Šta je novo?

Koji polovan IBM laptop

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Trazim polovan i jeftin notebook (kao 3. u kuci - imam sluzbeni HP8430 i kucni Toshiba A10).

Laptop je potreban za udobno pisanje knjige i konstantno nosenje sa sobom. Manje dimenzije bi bile pozeljne, tako da mogu da ga stavim u skin i nosim u torbi koja nije striktno za notebook. Na masini ce biti instalirani Windows XP i Ubuntu.

Ljubitelj sam IBM-a, tako da bi mi nesto takvo najvise odgovaralo.

Dugo sam se lomio oko X40 i na kraju ga je covek prodao (ne meni). X serija donekle ostaje u igri, mada mi je tesko da procenim da li je sirina njegove tastature dovoljna za duze kucanje, i da li mi je 12.1 suvise malo. IBM na zalost nije puno aktivan po pitanju 13.3", koji mi je takodje interesantan (imam i jednu "arhivsku" Toshiba-u Portege, koja ima takav ekran i to mi odgovara). Dakle, X bih morao da testiram, za sta nemam priliku.

Tako da mi je u igri i T serija (T41, T42). Oni se, izmedju ostalog, prave i kao 14.1", tako da je i to neko resenje (15.4" i vece je preveliko za ovu namenu).

Sa cime Vi imate dobra iskustva, a da je:

- malo,
- robustno i
- ima dobru tastaturu.

IBM? Dell? CompaQ?

Procesorska i graficka snaga su od drugorazrednog znacaja.

Hvala unapred!

IBM T4x laptopi su super ali je malo rizicna kupovina jer kod polovnih T40, T41 i T42 sa ati 7xxx i 9xxx grafickim karticama javlja se dosta kvarova maticne ploce zbog greske prilikom lemljena tih cipova.
Ima varijanta da se popravi, ali ne znam da li iko kod nas to radi?
Ako ga vec kupujes, izvadi tastaturu pa pogledaj da li je popravljana graficka - posto to znaci da moze opet da se pokvari 🙂

T43 mislim da nema tih problema ali je i najskuplji pa verovatno prelazi budzet (kao i T60) ?

Nazad
Vrh Dno