Šta je novo?

Kućna multimedija koji Playstation 5 uzeti

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dongla

Zapažen
Učlanjen(a)
09.01.2025
Poena
1
Zdravo drugari,

značio bi mi vaš savet. Nikada nisam imao konzolu, a sada imam fin posao i platu, pa konačno mogu sebi da omogućim PS5. Međutim, video sam da tu ima više ,,modela", pa bi mi trebala pomoć oko toga šta da izaberem, jer se slabo razumem:

Pro sam odbacio jer kažu da nije velika razlika (ako sam dobro razumeo), a ni ja nemam neki dobar TV pa da mogu da vidim razliku.

Na Virtual shopu ima "fat" digitalna verzija za 51k. Sa druge strane, slim verzije sa diskom je moguće naći za 60k, recimo u Gigatron u, gde mogu da ga uzmem na administrativnu, recimo, mada mi nije toliko važno da ali ću da uzmem na rate ili da dam keš.

Moje pitanje je, uzevši u obzir da nemam igrice i diskove i da mi je prva konzola, da li mi se više isplati da uzmem fat za 50k, ili je bolje da dam 10k više za slim sa diskom?

Fat sa diskom. Nista sladje, kupis igru, predjes, prodas za 500-1000 din. manje i tako u krug. Godinama se igram na taj nacin, sve najnovije day one za male pare. Neke igre za kolekciju uzmem digital kad je jako snizenje ili igre koje delim trosak sa ortakom, i tako u krug uglavnom. Bolje imati disk drajv, sto kad vec ne kosta nista dodatno, a posle da ga dokupis i das 150-200e za njega nema smisla.

Pa kosta dodatno, tu razliku u ceni :)
Pitanje je da li taj virtual shop ima taj fat zaista obzirom da su odavno izbaceni iz proizvodnje.

Moj glas uvek ide za digital i za razliku koliko kosta kupi ps plus extra pretplatu i ima da igra godinu dana bez da mu ponestane igara (ps plus mu svakako treba).

Zdravo drugari,

značio bi mi vaš savet. Nikada nisam imao konzolu, a sada imam fin posao i platu, pa konačno mogu sebi da omogućim PS5. Međutim, video sam da tu ima više ,,modela", pa bi mi trebala pomoć oko toga šta da izaberem, jer se slabo razumem:

Pro sam odbacio jer kažu da nije velika razlika (ako sam dobro razumeo), a ni ja nemam neki dobar TV pa da mogu da vidim razliku.

Na Virtual shopu ima "fat" digitalna verzija za 51k. Sa druge strane, slim verzije sa diskom je moguće naći za 60k, recimo u Gigatron u, gde mogu da ga uzmem na administrativnu, recimo, mada mi nije toliko važno da ali ću da uzmem na rate ili da dam keš.

Moje pitanje je, uzevši u obzir da nemam igrice i diskove i da mi je prva konzola, da li mi se više isplati da uzmem fat za 50k, ili je bolje da dam 10k više za slim sa diskom?
Ja sam za digital slim. Ako vec nemaš diskove bespotrebno je da se bakćeš sa njima a i konzola neće da ti non-stop zuji i nervira te. I morao bi da se snalazis za diskove jer su i nasim radnjama nenormalno skupi.
To je oko 400 evra na KP.
Obrati pažnju koliki je SSD kad kupujeṣ̌. Slim je sa 1Tb a mislim da su fat samo sa 512 ali nisam siguran. Memorija može i da se doda kasnije ali košta 100-200 evra zavisno od ssd-a. A to što imaš disk ništa ne znači, igra mora da se instalira na ssd.
Ako je bitan budžet možeš sad već i polovne 5-ice da uzmeš. Uglavnom fat. U tom slučaju nije bitno da li je sa diskom ili ne.

Sto se mene tice uvek je bolji digital, barem za moj nacin koriscenja, diskove ne volim da cuvam i disk drive je jednostavno bucan. Vise se isplati uzeti ps extra i kupovati igre sa ps store koje su uglavnom jeftinije nego diskovi + postarina, takodje na kp prodaju i naloge tako da je opet jeftinije i prakticnije nego diskovi.

Дебељка наравно.
Исти хардвер, само што је метални хладњак далеко масивнији , што ће рећи, боље хлађење, са мањом буком вентилатора.
Диск јединица, због јеВтиних (доле нато) 2нд хенд диксова, ПС4 игара такође.

