjem.

Otvorite lepo na binance i Eth i Zil wallet, da vam se sva sredstva slivaju na jedno mesto.

Svakako nemojte ovo da uzimate zdravo za gotovo :) probajte pool jedno 10 dana, pa podvucite crtu i vidite šta i kako i koliko se dobija.
Ja sam pokusavao preko ovog pool-a da kopam, ali konstantno mi se javlja problem da kada prebacuje sa eth na zil i obrnuto pocne da daje invalid share-ove.
Do prebacivanja radi se ok ali prilikom prebacivanja zabaguje i to je to.
Da li imas neku ideju sta bi mozda mogao da bude problem?

Ne znam, izgleda da nisi jedini sa tim problemom, opet sa druge strane, meni radi savršeno, rigovi 500+ sati bez problema. Phoenix 5.4c i sve radi ok. Polaris grafike su u pitanju, win 10, 4 GB ram.

Da malo aktiviramo ovu temu..

Naravno, pretpostavljam da zanima pre svega one koji kopaju.

Dakle, na kojem poolu ste trenutno (a bilo bi lepo da napišete i razlog zašto se tu nalazite).

Trenutno imam ukupno cca 700 Mh/s, podeljeno to u tri riga i dva desktop PC-a (RTX 3060). S tim što su rigovi i PC-i raspodeljeni u dva stana, zbog potrošnje (u plavoj zoni sam u oba).

Dva riga kopaju preko HiveOS-a, jedan preko Nanopool-a, a kartice u desktopovima su isto spojene na Nanopool.

Kartice su mešano meso, AMD i Nvidia, otprilike pola/pola. Ovaj 1 rig koji nije na HiveOS-u, u njemu su kartice koje su iz nekog razloga zezale na HiveOS-u, ali su se pokazale stabilne u Windows okruženju.

HiveOS je besplatan do 2 riga, od tećeg se plaća fee od 1% (ako bih nekada dodavao). Isplata ide od 0.01 ETH i nema troškova.

Nanopool nudi besplatnu isplatu iznad 0.06 ETH (a i to neprestano menjaju, na svakih nedelju dve) a ispod toga ide fee od 1%, no kada se odbiju svi transaction fee, u praksi (makar trenutno) ispada oko 3%.

Neki prijatelji mi predlažu prelazak na Nicehash, jedan na Ezil... Takođe mi je preporučen i Smple mining. Meni je HiveOS veoma user friendly, zbog laganaog podešavanja kartica i preglednosti i to mu je najveća prednost uz nepostojanje fee-a...

Voleo bih da napišete svoja iskustva i utiske, verujem da bi mnogi želeli da čuju sveže informacije.

Poslednja izmena:
Trenutno koristim simplemining, mesecna nadoknada je 2 $ po rigu, izuzetno lak za koriscenje, pregledno i bukvalno se ne secam kad sam neka podesavanja radio preko racunara, sve preko telefona.
Mana u odnosu na hiveos ranije je bila zbog komplikovanijeg flashovanja biosa, danas sa novim karticama ne igra nikakvu ulogu.
Jedan rig mi je na crux pool, zbog svakodnevne isplate bez nadoknade i ulaganja u avax i jos neke coine, dok su mi dva na 2 miners.

Šta je prednost 2 miners-a? Ne znam nikoga sem tebe ko je na tom pool-u.

Nista specijalno, ok su mi, jos od ranije kad sam rudario raven, moguca je inace isplata u btc bez provizije.
Na njemu sam jos od leta kad sam presao sa ethermine-a.

Ima li neko problem sa Ziliqa i rustpool -om oko isplate i lopanja....nesto meni stalo

Zil mreža je ponovo up

Vrh Dno