Плус, добијеш џабе вертикални сталак.

listing-ps5-heatsinks-2048x1027.png

Poslednja izmena:
Ja imam original verziju PS5, tj onu fat koja je prvobitno izašla, sa diskom. Zabluda je da je bučan, evo posle više od 2 godine rada se i dalje isto čuje. Kad se igra digitalna igra ništa, normalno da će disk drive da se čuje kada ima disk unutra ali nije to neka ne znam ti koja buka. Po meni je uvek bolje imati alternativu sa diskom, ja imam ps plus extra pretplatu gde ima gomila digitalnih igara, povremeno neku kupim van kataloga kad je dobar popust, a ponekad i na KP kupim polovnu igru na disku ako je dobra cena, evo recimo GoW Ragnarok sam kupio na disku jeftinije nego što je bila digitalna, i evo mogu da je prodam sada ako želim po istoj ceni kad mi ne bude trebala.

Imam igraonicu, od ps3 nisam ubacio disk u konzolu, samo digitalne, sto kaze Petar za razmenu cista petica... ali sobzirom da je razlike neznatna mozes i disk verziju.

Doduse, mozda mozes da razmislis o XBOX series X, za mene bolja kupovina zbog povoljnijeg game passa i mogucnosti igranja misem i tastaturom...

Hvala puno svima na savetima, mnogo ste mi pomogli pri odluci.

Imam još par pitanja. Vidim da mi je potreban i PS plus, i koliko sam shvatio, nije mi dovoljan essential nego mi treba extra, zbog igara. Hteo sam da vas pitam gde to uzimate i koja bi bila ok cena za godišnju pretplatu. Gledao sam ja kao po sajtovima, ali ne mogu da nađem za PS extra.

Takođe, na koji način kupujete? Ja imam Dina karticu, jel moram onda da tražim nekog sa Paypalom ili Visa karticom, ili imam način sam da platim nekako preko Dine?

Pošto ću uzeti digitalnu verziju, da li kupujem igrice samo preko PSN stora, ili se digitalne igre prodaju i preko drugih sajtova?

Na koji način sipam novac u wallet, samo preko gift kartica?

Takođe sam video i da kada pravim nalog u suštini treba da se odlučim između UK ili USA, ima li tu neke značajne razlike i šta je bolje?

Da li se ovo isplati i da li ovo GLOBAL znači da može bilo koji region?

Nov sam, pa mi treba pomoć 😁
To što piše "Global" verujem da je u smislu "svejedno je na koju državu ti se vodi lični nalog". Jer, ako dobijaš od njih nalog (ko zna na koju državu), možeš ga dodati u konzolu bez obzira na koju državu se vodi tvoj lični nalog. U prevodu: global je jer ga možeš dodati u konzolu odakle god da si. E sad, iz koje države će ti biti taj kupljeni nalog - niko ne zna (verovatno Rusija ili Turska).
Vidim tu ima i drugih proizvoda za PSN pa piše region u smislu "moraš da imaš nalog na tu-i-tu državu kako bi aktivirao ključ". I to je ok u slučaju kada dobijaš ključ, ali kada dobijaš nalog prosto svejedno je na koju državu imaš lični nalog pa otuda "global".
Inače nisam kupovao sa tog sajta i njemu sličnim jer mi je nesigurno i nemam garanciju da će raditi (naš zakon o zaštiti potrošača te ne štiti) tako da ovo gore pišem čisto kao logičku pretpostavku :)

Ja imam original verziju PS5, tj onu fat koja je prvobitno izašla, sa diskom. Zabluda je da je bučan, evo posle više od 2 godine rada se i dalje isto čuje. Kad se igra digitalna igra ništa, normalno da će disk drive da se čuje kada ima disk unutra ali nije to neka ne znam ti koja buka. Po meni je uvek bolje imati alternativu sa diskom, ja imam ps plus extra pretplatu gde ima gomila digitalnih igara, povremeno neku kupim van kataloga kad je dobar popust, a ponekad i na KP kupim polovnu igru na disku ako je dobra cena, evo recimo GoW Ragnarok sam kupio na disku jeftinije nego što je bila digitalna, i evo mogu da je prodam sada ako želim po istoj ceni kad mi ne bude trebala.

Potpuno se slažem, kod mene apsolutno ista situacija posle 3+ godine i ne bih ga menjao za "Slim" varijantu

na pitanje je odgovoreno a za PSN itd materiju postoji podforum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno